123 456 7890

SJK pelaa talven toisen harjoitusottelun ensi lauantaina, kun se matkustaa Pirkkahalliin Tampereen Ilveksen vieraaksi. Ottelu pelataan koronarajoituksien vuoksi suljetuin ovin, lauantaina 23.1. klo 14:30 alkaen. Peli näkyy suorana livestreamina Aamulehden tilaajille. Yhdellä eurolla (1€) pääsee tekemään koetilauksen, millä näkee pelin, jos ei Aamulehden tilausta vielä ole. Tallenne säilyy jutussa, eli sen voi myös katsoa myöhemminkin. Tästä linkistä koetilaukseen sekä lähetykseen.

Meillä on hyvä harjoitusviikko takana, joten siinä mielessä positiivisin mielin mennään otteluun. Ainoa ehkä vähän negatiivinen asia on, että joudumme vähän väkisin peluuttamaan nyt joitain pelaajia enemmän, kuin olimme ajatelleet. Jotkut siis joutuvat jo ottamaan isoja minuutteja, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Mutta joka tapauksessa, meillä on hyvä harjoitusviikko takana, ja kiva mennä pelaamaan, kun saatiin jo tuo ensimmäinen pelikin alta pois. Nämä on tärkeitä pelejä, että saadaan pelituntumaa pelaajille ja totuttaudutaan sitä 90 minuuttia kohti.

Meillä on myös täysin omat pelilliset tavoitteet ottelussa, ja olemme menneet omaa peliä tällä viikolla paljon eteenpäin. Eli olen tyytyväinen ylipäätään tähän viikkoon.

SJK pelasi talven ensimmäisen harjoitusottelun viime lauantaina Wallsport Areenalla, kun se kohtasi FC Hakan. Ottelussa SJK käytti peräti 21 pelaajaa ja sivussa oli vielä koronakaranteeneissa olevat ulkomaalaisvahvistukset sekä muutama muu pelaaja. Pelissä oli myös mukana paljon SJK Akatemian nuoren pelaajaryhmän pelaajia. Akatemia pelaa oman harjoitusottelun sunnuntaina Pietarsaaressa Jaroa vastaan, mutta nuoria pelaajia lähtee mukaan paljon myös Tampereelle.

Nyt tulevaan otteluun SJK saa mukaan uutena mukaan liittyvän Gustaf Backalidenin, mutta samalla pikkukolhujen vuoksi tai varotoimenpiteenä, saattaa sivussa olla muutama pelaaja. Varmuudella pelin missaa ainakin Ville Tikkanen, joka loukkaantui ensimmäisessä ottelussa. Vasta maahan tulleet ja koronakaranteenissa olleet Emmanuel Ledesma, Ariel Tuco Ngueukam ja Nikko Boxall eivät ole vielä tällä viikolla peleissä mukana. Kaikki pelaajat ovat kuitenkin jo maassa tai tulossa maahan tätä kirjoitettaessa. SJK on vielä myös vahvistamassa pelaajaryhmää ennen cupin-karsintoja.

Meillä oli tavoitteena, että saamme koko ryhmän kasaan ja pääsemme pelaamaan yhdessä hyvissä ajoin ennen Suomen cupin karsintoja. Siten pääsisimme totuttaumaan pelaamiseen ennen sitä, sanoo Honkavaara.

Nyt jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ensi tiistaina meillä pitäisi olla koko joukkue ensimmäisen kerran koolla. Eli meillä on vähän alle kaksi viikkoa silloin cup-karsintoihin.

Vähän näitä pelaajia tässä nyt palaa tipoittain karanteeneista johtuen, mutta ei mahda mitään. Jos kaikki hyvässä kunnossa, niin meillä on kuitenkin ihan ok tilanne, päättää Honsu.

SJK kohtaa vielä ennen helmikuussa alkavaa Suomen cupin karsintaa VPS:na Wallsport Areenalla lauantaina 30.1. klo 14:30. Myös tuo ottelu joudutaan pelaamaan vielä ilman yleisöä. Lisätietoa siitä luvassa ensi viikolla. Suomen cupin karsinnan otteluohjelman löydät SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Veikkausliiga alkaa 9.4. ja SJK:n kausikortit myynnissä Lippu.fi-palvelussa sekä SJK Shopissa. SJK Shopin uudet aukioloajat ensi maanataista lähtien ovat: torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Nämä ovat voimassa ainakin helmikuun loppuun. Tervetuloa ostoksille!

Pelitempoon jo tottunut Ilves vastassa lauantaina

Tampereen Ilves pelaa lauantaina jo kauden kolmannen harjoitusottelunsa sekä kolmannen tämän vuoden puolella. Vuoden ensimmäisellä viikolla se kohtasi oman kakkosjoukkueensa ja viime viikolla vierasottelussa Ykköseen viime kauden päätteeksi tippuneen TPS:n. Varsinkin TPS:aa vastaan Ilves näytti olevan jo hyvässä pelikunnossa, sillä se voitti ottelun peräti 7-1 luvuin. Kotihallissaan Ilves ei ole muutenkaan pahemmin hävinnyt otteluita viime vuosina.

Ilves on kuitenkin pienen muutoksen edessä, kun kokeneempaa kaartia on jättänyt seuran ja tilalle on tullut entistä nuorempaa lupausta. Isoimmat menetykset on joukkueen kapteeni ja maalivahti Mika Hilander, joka siirtyi naapuriseura FC Hakaan, sekä puolustaja Diogo Tomas, joka lähti KuPS:n riveihin. Myös keskikenttäpelaajista HJK-paitaan siirtyi Jair, IFK Mariehamniin Emile Paul Tendeng ja Lauri Ala-Myllymäki lähti jo viime syksynä Italian Serie B:ssa pelaavaan Venezia FC:n riveihin. Janne Saksela ja Ilari Mettälä loukkaantuivat vakavasti viime kaudella ja Saksela lopetti loukkaantumiseen mittavan uransa.

Tilalle Jarkko Wissin valmennuksessa jatkava Ilves on saanut mielenkiintoisia nuoria pelaajia, muun muassa entinen SJK-pelaaja Maximo Tolonen, keskikenttäpelaaja Momoudou Sarr ja HJK:sta lainasopimuksella liittynyt keskuspuolustaja Kalle Katz. Nimekkäästä lähtijäluettelosta huolimatta, Ilves on saanut pidettyä muun joukkueen hyvin kasassa ja jo pitkään joukkuetta valmentanut Wiss on koulinut joukkueensa oman näköisekseen. Ilves on taatusti hankala vastustaja tälläkin kaudella kaikille joukkueille.