123 456 7890

Nuori DIF liian vahva
SJK – Djurgå;rdens IF 1-2 (1-0)
29 min 1-0 Aki Sipilä
64 min 1-2 Petter Gustafsson
70 min 1-2 Sasa Matic

Seinäjoen Jalkapallokerho sai II KOMIA-turnauksen perjantain alkuillan ottelussa vastaansa tukholmalaisen Djurgå;rdens IF:n U21-joukkueen vahvistettuna muutamalla edustusjoukkueen pelimiehellä.

Oletusarvona luonnollisestikin oli, että n. 12 miljoonan euron budjetilla Allsvenskania pelaavan seuran reservit saattaisivat olla jopa keskiviikkona kohdattuja HJK:n resaervejä vahvempi joukkue ja näin varmasti loppupeleissä olikin.

Kaikesta huolimatta ottelun ensimmäinen puoliaika sujui alkua lukuunottamatta Kerhon johdolla. Toki Kerho sai jo kymmenen minuutin kohdalla tuloksettoman kulmurin, mutta pari minuuttia myöhemmin DIF vyörytti pallon kolmeen eri otteeseen vaarallisesti kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Tolppa ja Luis Fernandon torjunnat pelastivat Kerhon Trimi Makollin ja muiden vieraiden yrityksiltä vielä tässä vaiheessa.

Tuon rynnistyksen jälkeen kotijoukkue sai oman pelinsä kuosiin ja alkoi painaa peliä kohti kelta-asuisen vierailijan päätyä. Ensimmäinen havainto tutkalla mustapukuisen kotijoukkueen toimesta nähtiin noin 18. minuutin kohdalla Mikko Väänäsen oltua lähellä onnistumista. Heti perään Kerho sai pari kulmuria ja siinä vaiheessa DIF:n leirissä suoritettiin ilmeisesti jonkinlainen tilanteen uudelleen arviointi ja Teferi Tedla sai tehdä tilaa edustusjoukkueen Kebba Ceesaylle.

Vaihto ei ehkä sitten kuitenkaan mennyt ihan nappiin, sillä vain minuuttia myöhemmin Ville Ylinen ja Mikko Ylihärsilä askartelivat Aki Sipilälle tekopaikan, josta KPS:n kasvatti ei erehtynyt, vaan tulitti isännät johtoon uransa ensimmäisellä maalilla Kerhon asussa.

Vielä maalin jälkeenkin kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli ja maalinteko oli pariinkin otteeseen lähellä. Vieraiden jenkki-togolaistoppari Gale Agbossoumonde veteli kippari Chris Cleaveria melko surutta rankkualueen rajan tuntumassa aiheuttaen vaparin 39. minuutilla. Siitä ei valitettavasti Petter Meyerin laukoma pallo suinkaan sujahtanut sisään, vaan noin Iltiksen verran ohitse.

Tauon jälkeen DIF lisäsi selkeästi höyryä ja tönäisi turboahtimensa päälle. Tai sitten oltiin hiukan tyytyväisiä tilanteeseen. Tai sitten molempia. Niinpä tukholmalaiset pääsivät vähitellen ottamaan peliä haltuunsa ja synkeys syveni kun edustusjoukkueen Petter Gustafsson tuli vaihdosta sisään ja pääsi tasoittamaan ottelun 64. minuutilla korjattuaan oman reboundinsa haltuun ja laukoen sen luvattoman helposti ja rauhassa maaliin.

Reilut kuusi minuuttia myöhemmin vieraat viimeistelivät ottelun voittomaalin Sasa Maticin päästyä nokatusten Luis Fernandon kanssa.

Pienehkön pelillisen notkahduksen jälkeen Kerho sai koottua rivinsä ja noustua jälleen mukaan taisteluun. Paikkoja syntyi loppua kohti lisää. Vaihdosta sisään astellut Mikael Muurimäki pääsi puskemaan niukasti yli riman 71. minuutilla ja kuusi minuuttia myöhemmin Petter Meyerin erinomainen pusku vaparista osui sivuverkkoon. Katseli tilannetta miltä kantilta hyvänsä, tasapeli ei todellakaan olisi ollut mikään vääryys, pikemminkin oikeus ja kohtuus.

