123 456 7890

Viime kaudella Kakkosessa 15 maalia iskenyt 19-vuotias hyökkääjä Miro Turunen siirtyy SJK-paitaan. JIPPO-paidassa viime kaudella Kakkosessa pelannut Turunen, on tehnyt SJK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Junnuna laitettiin tavoitteeksi ammattilaisjalkapalloilija, ja nyt ollaan siinä pisteessä, että ollaan ammattilaistasolla pelaamassa. Se on hieno juttu itselleni ja koko meidän perheellemme. Luulisin, että se on myös hieno juttu Joensuulaisseuroille JIPPO ja SC Riverball, kun heidän kasvatti pääsee ylemmille sarjatasoille pelaamaan. Joten kyllä tämä on hieno juttu, ja on todella hienot fiilikset uran ensimmäisestä ammattilaissopimuksesta, kuvailee Miro Turunen tuntemuksiaan siirrosta.

Joensuussa Turunen on pelannut entisen SJK-pelaajan, ja Suomen mestari Timo Tahvanaisen kanssa. Viime kauteen peliuransa päättänyt Tahvanainen toimii myös JIPPO:n seurajohtajana.

Tahvanainen on kertonut minulle paljon, kuinka SJK ja Seinäjoki on hyvä paikka. Kuinka täällä on huippupuitteet ja hyvät mahdollisuudet edetä uralla. Ja siihen uskon itsekin, sekä olen nähnyt miten täällä hommat rullaavat. Kyllä täällä on varmasti Suomen parhaat puitteet. 

Kuten Tahvanainen aikoinaan, myös Turunen vakuuttaa olevansa kovaa työtä tekevä ja periksiantamaton kaveri.

Ehkä se on vähän joensuulainen juttu. Kun kerroin entisille pelikavereille, että lähden tänne, niin sanoin heille, että vien SJK:hon mukanani vähän semmoista joensuulaista kovuutta ja röyhkeyttä. Joten kyllä sitä on luvassa treeneissä ja peleissä, nauraa Turunen.

Tavoitteenani on nyt kuitenkin ensin päästä treenaamaan SJK:n mukaan, tutustumaan pelikavereihin, valmentajiin ja kaupunkiin. Sitten tietenkin tavoite on saada paljon peliminuutteja. Saada Ykkösessä debyyttimaali ja totta kai jossain vaiheessa liigassakin ensimmäinen maali. Toissa kaudella, kun pelasimme Jippon kanssa Ykkösessä, ei tullut maalia, joten nyt se on sitten ensimmäinen tavoite hyökkääjänä, kertoo Turunen lopuksi tavoitteistaan.

Myös seurassa Turuselta odotetaan paljon, ja hän on ollut jo pitkään SJK:n seurannassa.

Tunnemme Miron pelaajana jo hyvin, ja olemme itseasiassa yrittäneet saada hänet tänne jo pari vuotta aiemminkin. Hän on voimakas ja isokokoinen, ja hänen työmoraalinsa on uskomaton. Hän on ehdottomasti pelaaja, joka tekee kaikkensa kehittyäkseen ja auttaakseen joukkuetta menestymään, kuvailee SJK Akatemian valmentaja Brian Page Turusta.

Näemme Miron edessä suuren tulevaisuuden. Pelaajan, joka tulee taatusti etenemään meidän pelaajapolullamme, ja olemaan iso ysipaidan pelaaja. Ei pelkästään täällä Suomessa, vaan myös Suomen rajojen ulkopuolella. Joten olen todella innoissani hänen mukaan liittymisestä, Page jatkaa.

Hienoa, että hän valitsi juuri meidät auttamaan häntä tässä kehityksessä hänen uralla. Se kova työ mitä meidän valmentajamme ja seuramme tekee, yhdistettynä hänen omaan kovaan työmoraaliinsa, tulee taatusti tuottamaan nuoren huippupelaajan.

Miro Turunen on erinomainen kiinnitys meiltä, ja odotan innoissani mitä hänestä tulee vielä tulevaisuudessa, sanoo Page vielä lopuksi.

Hyökkääjä Miro Turunen on syntynyt 31.tammikuuta vuonna 2003. Turunen on alunperin SC Riverballin kasvatti, mutta siirtyi jo nuorena naapuriseura Jippoon. Debyytti syntyi 16-vuotiaana Jippon miesten joukkueessa Kakkosessa kaudella 2019, ja samalla kaudella hän pelasi Kolmosessa Kontiolahden Lehmon Pallo-77:n riveissä. JIPPO-paidassa ei maaleja debyyttikaudella pelatuissa kahdessa ottelussa syntynyt, mutta Lehmon Pallo-77:lle hän teki yhteensä 16 maalia ja pelasi 13 ottelua. Seuraavalla kaudella syntyi myös debyyttimaali JIPPO-paidassa Kakkosessa ja JIPPO nousi Ykköseen. Ykkösessä kaudella 2021 Turunen pelasi yhteensä 20 ottelussa ja lisäksi kolmessa Suomen Cupin ottelussa, ilman maaleja. Päättyneellä kaudella Kakkosessa, Turunen oli kuitenkin joukkueensa paras maalintekijä 15 maalilla ja lisäksi Suomen Cupissa syntyi kaksi maalia lisää. JIPPO eteni Kakkosen nousukarsintoihin, mutta hävisi kirvelevästi Käpylän Pallolle.

Ykköseen ja talven Ykköscupiin valmistautuvat SJK Akatemia harjoittelee vielä joulukuun puoleen väliin asti, ja pelaa 17.12. klo 17:00 harjoitusottelun Veikkausliigaseura VPS:aa vastaan Vaasassa. Tuon jälkeen joukkue jää talvitauolle, palaten taas tammikuun alusta. Tammikuussa SJK Akatemia kohtaa toisen Veikkausliigaseuran, eli AC Oulun Oulussa 14.1. klo 14.00 ja Ykköscup alkaa FF Jaro – SJK. SJK:n edustusjoukkue palaa harjoitustauolta 12. joulukuuta.