123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon leirissä on viime viikkoina juhlaa riittänyt, kun ensin lähes viisituhatpäisen ennätysyleisön edessä Seinäjoella pelatun Haka pelin jälkeen alkoivat spontaanit nousujuhlat.

Juhlat jatkuivat heti seuraavana viikonloppuna Joensuussa, lauantaina 5.10. pelatussa kauden viimeisessä ottelussa, jonka päätteeksi SJK sai kaulaansa kultaiset mitalit ja kapteeni Chris Cleaver pääsi nostamaan Ykkösen komeaa mestaruuspokaalia. Paikalla oli koko joukkueen lisäksi myös kannattajaryhmä Klopit täydellä bussilastilla, joten joukkueen ei tarvinnut juhlia yksin.

SJK sai Ykkösen Mestaruuspokaalin Joensuussa

Myös media huomioi SJK:n nousun mahtavasti, sillä juttuja löytyi ulkomaita myöden ja SJK:sta oli seuranneen viikon aikana juttuja lähes kaikissa valtakunnallisissa, sekä paikallisissa medioissa.

Kaupunki vastaanotti joukkueen

Seinäjoen Kaupunki kutsui SJK:n viralliselle juhlavastaanotolle Törnävän kartanoon perjantaina 11.10. jossa tilaisuutta isännöi muun kaupungin johdon kanssa kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Simo Valakari ja Chris Cleaver Törnävän Kartanolla

Kaupungin juhlaillallisen jälkeen SJK vietti virallisia nousujuhliaan samana iltana yhdessä kannattajiensa, tukijoidensa ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, Seinäjoen keskustassa Ravintola Karmassa. Paikalla kuultiin tunteikkaita puheita, yhteislaulua sekä nähtiin yllätysesiintyjiä. Myös Ykkösen mestaruuspokaalia kierrätettiin näytillä koko kaupungin väelle.

Seuraavana päivänä juhlat jatkui lapsille suunnatussa ja samalla perinteeksi jo muodostuneessa SJK vs. Klopit ystävyysottelussa, joka pelattiin Wallsport areenalla.
Ottelua juonsi pitkällä kokemuksella maalivahtilegenda Asko Ristimäki ja Kloppien joukkueessa nähtiin entisiä SJK pelaajia sekä seurajohtoa vahvistuksina. Juhlaottelun kunniaksi Wallsport järjesti myös kahvi ja mehutarjoilun kaikille katsojille.

SJK voitti tuon ottelun niukasti 5-2 luvuin ja kolme Kerhon maaleista tuli SJK maalivahti Joakim Jansin toimesta, joka oli päästetty tällä kertaa mukaan hyökkäykseen. Myös Pavle Milosavljevic ja Teemu Penninkangas iskivät maalit per mies. Kloppien joukkueen molemmista maaleista vastasi entinen SJK pelaajaa ja –ikoni Petri Huttu.

Ottelun jälkeen pelaajat molemmista joukkueista jakoivat nimikirjoituksia ja poseerasivat lapsille yhteiskuvissa, joita olikin saapunut paikalle hieno määrä.

Vielä viime viikonloppuna joukkue vietti vielä viimeisiä yhteisiä juhliaan, kun he matkasivat yhdessä Tallinnaan päätösristeilylle koko joukkueen voimin.

Treenit jatkuvat kevyesti vielä parin seuraavan viikon ajan ja ansaitulle lomalle pelaajat jäävät 31.10. alkaen.

Kauteen 2014 valmistautuminen alkaa kuitenkin jo taustajoukoissa ja uusia pelaajasopimusuutisia on luvassa jo myöhemmin tällä viikolla. Treenit alkaa pyöriä täydellä teholla jälleen joulukuun alussa ja jo tammikuussa onkin tarkoitus pelata Liigacupia.

Kloppien Kannu Pavle Milosavljevicille

SJK kannattajaryhmä Klopit palkitsivat lauantaina 12.10. pelatun SJK – Klopit ystävyysottelun jälkeen, Kloppien Kauden Pelaajaäänestyksessä voittajaksi tulleen Pavle Milosavljevicin Kloppien Kannu –kiertopalkinnolla.

Kloppien puuhamies Lari Paski luovuttaa Kloppien Kannun Pavle Milosavljevicille

Serbitoppari Milosavljevic pelasi koko kauden SJK puolustuksessa tasaisen varmasti, hän toimi hengenluojana koko joukkueelle ja huomioi myös Klopit. Pavle pelasi suurella sydämellä ja antoi kaikkensa kentällä.

Milosavljevic voitti Kloppien keskuudessa pidetyn äänestyksen lopulta ylivoimaisesti, ennen toiseksi tullutta Josua ja kolmentena olevaa maalivahti Mihkel Aksalua. Pavle sai äänistä 36%, Josu 22% ja Mihkel 20%. Muita äänestyksessä ääniä saaneita olivat; Gert Kams, Teemu Penninkangas, Daniel Caumo, Toni Lehtinen, Justin Moose ja Akseli Pelvas.

Pavlesta tuli samalla ensimmäinen ulkomaalaispelaaja, joka saa tämän kunnian.

Kloppien Kannu on aiemmin jaettu seuraavasti: 2008 Jani Asuintupa, 2009 ja 2010 Ville Pajula, 2011 Aki Sipilä ja 2012 Patrik Lomski.

Joukkueenjohto pokaalin kanssa. (vasemmalta oikealle: päävalmentaja Simo Valakari, joukkueenjohtaja & maalivahtivalmennus Jari Kujala, huoltaja Pekka Lehtinen, fysio Juha-Jaakko Ulvila ja fyysinen valmennus Jaakko Nevanlinna. Kuvasta puuttuu valmentaja Max Peltonen)