123 456 7890

SJK ja FC Lahti kohtaavat perjantaina klo 18.30 OmaSp Stadionilla ja voitolla SJK voisi nousta ainakin väliaikaisesti tasapisteisiin sarjakärjen kanssa. Pelin vähemmän pelanneella Ilveksellä on nyt kasassa 29 pistettä ja SJK saisi saman kasaan perjantaina, jos FC Lahti kaatuu. Tämän kauden 16 ensimmäistä ottelua ovat joka tapauksessa sujuneet mainiosti, sillä SJK on nyt kerännyt vain yhden pisteen vähemmän kuin mestaruuskaudella 2015. Menossa on siten paras kausi sitten mestaruuden.

Carlsberg Sports Bar aukeaa perjantaina klo 16.30 ja samalla starttaa OmaSp Stadionin tapahtumatorilla OmaSp Stadionfest Rodeo. Muut palvelut stadionilla aukeavat klo 17.30. Voit lukea lisää oheistapahtumista sekä järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosasta.

Viime viikonloppuna SJK otti nimiinsä Pohjanmaan herruuden voittamalla Kokkolassa KPV:n 2-1-luvuin. Voiton myötä SJK sai jälleen haltuunsa vuodeksi Pohjanmaan Power Park Liigan pokaalin, jota se on pitänyt kaudesta 2014 lähtien. Nyt perjantaina SJK lähtee tavoittelemaan sarjapisteitä ja kolmatta voittoa putkeen.

Vaikka voitimme KPV:n viime ottelussa, pitää meidän nyt parantaa pelin tasoa siihen verrattuna, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Ymmärrämme toki kaikki, että edellinen ottelu oli monella tavalla hieman erilainen, sillä meillä vaihtui melkein puolet avauksesta edelliseen otteluun verrattuna. Mutta emme olleet kentällä tarpeeksi organisoituja ja muoto ei pysynyt kasassa. Teimme paljon virheitä. Puoliajan loppua kohden aloimme päästä mukaan ja toisella puoliajalla olimme ottelussa kontrollissa. En silti ole siihenkään täysin tyytyväinen, kommentoi Eremenko.

Voittaaksemme perjantaina, meidän täytyy parantaa tekemisen tasoa ja terävöittää sijoittumistamme kentällä. Saamme myös pelaajia tähän otteluun taas takaisin, mikä helpottaa osaltaan, Eremenko jatkaa.

Nyt kun sarjassa alkaa taulukon osalta kaikilla olemaan suurin piirtein sama määrä pelejä, alkaa selkenemään myös kuva, missä olemme tällä hetkellä. Kaikki tietävät sarjatilanteen, mutta me keskitymme kuitenkin vain peli kerrallaan ja meidän tavoite on koko ajan ollut olla kuuden parhaan joukossa runkosarjan jälkeen, toteaa Eremenko sarjatilanteesta.

Perjantain pelistä tulee myös kova ottelu siksikin, että on luvattu lähes kolmeakymmentä astetta lämpöä ja kentän pinnassa lämpötila on vielä paljon enemmän. Siksi siitä tulee raskasta molemmille joukkueille. Meidän täytyy pelata älykkäästi ja ottaa keli huomioon valmistautumisessa, Eremenko arvioi sään merkitystä.

Se on molemmille joukkueille tärkeä peli, sillä myös FC Lahti tarvitsee kipeästi pisteitä. Me lähdemme kuitenkin siitä, että me haluamme pitää saldomme kaikissa lopuissa kotiotteluissa puhtaana ja aiomme hoitaa tämän pelin, päättää Eremenko.

Kun SJK ja FC Lahti kohtasivat viimeksi, joutui SJK nöyrtymään tasapeliin aivan ottelun lopussa. Silloin tasoitusta katseli kentällä kokenut brasilialaispuolustaja José Nadson.

Viimeksi heidät kohdatessamme, me menetimme johdon aivan ottelun viime sekunnilla ja se otti päähän aika lailla. Mutta tämä on jalkapalloa ja näitä sattuu, toteaa SJK:n puolustaja José Nadson.

Nyt tilanne on kuitenkin taas eri. Me pelaamme meidän kotistadionillamme ja meillä on ollut peliin todella hyvä valmistautuminen. Olemme myös mentaalisesti nyt vahvempia ja hyvässä vireessä. Siksi uskon, että otamme täydet pisteet perjantaina, Nadson jatkaa.

Ja kun katsomme sarjataulukkoa, on meillä vain kolme pistettä eroa kärkeen, joten siksikin tämä peli on meille tärkeä. Me tulemme taatusti antamaan kentällä kaikkemme voittaaksemme, vakuuttaa Nadson.

