123 456 7890

Ghanan Vision FC:sta Seinäjoelle saapuivat hyökkääjä Emmanuel Akansase ja puolustaja Sayibu Yakubu. Lisäksi hyökkääjä Kwame Otu tulee Suomeen SJK:n ja Vision FC yhteistyön kautta. Kaksikko Akansase ja Yakubu ovat olleet mukana jo talven otteluissa ja molemmille solmittiin sopimus SJK Akatemiaan. Myös Kwame Otu teki sopimuksen SJK Akatemian kanssa, mutta pelaa alkavan kauden lainalla toisessa seurassa.

SJK ja Vision FC:n yhteistyö jatkuu kaudella 2024. Vision FC on nuorisoakatemia, jonka joukkueet pelaavat Ghanan sarjoissa. Vision FC toimii Ghanan pääkaupunki Accrassa, mutta talentteja se etsii riveihinsä koko Ghanan alueelta. Monivuotisen yhteistyösopimuksen tavoitteena on löytää SJK Akatemian mukaan parhaita talentteja, auttaa heitä uralla eteenpäin, ensin SJK:n Veikkausliigajoukkueeseen sekä siitä maailmalle.

Meillä alkaa nyt toinen virallinen vuosi yhteistyöstämme Vision FC:n kanssa. Viime kauden jälkeen yhteistyö toi jo selkeää menestystä, kun Terry Yegbe siirtyi Ruotsiin. Haluamme jatkaa vastaavien erinomaisten talenttien löytämistä pelaajapolullemme, samalla kun tuemme oman alueemme ja muualta Suomesta tulevien lahjakkuuksien uraa, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.
Tämä yhteistyö Vision FC:n kanssa on osoittautunut selvästi oikeaksi tavaksi tehdä asioita tulevaisuudessakin. Haluamme pitkäjänteisesti kehittää pelaajapolkuamme, samalla kun kehitämme nuoria jalkapalloiljoita, jotka voivat murtautua ensin meidän edustusjoukkueeseen, ja jotka toimivat myös bisnesmielessä mahdollisina myyntiartikkeleina eteenpäin, Dorman jatkaa.
Lähikuukausina tulemme myös syventämään tätä yhteistyötä seurojen välillä, tekemällä valmennusryhmien kesken tiedonvaihtoohjelmaa, jossa SJK:n valmentajia ja staffin jäseniä vierailee Ghanassa, samalla kehittäen eri osa-alueita Visionin toiminnassa SJK:n kanssa saman suuntaiseksi, kertoo Ghanassa paikan päällä tänäkin talvena vieraillut Dorman lopuksi.

19-vuotias hyökkääjä Emmanuel Akansase ja 18-vuotias puolustaja Sayibu Yakubu ovat molemmat edustaneet Vision FC:a jo juniori-ikäisestä alkaen, ja nyt siirron myötä lähtevät ensimmäistä kertaa Eurooppaan. SJK Akatemian valmentajat ovat päässeet siten jo tutustumaan kaksikkoon talven aikana harjoituksissa ja Ykkösliigacupin peleissä. 22-vuotias hyökkääjä Kwame Otu on puolestaan kolmikon kokenein, ja hänellä on vyöllään jopa kolme Ghanan A-maajoukkueottelua Afrikan mestaruuskilpailujen karsinnoissa.

–Yakubu on erittäin potentiaalinen ja lahjakas toppari. Perusominaisuudet on todella hyvällä tasolla, ja hänellä on hyvä syöttövalikoima sekä todella hyvä asenne. Näen, että hän on todella hyvä pelaaja meidän ryhmään, kommentoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa. 

Ihmisenä hän on myös aivan huippu tyyppi, joka on todella hyvä valmennettava ja antaa aina kaikkensa kentällä. Yakubu on myös selvästi itse iloinen ja onnellinen ryhmässä mukana olemisesta, luonnehtii Aromaa.

–Näen hänellä todella hyvät mahdollisuudet nousta meidän organisaatiossa Veikkausliigassa pelaavaan joukkueeseen jollain aikajänteellä. Ehdottomasti vahvistaa tätä meidän Ykkösliigan jo ennestään vahvaa toppariosastoa. Meillä on kyllä todella paljon nuoria lupaavia pelaajia nyt tulossa läpi kohti Veikkausliigaa, pohtii Aromaa.

Sayibu Yakubu

Emmanuel taas on hyökkääjä, tai yläalueen pelaaja. Todella juoksuvoimainen ja kova tekemään töitä. Tosi hyvä pysymään boksissa niillä hyvillä alueilla, joista pystyy viimeistelemään. Ja hän onkin hyvä viimeistelijä, etenkin päällä, kuvailee Aromaa Akansasea.

Hommia on vielä tehtävä taktisella puolella, joukkuetasolla, mutta hän korvaa sitä paljon sillä, että on erittäin kova tekemään töitä. Ja hyökkääjänä on tärkeää, että hän pysyy alueella mistä pystyy tekemään maaleja ja pystyy siten olemaan vaarallinen. Hän itseasiassa pystyy itse luomaan sitä uhkaa siellä koko ajan. Myös Emmanuel on ihmisenä hyvä tyyppi, ja on jo hyvin lähtenyt sopeutumaan tähän ympäristöön, toteaa Aromaa vielä loppuun.

Emmanuel Akansase

SJK Akatemia eteni Ykkösliigacupissa komeasti finaaliin, jossa se kohtaa FF Jaron lauantaina 6.4. Pietarsaaren Tellushallissa. Ykkösliigan kausi alkaa lauantaina 13.4. kun Järvenpään Palloseura saapuu OmaSp Stadionille.

Kaikkiin SJK Akatemian otteluihin pääsee tällä kaudella samalla SJK:n kausikortilla. Kausikortit ja otteluliput ticketmaster.fi. Tervetuloa mukaan kaudelle 2024!

Kwame Otu