123 456 7890

Pohjalaisseurat SJK ja KPV kohtaavat OmaSp Stadionilla vappuaattona tiistaina 30.4. klo 19.00. Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen koskaan Veikkausliigassa tai ylipäätään sarjaottelussa ja samalla Pohjanmaan PowerPark Liigassa. Lisäksi ottelu on ensimmäinen Pohjanmaan derby tälle kaudelle Seinäjoella. Otteluun matkaa Kokkolasta satoja kannattajia omiaan tukemaan ja luonnollisesti Seinäjoella tunnelma kohoaa entisestään. Peli on lisäksi Veikkausliigan Respect-ottelu, jonka alussa näytetään symbolinen Punainen Kortti kaikelle syrjinnälle. Ennen ottelua luovutetaan myös SJK:n tämän vuoden Respect-palkinto ja saaja paljastetaan vasta tiistaina. Lisätietoa pelin järjestelyistä ja oheistapahtumista saat tämän ennakon loppuosasta.

SJK kohtasi viime perjantaina omassa ensimmäisessä Pohjanmaan derbyssa VPS:n Vaasassa ja pisteet jaettiin 1–1-tuloksella. Tasapeliin päättyi myös VPS:n ja KPV:n aiempi kohtaaminen ja siten tämän ottelun voittaja nousisi kevätkierroksen jälkeen Pohjanmaan PowerPark Liigan kärkeen ja ottaisi kiinnityksen Pohjanmaan herruuteen. Toinen kierros pelataan heinäkuussa. Veikkausliigassa SJK on viidentenä, kahden pisteen päässä kärjessä olevasta Ilveksestä. KPV on puolestaan viimeisenä, mutta kuten aina derby-otteluissa, ei sarjataulukoilla ole väliä.

Toinen derby, ja me haluamme tehdä siitä tuloksellisesti paremman kuin VPS:aa vastaan. Saamme mukaan taas tuoreita jalkoja, kun Kadio ja Hatakka ovat kärsineet pelikieltonsa. Se on hyvä. Harmillisesti Hetemaj on tästä ottelusta pois pelikiellon vuoksi, mutta kenties hänellekin tekee hyvää huilata välillä, sillä olemme pelanneet paljon pelejä lyhyessä ajassa ja hän on siten tuoreena seuraavaan peliin, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Palauttavien harjoitusten perusteella kaikki muut näyttävät olevan kunnossa ja saamme kenties loukkaantuneena olleistakin lisää tuoreita jalkoja mukaan. Joukkueessa riittää nälkää, joten haluamme saada paremman tuloksen tästä derbystä, Eremenko jatkaa.

Meidän viime kotiotteluissa ja VPS-vierasottelussa, kannattajamme ovat olleet mahtavia. Toivomme edelleen heidän tukeaan kahdentenatoista pelaajana ja emme halua pettää heitä, vaan tehdä kaikkemme saadaksemme heidät iloiseksi, päättää Eremenko.

Eremenkon kanssa samoilla linjoilla on puolustukseen kovasti varmuutta tuonut brasilialainen José Nadson.

Mielestäni pelasimme edellisessä ottelussamme Vaasassa erittäin hyvän toisen puoliajan ja meillä oli siinä jopa paikat voittaa se ottelu. Jokainen ottelu on vaikea, mutta nyt pelaamme kotonamme ja se on myös derby, joten meidän pitää voittaa se, sanoo SJK:n puolustaja Nadson.

Olen ollut todella iloinen nähdessäni miten meidän kannattajat tukevat meitä peleissä, he ovat meille tärkeitä ja he antavat meille lisää voimaa. Meidän täytyy nyt tehdä oma työmme kentällä ja mielestäni meillä on tarpeeksi hyvä joukkue voittamaan kaikki ottelut. Kuten olen sanonut jo aiemminkin. Meillä on kasassa hyvä joukkue, Nadson lisää.