Nadson on pelannut urallaan Belgian pääsarjassa, missä on käytössä hieman samanlainen sarjasysteemi kuin tällä kaudella Veikkausliigassa. Sielläkin joukkueet jaetaan runkosarjan jälkeen kahteen loppusarjaan ja mestaruus ratkeaa lopussa vain kärkijoukkueiden keskinäisissä peleissä.

Mielestäni se systeemi oli todella hyvä. Kannattajat tykkäävät, kun peleillä on enemmän merkitystä loppuun asti ja se sopii myös minulle hyvin. Mitä enemmän on kovia pelejä, sitä kivempaa se on pelata. Niin se pitää ollakin, että pelit vain kovenevat, mitä pidemmälle menemme, sanoo Nadson.

Kaikkiaan uskon, että me olisimme voineet pärjätä tällä kaudella vähän paremminkin. Me olemme menettäneet tärkeitä pisteitä monesti ottelun lopussa. Voisimme olla kärjessä, jos niitä menetyksiä ei olisi tullut, Nadson arvioi.

Meillä on kuitenkin todella hyvä joukkue. Joissain peleissä meiltä puuttuu kenties kuitenkin hiukan kokemusta kovista peleistä, ja siksi pelien lopussa on päässyt homma hieman herpaantumaan. Mutta kokonaisuutena, olemme kuitenkin aika hyvässä tilanteessa juuri nyt. Vain kolme pistettä kärjestä ja uskon että meistä on nousemaan vielä korkeammalle. Olen oikeastaan oikein tyytyväinen tilanteeseemme nyt. Ja me olemme kääntäneet itse nyt pelejä otteluiden lopussa. Siksi me otamme pisteet perjantaina, sanoo Nadson vielä lopuksi.

Perjantaina 26.7. klo 18.30 OmaSp Stadionilla, Veikkausliigan ottelu SJK – FC Lahti. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta tai arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja se on Veikkauksen vetokohteena. Veikkauksen kertoimet peliin löytyy tästä linkistä.

Ottelutapahtuman yhteydessä on paljon oheistapahtumaa, mistä kannattaa lukea lisää tämän otteluennakon loppuosasta. Tervetuloa kannustamaan SJK mitalikamppailuun ja viihtymään OmaSp Stadionin tunnelmaan.

FC Lahti on aina ollut vaikea vastustaja SJK:lle

SJK ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa 18 kertaa kaudesta 2014 alkaen Veikkausliigassa, Suomen cupissa ja Liigacupissa. Niistä FC Lahti on voittanut seitsemän ja peräti kahdeksan kertaa on pelattu tasan. SJK on voittanut vain kolme kertaa. Tällä kaudella pelattu ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi 1–1-lukuihin.

Ensimmäinen voitto FC Lahdesta tuli kaudella 2016 juuri avatulla OmaSp Stadionilla, kun Mestareiden Liigassa putoamiseen päättyneen BATE Borisov -otteluparin jälkeen, SJK otti historiansa ensimmäisen voiton FC Lahdesta 4–1-luvuin. Tuon voiton jälkeenkään ei FC Lahti ole onnistunut kaatamaan SJK:ta OmaSp Stadionilla.

Kolmea kohtaamista lukuunottamatta, kaikki ottelut SJK:n ja FC Lahden välillä ovat olleet myös vähämaalisia ja sellaista voi odottaa myös perjantaina. SJK on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja myös FC Lahden päästettyjen maalien sarake on hyvä. Molemmilla joukkueilla on ollut myös maalinteko-ongelmia, sillä FC Lahti on tehnyt 16 ottelussa vain 15 maalia ja SJK maalin enemmän. Lahdella on useita meritoituneita hyökkääjiä, mutta viime otteluissa ratkaisu on tullut yllättävältä taholta, kun vasta 17-vuotias Pyry Lampinen on tehnyt maalin kahdessa ottelussa putkeen. Lampinen on pelannut Veikkausliigassa vasta kolme ottelua.

FC Lahden päävalmentajana viime kauden lopussa aloittaneelta Sami Ristilältä puuttuu perjantain ottelusta keskikentältä Matti Klinga korttitilin täyttymisen vuoksi. Klinga olisi ollut tässä ottelussa tärkeä palanen, sillä pelasihan Klinga kolme kautta SJK:ssa, tehden muutaman komean osuman juuri OmaSp Stadionilla. FC Lahden paidassa on myös Alavudella syntynyt ja APV:n sekä SJK:n oma kasvatti Teemu Penninkangas, joka voitti SJK-paidassa kaiken mahdollisen, Kakkosesta Veikkausliigaan sekä molemmat kansalliset cupit.

