123 456 7890

SJK:n visiona on ollut vuodesta 2014 lähtien pyrkiä pitkäjänteisesti kehittämään akatemiatoimintaansa siten, että se olisi Suomen paras paikka kehittyä 15-20-vuotiaille pelaajille. Siinä isossa osassa on SJK:n tarjoamat laadukkaat ja ympärivuotiset olosuhteet sekä huippuvalmennus. Lisäksi SJK haluaa tarjota nuorille mahdollisuuksia pelata tarpeeksi haastavissa joukkueissa ja sarjoissa. Tässä SJK ottaa jälleen askeleen eteenpäin ja parantaa merkittävästi nuorten pelaajien kehittymismahdollisuuksia.

SJK Akatemia pelaa tänä talvena Suomen Cupin lohkovaiheen lisäksi A-junioreiden SM-karsintasarjaa ja suunnitelmissa jo pitkään ollut jalkapallolukio, on saanut vihreää valoa Kuortaneen Urheiluopiston, SJK:n, SJK-junioreiden ja muiden yhteistyökumppaneiden puolelta. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, alkaa jalkapallolukio jo elokuussa 2017. Lukiosta tiedotetaan vielä lisää myöhemmin, yhdessä kaikkien osapuolten kanssa.

Jo aiemmin uutisoitiin, että viime kaudella Kolmosessa pelannut ja pääosin nuorista lupauksista koostuva SJK Akatemia nostettiin mukaan tämän talven Suomen cupin lohkovaiheeseen. Nyt SJK Akatemia ottaa talven ohjelmaan myös A-junioreiden SM-karsintasarjan. Tämä varmistui tällä viikolla, kun SJK otti vastaan Palloliiton tarjoaman sarjapaikan. Paikkaa tarjottiin SJK-junioreiden B-junioreiden SM-sarjaa pelanneen joukkueen saavutusten kautta. Jyri Hietaharjun valmentama joukkue sijoittui SM-sarjassa viime kaudella neljänneksi. SM-karsintasarjaa pelataan talvella ja siinä parhaiten menestyneet joukkueet pelaavat ensi kesänä A-junioreiden SM-sarjassa.

SJK Akatemiaa valmentaa jatkossa päätoimisesti Brian Page, jolla on pitkä kokemus nuorisovalmennuksesta Englannissa. Viime kaudella hän toimi Akatemian valmennuksessa SJK:n edustusjoukkueen valmennuksen ohella. Tukena Akatemian valmennuksessa on SJK:n päätoiminen maalivahtivalmentaja Jori Särkkä, sekä muu SJK:n valmennustiimi päävalmentaja Simo Valakarin johdolla. Mahdollisista muista valmentajista tiedotetaan lisää myöhemmin.

Meillä on todella hyvä joukkue, jossa on peräti 22 A-ikäistä pelaajaa. Yritämme rakentaa viime vuodesta toimintaa eteenpäin ja uskon että meillä on siihen hienot mahdollisuudet. Meillä on täällä mielestäni erinomainen nuorisotoiminta ja pohja jo valmiina. A-nuorten SM-karsinta ja jalkapallolukio, ovat isoja askeleita kohti oikeaa jalkapalloakatemiaa. Mielenkiintoista on myös pelaaminen Suomen cupin lohkoissa, joissa kohtaamme heti ensimmäisenä edustusjoukkueen. Se on nuorille hieno mahdollisuus näyttää, mihin he pystyvät edustusjoukkueen pelaajia vastaan. Olen todella innoissani, kommentoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

On myös hyvä, että voin keskittyä jatkossa entistä enemmän nuorien kasvattamiseen, josta minulla on paljon kokemusta. Itse asiassa laskin juuri, että 18 entistä kasvattiani pelaa nykyään Englannin liigajärjestelmän joukkueissa ammattilaisena. Myös meillä on täällä useita lahjakkaita nuoria, joita haluan auttaa uralla eteenpäin. Tärkeintä on kuitenkin, että kehitämme pelaajia edustusjoukkuetta varten ja autamme sitä nousemaan entistä korkeammalle tasolle, Page jatkaa.

Vaikka olenkin jatkossa päätoimisesti Akatemian kanssa, sovimme Valakarin kanssa, että autan jatkossakin edustusjoukkuetta, joten tästä tulee kiireinen vuosi. Olen kuitenkin siihen valmis, sanoo Page lopuksi.

SJK Akatemia aloittaa kauden kokoontumisella ensi maanantaina 28.11. klo 18.30 Wallsport Areenalla, jossa pelaajistolle ja mahdollisille uusille pelaajille kerrotaan tulevan kauden jutuista. Tapaamiseen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin pelaajat. SJK Akatemia tarjoaa pelipaikan myös kokeneemmille pelaajille, joiden elämäntilanne ei välttämättä sovi ammattilaisjalkapalloilun haasteisiin, mutta halua on pelata kilpailullisia otteluita erinomaisissa olosuhteissa ja valmennuksessa.

Brian Page vastaa Akatemian valmennuksesta jatkossa päätoimisesti.

Akatemiaa tukee suurella panoksella myös SJK-juniorit, jonka urheilutoimenjohtajaksi nimitetty Kari Kiviluoma on ollut järjestelmässä myös SJK Akatemian asioita tänä talvena. SJK-junioreiden valmennuspäällikkönä toimii jatkossa Jyri Hietaharju, joka vastaa työnsä ohella edelleen B-junioreiden valmennuksesta. Kaksikko on suuressa roolissa myös tulevan jalkapallolukion osalta.