Vappuaattona klo 19.00 OmaSp Stadionilla SJK vs. KPV. Ovet ja Carlsberg Sports Bar aukeaavat klo 17.00, muut palvelut klo 18.00. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa vietetään vappuetkoja sekä ottelun jälkipelejä. Vappuetkoista, muista oheistapahtumista sekä järjestelyistä, voit lukea lisää tämän ennakon loppuosasta. Ennakkoliput kätevimmin SJK:n verkkokaupasta.

Kaikki KPV-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, lohkoihin 113 ja 114, minne heillä on omat sisäänkäynnit ja omat palvelut anniskeluineen. KPV järjestää peliin bussikuljetukset Kokkolasta ja jakaa kannattajilleen ennakkolippuja KPV-päätyyn Kokkolan Lipputoimiston pisteessä Mediakulmassa. Muut tiedot KPV:n omilta nettisivuilta ja kanavilta.

Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja on kohteena Veikkauksen listoilla. Löydät kertoimet tästä linkistä. Koska ottelu on Veikkausliigan Respect-ottelu ja Veikkaus on myös Respect-stipendin lahjoittaja, pääsee otteluun 100 ensimmäistä Veikkaus-korttilaista kaksi yhden hinnalla. Etu on lunastettavaissa ainoastaan Veikkauksen sivuilta, tästä linkistä.

KPV vastassa ensimmäistä kertaa liigassa

Vaikka Veikkausliigaan tälle kaudelle noussut KPV ja SJK ovat naapuriseuroja ja omaavat yhteistä historiaakin, eivät seurat ole vielä koskaan kohdanneet sarjapeleissä. SJK:n historia on vielä sen verran lyhyt, että se ei ollut edes olemassa seurana, kun KPV viimeksi ennen tätä kautta pelasi pääsarjaa.

Kun SJK perustettiin vuonna 2007, teki SJK silloin heti farmisopimuksen Ykkösessä tuolloin pelanneen KPV:n kanssa. Ja kun myöhemmin SJK nousi Veikkausliigaan, vaihtuivat osat, ja KPV toimi SJK:n yhteistyöseurana. Siten seurojen välillä ei varsinaisesti mitään suurta vihanpitoa ole ollut koskaan, vaan ennemminkin hyvää yhteistyötä. Tästä osoituksena myös tämän kauden KPV:n evakkopelit keväällä, jotka kaikki pelattiin Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

KPV:lle stadion on siis tuttu, mutta SJK:ta se ei ole siellä vielä kohdannut. Eikä Seinäjoella pelatut pelitkään ole menneet KPV:lta ihan suunnitelmien mukaan, sillä se on hävinnyt kaikki kolme pelaamaansa ottelua siellä maalierolla 0-7. Ainoan tämän kauden pisteensä KPV otti VPS:ltä 2–2-tuloksella. Toukokuussa KPV pääse kuitenkin viimein omalle kotikentälleen ja heidän kautensa pääsee kunnolla alkuun siitä. Kokkolassa sitä ainakin odotetaan malttamattomana. Mutta nyt tiistaina, KPV tulee vielä kerran alkukauden kotikentälleen, tällä kertaa vierailijan asemassa.

KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen on nyt ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa. Hän on kuitenkin kokenut kettu ja osaa lietsoa joukkueensa voitontahtoiseksi ja tehokkaaksi. Siitä osoituksena juuri nousu 0–2-tappiotilanteesta 2–2-tasapeliin VPS:n vieraana tällä kaudella.

KPV:ssa pelaa muutama varsin vaarallinen pelaaja, etenkin keskikentällä Hendrik Helmke pystyy ratkaisuihin komeilla kaukolaukauksillaan ja HJK-laina Enoch Banza tuo nopeutta hyökkäykseen. Tärkein pelaaja on kenties kuitenkin keskikentän pelintekijänä häärivä Sebastian Mannström, joka osaa puhkoa puolustuksia syötöillään ja kokeneena pelaajana rytmittää peliä mainiosti.

