123 456 7890

Oliskos nyt tullut kesä talven keskelle?
Suomen mestari HJK kohtaa SJK:n Seinäjoella. SJK matkaa Vaasan Palloseuran vieraaksi. Tukholman AIK kohtaa HJK:n, eikä Mestareiden Liigakarsinta ole vielä alkanut… Itse asiassa edellinen kausi ei ole vielä edes päättynyt!

Nyt näyttäisi todella tulleen “kesä talven keskelle”, kuten joululaulussakin todetaan. Samanlainen “kesä” on omassa sydämessäni, kun näen miten hienoa aikaa Seinäjoen futiksessa eletään tällä hetkellä.

Enpä olisi uskonut mitään näin hienoa tapahtuvan, kun aikoinaan TP-Seinäjoen perässä kierrettiin Oranssi Armeija kannattajaryhmän kanssa. Silloin muistaakseni haaveilin voittavani joskus lotossa ja ostavani sekä TP:n että oman kasvattajaseurani Sepsin, yhdistäväni ne ja vieväni tuon joukkueen kohti Suomen huippua, ikiomalla stadionilla totta kai.

Muistan kuinka muiden Oranssi Armeijalaisten kanssa haaveiltiin että joskus kannattajaryhmässä olisi jopa satakunta ihmistä.
Nyt nuo kaikki haaveet onkin yhtäkkiä realismia ja SJK on toteen yhdistynyt unelmani. Kloppiporukkakin on kasvanut kasvamistaan ja se meidän n.15 Oranssi Armeija aktiivin ryhmä on kasvanut korkoa niistä pikkupojista ja junnuista jotka silloin istuivat meidän katsomonosan alaosassa ja katselivat ihmetellen menoa ja meininkiä. Nuo pikkupojat onkin yhtäkkiä yli kaksikymppisiä aikamiehiä, joille jalkapallo on yhtä rakasta kuin itselleni silloin ja nyt. Ja meidän Seinäjokelaisten futishullujen ryhmä on siten kasvanut jo lähes 80 päiseksi, SJK:ta täysillä tukevaksi Kloppiryhmäksi.

Hienointa tässä kaikessa on että SJK on todella koko tämän kaupungin lippulaiva. Siinä pelaa Seinäjoen parhaat pelaajat, muutamaa huippua lukuun ottamatta. Ja toivottavasti hekin kaikki vielä palaavat Seinäjoelle ja pukevat mustan paidan päälleen. Haaveilla varmasti saa? Ja joskus haaveilla on näköjään taipumus toteutuakin.

Viime kausikin toi monia hienoja muistoja ja parhaiten mieliin jää ainakin Pajulan Villen pari hienoa vaparimaalia, mahtavat tuuletukset niiden jälkeen ja Muurimäen hattutemppu Santa Clausia vastaan, sekä sen jälkeen Kloppien keskelle juhlimaan juoksu. Tuonhan Mikki lupasi jo nuorena junnuna meille silloisille Oranssi Armeijalaisille, että jos hän joskus tekee hattutempun kotikentällä, juoksee hän meidän sekaan, vaikka sitten Keskuskentän pääkatsomoon. Lupauksen täyttämiseen meni pitkälti yli kymmenen vuotta, mutta makealta sen täytyi tuntua myös Mikille.

Kokkolan reissu oli hieno muutenkin, kun meitä lähti kauden avausotteluun melkein 150:nen kilometrin päähän hienot 40:ntä Kloppia. Ja kun paikalle tuli myös muita Seinäjokelaisia useammallakin autolla, oli paikalla satakunta omiaan kannattavaa Seinäjokelaista ja näin ollen peli oli meille kuin kotipeli.

Vielä hurjemmaksi vieraskannattajamäärät lyötiin rakkaan vihollisen kohtaamisessa, kun Lapualla pelkästään Kloppeja oli huikeat 60 henkeä! Kaikkiaan paikalliset arvioivat että Seinäjoelta oli tullut kolmisen sataa ihmistä. Harmi että Lapua tippui, mutta kenties Vaasalaisten kanssa saadaan ensi kaudella paljon komeampia lukemia?

Seinäjoki on jalkapallokaupunki. Kyllä sen nämä uudet tuulet kertovat ja omiaan jo kakkosessa tukevien määrät. Eikä missään muualla omat juniorit varmasti saa vastaavanlaisia tukijoukkoja kentänlaidalle. Täällä ollaan ylpeitä omasta työstä, kaupungin omista pojista. Toivotaan että jalkapallobuumi vain kasvaa kasvamistaan ja katsomossa nähtäisiin nelinumeroisia katsojalukuja jo ensi kaudella. Mahtavaa olisi vielä jos nuo muutkin katsojat yhtyisivät Kloppien kannatukseen. Osa siellä selkeästi haluaisi mukaan tulla, mutta jostain kumman syystä se on muka niin kauhean jännittävää ja tyydytään vain taputtamaan mukana omalla paikalla istuen. Hieno alku se on kuitenkin sekin jo.

Ensi kaudelta odotan vähintään yhtä hienoja muistoja kuin kahdelta ensimmäiseltä, mutta kotona pelit saisi mennä hiukkasen paremmin. Ja kyllä uskon että nyt meidän joukkue siihen pystyykin. Hienojen paluumuuttajien avulla meille tulee komia kausi. Klopit ainakin joukkuetta lupaa kannustaa entistä kovempaa ja suurempana joukkona. Siitä ei ainakaan jää menestys kiinni. Me ollaan teille toivottavasti se 12. Pelaaja muutenkin kuin vain pelinumerona.

Pysytään kaikki terveinä ja ei luovuteta koskaan!

Oikein hyvää joulua kaikille ja mahtavaa ensi kautta!

Toivoo Lari ja muut Klopit

(Lari on satunnainen jalkapallonseuraaja ja kasuaali Kloppi)