123 456 7890

Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri ja SJK järjestivät yhteistyössä OmaSp Stadionilla Kävelyfutisturnaus 2019-tapahtuman. Turnauksella haluttiin herättää huomiota mielen hyvinvoinnin tärkeyteen sekä vähentää mielenhäiriöihin liittyvää häpeää.

Kävelyfutis on kuin jalkapalloa, mutta sitä pelataan pienemmällä kentällä, seitsemällä pelaajalla, joista yksi on maalivahtina. Nimensä mukaisesti, kävelyfutiksessa ei saa ottaa yhtään juoksuaskelta ja myös fyysinen kontakti on kielletty. Tämän johdosta laji tasoittaa mukavasti pelaajien fyysisiä ja taidollisia ominaisuuksia ja sopii siksi aivan kaikille.

OmaSp Stadionilla keskiviikkona 12.6. pelatussa turnauksessa olikin mukana kaikenikäisiä ja eritasoisia pelaajia. Mukana oli pelaamassa SJK:n henkilökunta, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Seinäjoen Pelastusasema, Järjestötalo, Attendo Seinäjoen Aalto, FinFami Etelä-Pohjanmaa, Valio, Kokemusasiantuntijat ja Mad Viking Finland Beard Club. Paikalla oli myös katsojia ja myös SJK:n pelaajia nähtiin yleisössä.

Halusimme järjestää kesäisen urheilutapahtuman, joka tuo mielenterveyskuntoutujia, yrityksiä, yhdistyksiä ja julkisia organisaatioita samalle kentälle pelaamaan tasa-arvoisina joukkuetovereina ja kilpakumppaneina, kertoo Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin kokemusasiantuntijakoordinaattori Mikko Ketola.

Olemme erittäin tyytyväisiä kun näin moni joukkue lähti mukaan hyvän ja tärkeä asian puolesta. Kaikilla joukkueilla oli mahtava tsemppi päällä ja hieno yhteen hiileen puhaltamisen meininki, kiittelee mielenterveyshoitaja Krista Hakala.

A-lohkon voitti Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja toisena välieriin selvisi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

B-lohkon voitti Mad Viking Finland Beard Club. Alkusarjan jälkeen Kokemusasiantuntijat ja Valio olivat tasapisteissä. Maalieronkin ollessa sama, jatkoivat Kokemusasiantuntijat välieriin keskinäisen otteluvoiton turvin.

Finaalissa kohtasivat Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja Mad Viking Finland Beard Club. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos oli finaalissa vahvempi ja vei mestaruuden.

Tapahtuma järjestettiin nyt siis ensimmäistä kertaa, mutta jatkossa ajatuksena on tehdä siitä jokavuotinen tapahtuma.

SJK:n joukkue turnauksen päätöspelin jälkeen.

SJK:n pelit jäi alkulohkoon

SJK:n oma joukkue oli koottu turnaukseen SJK-konsernin henkilökunnasta sekä kannattajista ja Kökkäfaarit vapaaehtoistyöväestä. Mukana oli pelaamassa SJK:n toimistolta myös myyntipuolen Teemu Virtanen, Matias Lampinen ja Joni Vesalainen sekä SJK Shopista tuttu Rene Luhtala.

Pelit päättyivät SJK:n henkilökunnan osalta alkulohkoon, kun yhden voiton ja kahden tasapelin jälkeen, SJK hävisi FinFamin joukkueelle.

Me ollaan koko talvi tätä varten harjoiteltu, joten kyllähän sen tietää, vaikea löytää sanoja tässä kohtaa, sanoi SJK:n myyntipäällikkö Matias Lampinen kirvelevän tappion jälkeen kieliposkessa.

Me pelattiin kolme hyvää peliä, pari pientä unohdusta ratkaisi. Meillä oli taktiikkana semmoinen salmiakin monimuodostelma, jossa kaikki liikkuu siellä missä haluaa liikkua, eli salmiakkipussimuodostelma, Lampinen nauraa.

Hieno sää, hieno kenttä, hieno porukka ja vielä hienoja vastustajiakin, niin mikäs tässä, päättää lopulta päivään tyytyväinen Lampinen