Kerhon ensimmäinen kansainvälinen koitos päättyi toki tappioon, mutta aika lailla varmasti voidaan väittää, että tämä peli palveli taas Kerhon valmistautumista samoin kuin jo keskiviikonkin koitos. Nyt oli vastassa vielä ehkä hiukan kovempi nippu kuin silloin. Turnauksessa vastustajat ovat olleet peli peliltä kovempia ja sama linja jatkuu vielä sunnuntaina FC Floraa vastaan.

Kotijoukkueesta ei epäonnistujia oikein löytynyt. Hyvällä mielellä voi sanoa ryhmän pelanneen jokseenkin omalla tasollaan, vaikka luonnollisestikin edelleen homman pitää pykääntyä. Toisaalta nyt ollaan kuitenkin vasta helmikuussa ja kehityksen rappusia on kyllä tepasteltu terhakkaasti ylöspäin. Jos ajatellaan vastustajia alkukauden kuudessa ensimmäisessä pelissä, FF Jaro liigajoukkueena on tietenkin oma lukunsa, mutta Klubi 04 ja DIF U21 ovat sen tasoisia ryhmiä, ettei moisia ihan joka viikko Kakkosessa kohdata.

Kesakikentän kenraalikuvernööri, Chris Cleaver, teki mustelmia ja tällejä kaihtamatta taas valtavan määrän hommia keskikentällä yhdessä pakin tontilta nyt keskelle siirtyneen Ville Ylisen kanssa. Laitalinkit Timo Rauhala ja Aki Sipilä olivat erittäin hyvin pelissä mukana, mutta taas kerran Mikko Väänänen pakin tontillaan osoitti olevansa sitä kovempi jätkä, mitä kovempi joukkue on vastassa. Matti Lähitie ja nuori Kalle Taimi topparina onnistuivat hyvin. Innokkaimmat ovat jo sovittamassa Kallelle hanakasti nykyisin PWC:llä vaikuttavan ja illan matseja seuranneen Janne Sallin kuvaannollisia pelikenkiä, eikä ihme. Onhan toki kaksikossa jotain samaa.

Vieraiden Rtawi Mecconen oli kyllä joukkueen helmiä. Toki Petter Gustafssonin pelistä näkyi, ettei mies ole enää ihan untuvikko. Myös toppari Daniel Jarl oli mies paikallaan, eikä sovi unohtaa vasta 16-vuotiasta swedufutiksen potentiaalista superlupausta, Simon Tibblingiä. Vaikka nuorukaisen pelilliset ansiot eivät nyt olleet erityisen suuret, kannattaa nimi kuitenkin pitää jatkossa kovalevylle tallennettuna.

Yleisöä oli melkoisen mukavasti. Noin sata enemmän kuin keskiviikkona, jolloin 500 napsahti hajalle, jotta pakkanen paukahti. Ei pöllömpää kun mietitään, että tässähän on muuten oikeastaan vasta helmikuu. Ei edes puoliväli kunnolla. Siinä mielessä tuntuu, että retkikeittimen liekki alkaa kuumottaa jo lupaavasti. Kohta se saattaa vaihtua kunnon kosaniin ja liekehtiä lujemmin. Toivottavasti.

Kerho on kotiotteluissaan tarjonnut tähän saakka paitsi hyviä tuloksia, väläyksittäin jo hyvää peliäkin. Tosin se paranee vielä. Se on ihan selvää. Vielä ei paketti pysy edes nippusiteillä kasassa täyttä 90 minuuttia, mutta ei huolta, ei pysy isommillakaan pojilla. Sekin on jo turnauksen aikana nähty.

Kekkerit jatkuvat Kerhon ja muiden joukkueiden osalta välipäivällä, jonka kuluessa pelimiehet huristelevat kartingia PowerParkissa. Sunnuntaina on sitten edessä erimoista huristelua. Kerho jatkaa turnausta jo klo 10.00 tallinnalaista FC Floraa vastaan.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Kalle taimi, Matti Lähitie, Timo Rauhala, Aki Sipilä (46. Jesse Jääskeläinen), Ville Ylinen (59. Lee Brennan), Chris Cleaver (72. Miika Korpela), Arttu Seppälä (64. Mikael Muurimäki), Mikko Ylihärsilä (64. Petri Niemi), Petter Meyer (86. Miika Asunmaa)