Ennestään tuttuja pelaajiakin löytyy. Puolustaja Timo Rauhala on Seinäjoella syntynyt ja jalkapallokasvatuksensa TP-Seinäjoen sekä myöhemmin SJK:n paidassa saanut pelaaja. Hän oli vielä mukana nostamassa SJK:ta Veikkausliigaan kaudelle 2014, mutta siirtyi SJK:n ensimmäisen liigakauden jälkeen Kokkolaan. Debyyttinsä Veikkausliigassa hän pääsi tekemään kuitenkin Seinäjoella KPV:n paidassa. Puolustuksesta löytyy myös toinen entinen SJK-pelaaja, Elhadji Gana Kane, joka pelasi SJK:ssa kaudella 2016. Maalivahti Teppo Marttinen teki SJK:n kanssa sopimuksen kaudesta 2018, mutta SJK lainasi hänet koko kaudeksi KPV:n riveihin Ykköseen ja hän oli nousun takuumiehiä. Marttinen jatkoi kauden jälkeen KPV:ssa, kun KPV osti hänet SJK:lta pysyvästi. Vanhoja Veikkausliiga-tuttuja on enemmänkin, kuten usein SJK:ta kurittanut, entinen RoPS-hyökkääjä Simo Roiha ja samasta seurasta tutuksi tullut Filip Ivanovkski. Joukkueen kapteenina on entinen VPS-kapteeni Ville Koskimaa, joka on kuitenkin viime aikoina ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi.

KPV saa peliin tuekseen suuren määrän kannattajiaan, jotka sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäätyyn, lohkoihin 113 ja 114. Siellä heille on omat palvelut, oma sisäänkäynti ja oma anniskelualue. KPV järjestää peliin bussikuljetukset Kokkolasta ja hintaa reissulla on vain 7 euroa. Kokkolalaiset voivat ilmoittautua reissuun tästä linkistä. KPV jakaa myös lippuja ilmaiseksi omille kannattajilleen ja niitä jaetaan Kokkolassa Pohjanmaan Lipputoimiston pisteestä Mediakulmasta. Rahalla liput KPV-päätyyn saa 10 euron hintaan, tästä linkistä. Tervetuloa kaikille KPV-kannattajille Seinäjoelle, vaihteeksi vieraspeliin.

Hatakka ja Kadio palaavat pelikiellosta

SJK saa puolustuksen kaksikon Boris Kadion ja Dani Hatakan takaisin pelikiellosta, jonka he kärsivät edellisessä VPS-ottelussa. Harmillisesti SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj sai korttitilinsä täyteen siinä ottelussa ja on nyt puolestaan pelikiellossa tiistaina.

Aiemmista otteluista loukkaantumisen vuoksi tai siitä toipumisen vuoksi sivussa olleet Joel Mero, Joonas Sundman ja Billy Ions, ovat tekemässä paluuta pelikuntoon.

Kolmikko on tehnyt paluuta jo joukkueharjoituksiin. Siten on mahdollista, että joku heistä on mukana tiistain pelissä, sanoo SJK:n fysiikan ja suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala.

Nuoret Daniel Håkans, Maximo Tolonen ja Ville Tikkanen, kävivät pitämässä pelituntumaa yllä SJK Akatemian mukana lauantain sarja-avauksessa ja kaikki pelasivat ottelussa isot minuutit. SJK Akatemia aloitti kautensa Kakkosessa 4–1-vierasvoitolla Oulun Herculeksesta. Mukana oli peräti kuusi miesten sarjoissa nyt debyyttinsä tehnyttä pelaajaa, Kuutti Matila teki heti myös debyyttimaalinsa miesten sarjoissa. Onnittelut vielä kerran kaikille debytanteille.

