123 456 7890

SJK on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Joonas Sundmanin kanssa. Suomen U21-maajoukkueen puolustaja jatkaa SJK:ssa siten ainakin kauden 2021 loppuun.

Seinäjoella syntynyt ja jo juniorina SJK:ta edustanut, 21-vuotias Joonas Sundman, nousi SJK Akatemian kautta edustusjoukkkueen harjoitusryhmään vain 16-vuotiaana. Vuonna 2014, ollessaan 17-vuotias, hän siirtyi Englantiin Aston Villan akatemiaan. Siellä hän vietti kaksi kautta, pelaten myös seuran reservijoukkueessa. Suomeen ja Seinäjoelle Sundman teki paluun heinäkuussa 2017, tehden saman vuoden elokuussa debyytin Veikkausliigassa. Nyt pelejä on kasassa SJK:ssa yhteensä jo 54.

Todella hyvät on fiilikset sopimuksesta, koska on todella hienoa jatkaa uraa täällä. En olisi voinut toivoa parempaa jatkoa, sanoo Joonas Sundman.

Oli aikoinaan mahtava tehdä liigadebyytti oman kaupungin joukkueessa. Ja kyllä tämä aika on opettanut minua niin ihmisenä kuin pelaajanakin paljon eteenpäin. Englannissa olo aika alkoi kasvattamaan minua ammattilaisuuteen, mutta mielestäni vasta täällä olen päässyt oppimaan, mitä on se oikea ammattilaisuus miesten futiksessa, Sundman jatkaa.

Seinäjoen väelle haluan sanoa, että pysykää katsomoissa, kuten olette tähänkin asti hienosti pysyneet. Kyllä tämä tästä paremmaksi taas muuttuu. Näissä heikoissa ajoissa lojaalisuus punnitaan. Ja Klopit ovat olleet kyllä siitä hieno esimerkki, miten he ovat olleet meidän tukena. Heistä mallia kaikille, sillä toivoisin todella, että kannattajamäärät vain kasvavat entisestään. Nyt on Suomifutis muutenkin hyvin nousussa, päättää Sundman.

Sundman matkustaa tänään Suomen U21-maajoukkueen mukaan EM-karsintaotteluihin, joissa Suomi kohtaa Maltan ja Tanskan.

Tämä on mielestäni jälleen erinomainen kiinnitys, joka näyttää halun rakentaa hyvää joukkuetta ensi kaudelle. Sundman on huipputasoa oleva puolustaja, joka on näyttänyt osaamisensa meidän ja maajoukkueen kanssa. Se, että hänet valittiin jälleen mukaan Suomen U21-maajoukkueeseen kertoo, että hän on yksi maan parhaista paikallaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page

Sundmanin lisäksi SJK:sta lähtee maajoukkuetehtäviin Suomen U19-maajoukkueen Jeremiah Streng ja Maximo Tolonen.

Maajoukkuetauon jälkeen, Veikkausliiga jatkuu vielä päätöskierroksella lauantaina 19.10. klo 15:00. Silloin SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Lahtea. Ottelun ennakkoliput SJK:n Verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Pelin jälkeen on OmaSp Stadionilla myös kauden päätöstapahtuma, josta tiedotetaan lisää lähipäivinä.

Joonas Sundman

Seinäjoella 20.1.1998 syntynyt ja 189-senttinen Joonas Sundman, on SJK:n oma kasvatti. Hän on pelipaikaltaan puolustaja, joka pelasi nuorena TP-Seinäjoen ja SJK-junioreiden joukkueissa nousten SJK:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ollessaan vasta 16-vuotias.

Hän teki sopimuksen Aston Villaan 2014 helmikuussa, ja sopimus astui voimaan saman vuoden heinäkuussa. Sundman joutui odottelemaan kuitenkin pelilupaa aina marraskuuhun asti. Sen jälkeen hän sai minuutteja Aston Villan U18-joukkueessa ja hänet nostettiin seuran U23-joukkueeseen vuonna 2016. Joukkue pelasi alle 23-vuotiaiden Premier Leaguessa. Siellä hänelle kertyi vain 7 peliä, koska hän kärsi loukkaantumisen, joka piti hänet poissa pelikentiltä 4 kuukautta. Suomeen hän palasi kahden Englannissa vietetyn kauden jälkeen, heinäkuussa 2017 ja debyytti Veikkausliigassa syntyi elokuussa 2017 IFK Mariehamnia vastaan pelatussa vierasottelussa.

Sundman on ollut myös Suomen poikamaajoukkueiden kapteeni ja kuulunut Suomen Palloliiton tehoryhmään. Hänellä on takana useita poikamaajoukkueen pelejä. Ja hän oli mukana Suomen lupaavimpana pidetyn ikäluokan U17- ja U18-maajoukkueissa. Juuri nyt hän kuuluu Suomen U21-maajoukkueeseen ja pelaa meneillään olevissa EM-karsinnoissa Juha Malisen valmennuksessa.

U21-maajoukkueessa hän on pelannut yhteensä 7 ottelua, joista kolme EM-karsintaa. SJK:ssa pelejä on 54 ja niistä 46 Veikkausliigassa. Sen lisäksi hän on edustanut Kakkosessa SJK Akatemiaa 5 pelin verran. Toistaiseksi ilman maaleja.

Nyt solmittu jatkosopimus on kaksivuotinen ja kestää kauden 2021 loppuun.