123 456 7890

B-nuorten kokeneempaan osastoon kuuluva Kaarlo Rintamäki viime syksynä sarjanousun Kakkosesta Ykköseen varmistuttua.

Muiden joukkueiden ollessa pienellä tauolla, A- ja B-nuorten sarjat jatkuvat viikonloppuna.

Omaa A-nuorten SM-karsintalohkoa johtava SJK U20 matkustaa lauantai-illaksi Hämeenlinnaan, lohkossa kolmen pisteen päässä takana olevan HJS:n vieraaksi. Ottelu alkaa lauantaina 29.2. klo 19:00.

SJK U17 pelaa B-nuorten SM-karsintaa kotiottelussa Wallsport Areenalla sunnuntaina, kun se saa Seinäjoelle vieraaksi KuPS U17-ryhmän. Myös se on kärkipään kamppailu, sillä SJK U17 on lohkossaan kolmantena ja KuPS U17 vain pisteen päässä takana neljäntenä. Ottelu alkaa Wallsportissa sunnuntaina 1.3. klo 12:45 ja siihen on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot käytetään lyhentämättömänä Project Liv ry:n hyväntekeväisyystoimintaan.

Vaikka nuorten SM-karsintapelit ovat olleet koko alkutalven prioriteettina, helpottaa Ykkösen Cupin loppuminen merkittävästi näihin sarjoihin keskittymistä. Samalla päättynyt Ykkösen Cup tarjosi SJK Akatemialle ja sen monelle pelaajalle tärkeitä kokemuksia kovista miesten sarjojen otteluista, jonka myötä he ovat nyt valmiimpia myös karsintapeleihin sekä tulevan kesän sarjoihin. SJK Akatemian valmennukselle se tarjosi paljon lisää tietoa käytettävissä olevista pelaajista. Miesten Ykkönen alkaa huhtikuun puolen välin jälkeen ja nuorten SM-karsintasarjat päättyvät maalis-huhtikuun taitteessa.

Tämä talvi on ollut erittäin hyvä pelaajien kannalta, sillä meillä on ollut pelejä tarjolla aivan kaikille pelaajille. Jokaiselle pelaajalle saadaan ainakin 4-5 ottelua kokoon talven aikana. Mikä on mielestäni ihan fantastista. Erityisen hyvä se on ollut pelaajille, jotka ovat juuri tulossa A-juniori-ikään tai ei ole aivan mahtunut sen ikäryhmän pelaavaan kokoonpanoon. Nyt hekin ovat saavat kovempia pelejä ja kokemusta, mikä taas nostaa A-junioriryhmän kilpailua sekä sitä kautta sen ryhmän tasoa, sanoo SJK Akatemian valmentaja Thomas Dunne.

Nyt kun Ykkösen Cup on ohi, voimme akatemiassa keskittyä hetkeksi täysillä juniorisarjoihin. Erityisesti itselleni lähempänä on A-nuorten pelit, missä olen mukana Toni Lehtisen kanssa ja siitä joukkueesta tulee useampi pelaaja pelaamaan kesällä Ykköstä. Siinä ryhmässä on todella paljon laatua. Heillä on mahtava asenne pelaamiseen ja joukkueen kesken. Heillä on myös halu menestyä. He haluavat voittaa lohkonsa ja haluavat saada joukkueen A-nuorten SM-sarjaan, kertoo Dunne.

B-nuoret ovat tehneet myös aivan mahtavaa työtä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Brian Page ja Toni ovat kasanneet sen vasta hiljattain. Eli siinä on paljon nuoremmista ikäluokista nousseita pelaajia. Uskoisin, että heillä on hyvät mahdollisuudet selviytyä B-nuorten SM-sarjaan. Mutta pitää muistaa, että tuossa ikäluokassa ja tuossa lohkossa, kilpailu on paljon kovempaa. Siellä on paljon todella hyviä joukkueita ja tuon ikäiset pelaaja saavat vielä keskittyä enemmän juniorisarjoihin. Niiden joukkueiden pelaajia ei nähdä vielä niin paljoa miesten joukkueissa, sanoo Dunne.

Ykkösen Cupin loppuminen on tietenkin huono asia muutaman mukana olevan kokeneemman pelaajan kannalta, jotka olisivat halunneet pelien vielä jatkuvan. He kantavat isoa vastuuta kesällä joukkueessa esimerkin tuojina ja opettajina, joten he olisivat varmasti mielellään jatkaneet nyt pelejä. Mutta me ehdimme pelata vielä Ykköseen valmistavia otteluita yhdessä ennen kauden alkua. Ensi kaudesta tulee monelle nuorelle pelaajalle kova ja pitkä kausi, mutta he ovat hyvällä asenteella mukana ja uskon, että he tulevat pärjäämään. Saamme varmasti kauteen mukaan pelaajia vielä edustusjoukkueen ringistäkin, sanoo Dunne vielä lopuksi.