VPS-ottelussa brasilialaishyökkääjä Batista pelasi jo ensimmäisen täyden puolikkaansa ja mies alkaa sopeutua paremmin SJK:n mukaan. Lähellä oli avausmaalikin läpiajosta, mutta veto meni harmillisesti yli tyhjän maalin. Batista kuitenkin näytti, että pelimies on kyseessä ja avausmaali nähdään varmasti ennemmin tai myöhemmin. Kenties jo tiistaina KPV:n verkkoon?

Tiistain ottelun jälkeen SJK:n ottelurytmi rauhoittuu ja joukkue pääsee harjoittelemaan enemmän yhdessä, ei vain palautumaan edellisistä otteluista. Seuraava ottelu on sunnuntaina 5.5. klo 18.30 pelattava FC Lahti – SJK ja seuraava kotiottelu vasta lauantaina 18.5. klo 16.00 pelattava SJK – FC Honka. Lahti ja Honka -pelien välissä vieraillaan HJK:n kotiluolassa lauantaina 11.5. Toukokuussa SJK ei kuitenkaan pelaa kuin vain yhden kotiottelun ja se on juuri tuo SJK – FC Honka. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Myös kaikkien muiden runkosarjan kotiotteluiden ennakkoliput jo myynnissä ja löydät linkit sekä otteluohjelman tästä.

Ottelutapahtuman järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla

SJK – KPV potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 19.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat, mutta tänä vuonna myös niissä on paikkanumero. Paikalle tuleville vieraskannattajille on oma lippulinkkinsä heidän omissa kanavissaan. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 17.00. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 18.00. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki tämän ottelun jälkeen pitkään, sillä siellä vietetään ensin ottelun jatkoja, jotka muuttuvat illan edetessä Vapun juhlinnaksi. Paikalla on DJ ja pelin jälkeen esiintyy J.Huumo Band. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ennen ottelua, SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 18:00 – 18:30. OmaSp Stadionin edessä olevalla ministadionilla, pelaa SJK-junioreiden 2011 syntyneiden ikäluokka näytösturnausta ja myös siellä SJK:n pelaaja klo 17:45 alkaen mukana.

Stadionbussit kiertävät jälleen tällä kaudella kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 18.00 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour klo 17:00 – 18.00 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Ottelun jälkeen, ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä myös aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 22:00. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn anniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 18:00 – 19:00.

Tämä on samalla Veikkausliigan Respect-ottelu ja ottelun alussa SJK luovuttaa tämän vuoden Respect-palkinnon valitsemalleen henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle. Saaja julkistetaan tiistaina ennen ottelua. Samalla ottelun alussa, ennen avauspotkua, molemmat joukkueet nostavat symbolisen Punaisen Kortin kaikelle syrjinnälle ja OmaSp Stadion julistetaan syrjinnästä vapaaksi vyöhykkeeksi.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Katsomoanniskelualueet löytyvät VIP-katsomosta, Pääkatsomosta, Kannattajapäädystä sekä vieraskannattajien osiosta. Anniskelu löytyy myös Kannattajapäädyn, Eteläkatsomon ja Itäpäädyssä olevan vieraskatsomon takana olevista kioskeista. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Tähän otteluun tuleville KPV-kannattajille on varattu OmaSp Stadionin Itäpäädyn lohkot 113 ja 114. Siellä heille on oma sisäänkäynti, omat kioskipalvelut anniskeluineen ja WC-tiloineen Myös katsomoanniskelu on käytössä. KPV järjestää peliin bussikuljetukset Kokkolasta ja hintaa reissulla on vain 7€. Kokkolalaiset voivat ilmoittautua reissun tästä linkistä. KPV jakaa myös lippuja ilmaiseksi omille kannattajilleen ja niitä jaetaan Kokkolassa Pohjanmaan Lipputoimiston pisteestä Mediakulmasta. Rahalla liput KPV-päätyyn saa 10€ hintaan, tästä linkistä. Vieraskannattajia on tulossa ennakkotietojen mukaan satoja.

OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Myös Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla (kts.kartta).

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!