123 456 7890

21-vuotias ja isokoinen ghanalaispuolustaja Terry Yegbe, siirtyy SJK Akatemian riveihin vuoden lainasopimuksella. SJK Akatemian riveissä talven aikana näyttöjä antanut Yegbe, siirtyy Seinäjoelle Ghanan Vision FC:sta ja SJK:lla on mahdollisuus tehdä lainasiirrosta myöhemmin pysyvä.

Olen todella innoissani, ja samalla tämä on hieman jännittävää, sillä olen nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa, sanoo Terry Yegbe.

Tämä on minulle todella iso mahdollisuus, ja teen kaikkeni sen eteen. Täällä on myös ennestään pari ghanalaista pelaajaa, jotka ovat auttaneet sopeutumisessa, ja muutenkin olen jo tutustunut joukkuekavereihin, kertoo Yegbe.

Ghanan Voltan alueella Akatsissa 25. tammikuuta 2001 syntynyt Terry Yegbe, on pelipaikaltaan keskuspuolustaja ja pituutta on kertynyt 195 senttiä. Yegbe on aloittanut jalkapallon kotikaupunkinsa Kickers FC:ssa, mutta siirtyi sieltä Ghanan pääsarjaseura West African Football Academyyn, joka on lähtöisin samalta alueelta Sogakopesta. WAFA:sta hän siirtyi myöhemmin kaudelle 2020 – 2021 Vision FC:n riveihin. Vision FC tulee Ghanan pääkaupunki Accrasta ja se toimii kasvattajaseurana lupaaville nuorille pelaajille, pelaten samalla Ghanan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Terry on ollut fantastinen heti tänne tultuaan. Olemme erittäin innoissamme hänen kiinnittämisestään. Hän on iso ja voimakas, vasenjalkainen keskuspuolustaja, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Vaikka Terryn fyysiset ominaisuudet ovatkin hänen suurimmat vahvuutensa, on hän niiden lisäksi teknisesti erittäin lahjakas. Hän ottaa pallon pehmeästi haltuun, ja pistää sen eteenpäin erittäin hyvin. Lisäksi hän pystyy harhauttamaan vastustajia ulos. Hänellä on kuitenkin vielä kehityskohteita. Hänen taktinen puolensa tarvitsee vielä työtä, mutta kun hän on sopeutunut meidän joukkueeseemme, ja oppinut pelitapamme, uskomme, että hänestä kehittyy erittäin hyvä pelaaja. 

Jälleen hyvä kiinnitys meidän joukkueeseemme, ja Terryn tulo vahvistaa meidän ryhmäämme entisestään. Uskomme, että hän pystyy murtautumaan ensin joukkueeseen ja tulee olemaan vahvistus meille tällä kaudella, päättää Page.

SJK Akatemia on sopinut neljä harjoitusottelua vielä ennen kauden alkua. Niistä ensimmäinen on jo tulevana perjantaina 25.3. klo 16:30, kun SJK Akatemia matkustaa Veikkausliigan FC Lahden vieraaksi Lahden Kisapuistoon. Pelit jatkuu keskiviikkona 30.3. kun FC Jazz saapuu vieraaksi OmaSp Stadionilla pelattavaan otteluun, sunnuntaina 3.4. SJK Akatemia kohtaa PK-35:n Helsingissä ja vielä tiistaina 5.4. kohdataan Ilves 2 OmaSp Stadionilla. Ennen 18.4. vierasottelulla Pargas IF:aa vastaan alkavaa Ykkösen kautta, SJK Akatemia tulee pelaamaan lisäksi Suomen Cupin 3.kierroksella. Tuon kierroksen arvonta on torstaina 24.3. klo 13:00 ja sen näkee suorana VeikkausTV:sta.

Kausikortit Ykkösen kaudelle myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Löydät kaikki SJK Akatemian jo sovitut ottelut, sekä Ykkösen otteluohjelman SJK:n nettisivuilta.