123 456 7890

SJK:n kauden 2019 paras maalintekijä Denys Oliinyk, on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimus allekirjoitettiin maanantaina ja Oliinyk liittyy SJK:n harjoitusryhmään välittömästi.

Oliinyk on 32-vuotias laitahyökkääjä, joka on pelannut urallaan Ukrainan maajoukkueessa sekä Ukrainan, Hollannin ja Saksan pääsarjoissa. Oliinyk liittyi SJK:n riveihin elokuussa 2018 ja oli kausilla 2018 ja 2019 SJK:n parhaita pelaajia murtautuen samalla koko Veikkausliigan eliittiin. Kaudella 2019 Oliinyk valittiin kaksi kertaa Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen ja sarjakauden aikana hän onnistui maalinteossa yhteensä kahdeksan kertaa. Kauden 2019 päätteeksi, SJK:n kannattajaryhmä Klopit palkitsi Oliinykin kauden pelaajana.

Meillä oli pitkät keskustelut SJK:n kanssa, sillä minulla oli muutamia muitakin vaihtoehtoja. Varsinkin kotona Ukrainassa. Mutta halusin tänne. Pidän tästä paikasta, arvostan seuraa kovasti ja minua arvostetaan täällä myös. Se on itselleni erittäin tärkeää. Minulla on siis hyvä olla täällä. Siksi minä halusin pelata SJK:ssa, kertoo Denys Oliinyk.

Kaikki on nyt erinomaisesti ja odotan jo innolla ensimmäisiä harjoituksia. Haluan päästä näkemään kaikki kaverit ja uudet pelaajat harjoituksissa. Haluan myös päästä harjoittelemaan nopeasti, sillä en ole nyt hetkeen päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa. Olen seurannut koko ajan mitä täällä tapahtuu. Olen lukenut uutiset ja katsonut peliklippejä, joten olen aika hyvin kärryillä siitä, mitä täällä on tässä välissä tapahtunut, Oliinyk jatkaa.

Viime kausi oli meille kaikille iso pettymys ja haluan taistella europaikoista ja mitaleista SJK:n kanssa. Tulen antamaan kaikkeni kentällä sen tavoitteen eteen. Lupaan sen kannattajille. Tiedän, että hekin haluavat nähdä joukkueen taistelevan ja saavuttavan jotain. En pysty lupaamaan muuta, mutta ainakin aion taistella tämän seuran ja joukkuekaverieni puolesta, Oliinyk päättää.

SJK:n urheilujohdossa ollaan tyytyväisiä Oliinykin jatkoon.

Denys Oliinyk on todellinen ammattilainen, niin kentällä kuin sen ulkopuolella, joten olemme erittäin iloisia päästessämme nauttimaan hänen palveluksistaan SJK:ssa seuraavat kaksi kautta, kommentoi SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Oliinyk on monessa suhteessa pelaajana Veikkausliigan eliittiä, mutta uskon, että hän pystyy pelaamaan vieläkin monipuolisemmin, joten siinäkin mielessä on hieno päästä valmentamaan häntä, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Oliinyk on tarvittaessa pelikelpoinen välittömästi, mutta hän ei ole vielä harjoitellut joukkueen kanssa. Näin ollen hänen osallistumisensa tulevana viikonloppuna pelattavaan Suomen Cupin avaukseen arvioidaan viikon kuluessa.

SJK aloittaa Suomen Cupin karsinnat ensi lauantaina vierasottelulla RoPS:a vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Oulussa ja se alkaa lauantaina 25.1. klo 14:00. Kaikki Suomen Cupin karsintojen ja Ykkösen Cupin ottelut näkyy suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu-palvelusta. Suomen Cupin karsintojen ensimmäinen kotiottelu on lauantaina 1.2. klo 14:00 ja silloin Wallsport Areenalle saapuu vieraaksi Veikkausliigaan noussut FC Haka. Ottelun liput ovelta 10 € ja kauden 2020 kausikortit käyvät otteluun. Kausikortit kaudelle 2020 myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

Denys Oliinyk

Ukrainan Zaporizhiassa, Neuvostoliitossa, 16 kesäkuuta 1987 syntynyt Denys Viktorovych Oliinyk, on 178 senttinen laitahyökkääjä. Pelipaikka löytyy yleensä hyökkäyksen vasemmalta laidalta.

Oliinyk on pelannut Ukrainan maajoukkueessa viimeksi kausilla 2014 ja 2015 ja kaikkiaan hän on edustanut maataan 12 ottelussa. Ukrainan U21-maajoukkueessa hänellä on kasassa 18 peliä ja 5 maalia.

Oliinyk aloitti uransa Ukrainassa Dynamo Kievissä ja teki ensimmäisen ammattilaissopimuksensa seuran kanssa vuonna 2006. Dynamosta hän kävi useammalla lainalla, kunnes siirtyi kaudella 2009 tuohon aikaan erittäin kovatasoisessa Ukrainan pääsarjassa pelanneen Metalist Harkovan riveihin. Siellä pelejä kertyi 68 ja maaleja 21.
Ura jatkui myöhemmin kolmannessa pääsarjajoukkueessa, Dniprossa, kunnes kaudella 2014 hän siirtyi Hollannin pääsarjaan.

Hollannissa Oliinykin ura lähti hienoon lentoon ja puolessatoista kaudessa hän pelasi 56 ottelua, tehden 8 maalia. Oliinyk pelasi vasemmalla laidalla ja osallistui sieltä aktiivisesti hyökkäysten rakenteluun. Ennen kauden 2016-17 alkua Saksan pääsarjaan noussut Darmstadt 98 nappasi Oliinykin riveihinsä. Saksassa Oliinyk kuitenkin loukkaantui vakavasti ja pelit Darmstadtissa jäivät ainoastaan neljään. Niissä hän kuitenkin onnistui tekemään myös yhden maalin.

Hollannin ja Saksan pääsarjojen jälkeen edessä oli paluu Ukrainaan, missä Oliinyk pelasi tyngäksi jääneellä kaudella kuusi ottelua Desna Chernihivin ja Helios Kharkovan riveissä kaudella 2017-2018.

SJK kiinnitti Oliinykin kesän siirtoikkunassa elokuussa 2018 ja lopulta Oliinyk jatkoi SJK:ssa vielä kauden 2019 loppuun asti. Kaudella 2018 hän ehti pelata 13 ottelua ja tehdä niissä neljä maalia. Kaudella 2019 pelejä tuli Veikkausliigassa kasaan yhteensä 25 ja niissä syntyi 8 maalia sekä 2 maaliin johtanutta syöttöä. Suomen Cupissa hän teki kaksi maalia pelaamissaan viidessä ottelussa. Yhteensä pelejä Suomessa ja SJK:ssa on tullut kasaan 43 ja niissä on syntynyt 14 maalia sekä kaksi syöttöä. Kauden 2019 päätteeksi Oliinyk valittiin SJK:n kannattajaryhmä Kloppien kauden pelaajaksi ja palkittiin Kloppien Kannu-kiertopalkinnolla. Veikkauslligassa Oliinyk valittiin kauden2019 kuukauden joukkueeseen sekä huhti- että toukokuussa.

Nyt solmittu jatkosopimus pitää Oliinykin SJK:ssa kauden 2021 loppuun.