Voit lukea alta tarkemmin viikonlopun A- ja B-nuorten otteluista sekä niiden ennakkoasetelmista. Tulevan kesän Ykkösen kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Voit liittää 49€ arvoisen SJK Akatemian kausikortin suoraan aiemmin hankittuun SJK:n edustuksen kausikorttiin, lue lisää tästä.

A-nuoret lohkokolmosen vieraaksi

Omaa A-nuorten SM-karsintalohkoaan ilman tappioita johtava SJK U20 matkustaa lauantai-illaksi Hämeenlinnaan, missä se kohtaa klo 19:00 alkavassa ottelussa vain kolmen pisteen päässä takana olevan HJS:n. Ottelu on siten kärkipään kamppailu ja voiton saaminen erittäin tärkeää kesän SM-sarjapaikan kannalta.

SJK U20 otti viime viikonloppuna hienon voiton lohkoa siihen asti johtaneesta Ilveksestä ja meni siten pisteellä heidän ohitse sarjan kärkeen. Ilveksen takana tulee tasapisteissä TPS ja lauantain vastustaja HJS. Lohkon neljä parasta menee nuorten SM-sarjaan kesäksi ja 5. ja 6. selvinneet karsivat viimeisestä paikasta ristiin toisen lohkon joukkueiden kanssa. Lohkon loput joukkueet pelaavat kesällä Ykkösessä. Pelejä on toki vielä paljon jäljellä, mutta erityisen tärkeää olisi ottaa kaulaa muihin kärkijoukkueisiin jo sarjan puoliväliin tultaessa. Jyri Kiuru ja Kuutti Matila ovat olleet molemmat tehokkaita maalinteossa, kun neljässä pelissä Matila on osunut neljä kertaa ja Kiuru peräti viidesti. Heidän edellä lohkon maalipörssissä on kuudella maalillaan FC Espoon Oliver Günes.

Viime viikonloppuna päättynyt Ykkösen Cup helpottaa myös joukkueen keskittymistä tähän sarjaan sekä vapauttaa lisää pelaajia käytettäväksi tulevissa otteluissa. Suurin osa Ykkösen Cupin pelejä pelanneista pelaajista on juuri A-juniori-ikäisiä ja muutama B-ikäinen pelaaja.

HJS U20 – SJK U20 lauantaina, karkauspäivänä 29.2. klo 19:00 Hämeenlinnassa. Ottelun tilanteita ja kokoonpanpanoja voi seurata Palloliiton Tulospalvelusta.

B-nuorilla kotipeli sunnuntaina

Sunnuntaina SJK U17 isännöi B-nuorten SM-sarjassa KuPS U17-ryhmää Wallsport Areenalla. Lohko on siinä mielessä erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa, että jos SJK U17 voittaisi viikonloppuna, alkaisi kärkikolmikko päästä pienelle karkumatkalle takana tulevista. Ja takana on kivikovia B-nuorten ryhmiä, kuten Ilves ja FF Jaro, jotka perinteisesti ovat tässä ikäluokassa pärjänneet. Sunnuntaina vastaan tuleva KuPS kuuluu myös edellä mainittuihin joukkueisiin. SJK U17:n edellä on neljän pisteen päässä tasapisteissä pohjoisen RoPS ja OLS. Kumpikaan ei ole vielä menettänyt yhtään pistettä talven SM-karsintasarjassa. Ennen viikonloppua SJK U17 on heidän lisäksi ainoa joukkue, jolla ei myöskään ole yhtään tappiota tilillään.

SJK:n tämän ikäluokan nousu alkoi viime kesän Kai Pahlman lopputurnauksesta, siellä saadusta menestyksestä sekä siihen johtaneista karsinnoista. Moni nykyisestä joukkueesta oli mukana tuossa Esa Haanpään valmennuksessa olleessa C-nuorten ryhmässä. Viime kesänä SJK U17-joukkueen osaksi tuli jäädä talven karsintasarjassa ulos maalieroilla SM-sarjasta ja nyt olisi todella tärkeä saada tuo paikka tulevaksi kesäksi, millä taataan kovien pelien jatkuminen ikäluokan parhaita vastaan.

Voittamaan oppiminen on ollut SJK:n nuorten joukkueiden teemana tänä talvena ja toivottasti sitä oppia hyödynnetään sunnuntaina klo 12:45 Wallsport Areenalla. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta. Sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen ja sen tuotot käytetään lyhentämättömänä Project Liv ry:n toimintaan. Wallsport Areenan kahvilapalvelut palvelee normaalisti.