Meillä oli jo aiemmin B-juniorit SM-sarjassa, joukkue miesten Kolmosessa ja Veikkausliigassa. Mutta näiden välissä oli aika iso aukko. Ryhdyimme yhdessä miettimään, millä aikavälillä meillä on mahdollisuus näitä aukkoja täyttää. Jos esimerkiksi nyt saisimme joukkueen A-junioreiden SM-sarjaan ja joukkueen Kolmosesta Kakkoseen, olisi tämä pelaajapolku ihanteellinen. Se tarjoaa nuorelle pelaajalle syyn tulla mukaan ja jopa muuttaa tänne Seinäjoelle muualta, sanoo SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Kari Kiviluoma.

Pitää muistaa, että nouseminen on aina erittäin hankalaa, vaikka sinulla olisi kuinka kova joukkue kasassa. Siksi ei kannata koittaa harpata näitä askeleita yhdessä hetkessä. Joten me ajattelemme, että jos nyt ensimmäisenä saisimme tämän A-juniorien SM-sarjajoukkueen, niin sen lisäksi kesällä pelattava Kolmonen ja talven Suomen cupin lohkovaihe on siinä hyvänä mausteena. Se tarjoaa myös kokeneemmille pelaajille mahdollisuuden ja nuorille se on kuin kirsikka kakun päälle, jatkaa Kiviluoma.

SJK pystyy jo nyt tarjoamaan ensiluokkaiset olosuhteet Wallsportin ja OmaSp Stadionin myötä. Samalla SJK mahdollistaa taloudellisesti vakaan ympäristön, jossa pelaajille pystytään tarjoamaan myös ruokailut ja asunnot. SJK-juniorit, joka vastaa nuoremmista ikäluokista, on Palloliiton tuoreimman seura-arvionnin mukaan Suomen parasta luokkaa, kun se nousi tasolle neljä. Tuohon saavutukseen ei Suomessa ole pystynyt kuin kahdeksan seuraa. Korkeimmalla viitostasolla, ei vielä ole ainoatakaan suomalaisseuraa. Tähän yhtälöön kun lisätään tarjolla oleva koulutus ja Suomen johtaviin urheilukeskuksiin kuuluva Kuortaneen Urheiluopisto, on mahdollisuudet Suomen oloissa ennennäkemättömään satsaukseen nuorten pelaajien kehittämisessä.

Meillä on nyt olosuhteet ja edustusjoukkue Suomen ehdotonta huippua, joten haluamme nostaa nuorten pelaajien kehittymismahdollisuudet sille samalle tasolle. Se on painopistealue josta olemme puhuneet jo pitkään, mutta nyt siihen tehdän konkreettisia panostuksia. Tämä on meille todella tärkeä asia, sanoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki.

SJK:n olosuhteet, valmennus ja edustusjoukkue on Suomen parasta jo nyt.

Valmennuspuolella SJK:lla on tarjolla kokenut ryhmä, joilla on paljon kontakteja myös Suomen maajoukkueisiin ja kansainväliseen toimintaan.

On hienoa, että nyt saadaan selkeä kokonaisuus, jossa toimitaan nuorisopuolen ja aikuisjoukkueiden kanssa yhtenäisillä linjoilla. Akatemiassa valmennus ja toiminta myötäilee edustusjoukkueen toimintatapoja, eikä siten kynnys nouse niin korkeaksi eteenpäin mennessä, kommentoi maalivahtivalmentaja Jori Särkkä, joka tekee töitä jatkossakin Suomen Palloliiton juniorivalmennuksessa.

Jalkapallolukio ja akatemiatoiminta mahdollistavat kehittymisen aivan kansalliselle huipulle sekä siitä eteenpäin. Tiedän itse kansainvälisen pelin tason ja sen vaatimukset, joten pystyn tuomaan niitä näkemyksiä joukkueen valmennukseen yhdessä Brianin kanssa, jatkaa Särkkä.

Meillä on myös mielenkiintoisia nuoria maalivahteja koko seurassa ja on hieno haaste jatkaa töitä heidän kanssaan, sanoo Särkkä lopuksi.

Matti Klinga U21-maajoukkueen ottelussa Saksaa vastaan.

Kaudella 2016 SJK:n pelaajia, niin nuoria kuin kokeneita ammattilaisia, pelasi ennätysmäärät eri maajoukkueissa.

Tulevaisuudessa SJK haluaa olla Suomen johtavia kasvattajaseuroja, mutta menestyä myös edustusjoukkuetasolla. Nyt SJK pystyy tarjoamaan täydellisen pelaajapolun, aivan lasten leikkimielisestä Snadi-Kerhosta, Euroopan huippuseurajoukkuekilpailuihin saakka.

Seurasta ei tule sormia napsauttamalla Suomen parasta kasvattajaseuraa, vaan se vaatii paljon pitkäjänteistä työtä ja suuria panostuksia. Ainakin me täällä SJK:ssa uskomme, että olemme oikealla tiellä.

Löydät SJK Akatemian talven Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut Akatemian otteluohjelmat -sivulta. A-nuorten SM-karsinnan otteluohjelman julkistaa Palloliitto myöhemmin. Karsinta pelataan kuitenkin talven aikana ja varsinainen SM-sarja pelataan kesällä. Perustettavasta jalkapallolukiosta tiedotetaan myöhemmin vielä lisää, yhdessä eri osapuolten kanssa.

SJK haluaa tarjota pelaajapolun Snadi-Kerholaisista aivan seurajalkapalloilun huipulle.