Lisäksi vielä kaudella 2014 SJK:n keskikentällä kikkaillut espanjalainen Josu Currais Prieto tekee nyt paluun Seinäjoelle ensimmäistä kertaa suurella kohulla saamiensa potkujen jälkeen. Suomeen täksi kaudeksi palannut Josu on FC Lahden tehokkain pelaaja, kolmella maalilla ja yhdellä maaliin johtaneella syötöllään. SJK:sta hän sai lähteä siviilielämän tyhmyyksien vuoksi. Nyt mies on omien sanojensa mukaan muuttunut ja aikuistunut ja hakee uutta nousua uralleen FC Lahdesta. Ainakin Josun kaudella tekemät maalit ovat edelleen yhtä komeita kuin aikoinaan SJK-paidassa.

Joukkue vahvistui siirtoikkunassa nuorella laiturilla, kun FC Espoossa pelannut Altin Zeqiri liittyi mukaan. Klingan lisäksi ei ole muita pelikieltoja, kun pelikieltoa viime ottelussa kärsinyt Irfan Sadik tekee paluun mukaan.

Peliin paikalle mahdollisesti tuleville FC Lahden kannattajille, on varattu oma katsomo Itäpäädyn lohkosta 114. Suora lippulinkki sinne on toimitettu FC Lahden Kannattajille sivustoillaan jaettavaksi.

SJK saa pelaajia takaisin perjantain otteluun

Denys Oliinyk ja Joonas Sundman tekevät paluun kokoonpanoon, kärsittyään pelikieltoa edellisessä KPV-ottelussa. Oliinyk on SJK:n tehokkain pelaaja seitsemällä maalilla ja kahdella syötöllä.

Viime ottelusta puuttui myös Moshtagh Yaghoubi ja Billy Ions, joilla molemmilla oli pientä vammaa. Tällä hetkellä kuitenkin ainakin toinen tai jopa molemmat, saattavat olla mukana perjantain ryhmässä. Ionsia on vaivannut koko alkukauden sama vamma, joka aina välillä saadaan kuntoon, mutta se palaa uudelleen ärsyttävästi muutaman pelin jälkeen. Miehelle itselleen tilanne on ollut rankka, mutta hänen omienkin sanojen mukaan uskoa kuntoon tulemiseen kuitenkin on. Varmuudella sivussa on ainoastaan Jarkko Hurme ja Boris Kadio, eikä pelikieltojakaan ole enää rasitteena.

SJK:lla on takanaan jo nyt mainio heinäkuu, silllä neljästä pelistä on otettu kolme voittoa. Jos perjantaina tulee voitto, nousee SJK tasapisteisiin sarjaa johtavan Ilveksen kanssa. Elokuussa SJK pelaa taas kolme kotiottelua ja vain kaksi vieraspeliä, mikä auttaa entisestään runkosarjan loppukamppailuja. Syyskuussa pelataan sitten joko ylempää tai alempaa loppusarjaa. Siten kaikilla otteluilla on nyt suuri merkitys.

Viimeksi SJK on ollut yhtä hyvässä vireessä kaudella 2015, jolloin kuudentoista ottelun jälkeen SJK:lla oli vain piste enemmän kerättynä. Silloin SJK voitti Suomen mestaruuden. Kaudella 2016, jolloin SJK sai kauden päätteeksi pronssimitalit ja kamppaili mestaruudesta aivan viimeiseen kierrokseen asti, keräsi SJK vähemmän pisteitä kuin se on kerännyt nyt. Ainoastaan kausi 2014 oli parempi ensimmäisen 16 ottelun osalta.

SJK:n kotipelit ovat myös keränneet mahtavasti yleisöä ja tunnelma OmaSp Stadionilla on ollut erinomainen. Yleisökeskiarvo on tällä hetkellä lähes 3300. Se on suurin katsojakeskiarvo SJK:n historiassa.

Perjantain jälkeen seuraava kotiottelu on torstaina 15.8. klo 18.30 pelattava rästiottelu SJK – IFK Mariehamn, joka siirrettiin kesäkuusta pois, IFK Mariehamnin edettyä Suomen cupin finaaliin. IFK Mariehamn onkin ainoa joukkue, jota SJK ei ole vielä tällä kaudella kohdannut. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Löydät SJK:n runkosarjan otteluohjelman tästä linkistä.

Perjantain ottelun järjestelyt ja oheistapahtumat

SJK – FC Lahti potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 16.30. Lippukioski aukeaa klo 17.00, mutta SJK Shop palvelee jo klo 9.00 alkaen ja se on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki tämän ottelun jälkeen vielä pitkään.

Pelipäivälle on luvattu todella kaunista, mutta samalla kuumaa keliä, joten kannattaa huolehtia myös katsomoissa nestetankkauksesta. SJK huomioi kelin sijoittamalla lisää vesipulloja kaikkiin myyntipisteisiin sekä laskemalla veden hintaa eurolla kaikissa pisteissä. Tässä ottelussa on käytössä myös extramyyntipisteet. Palloliiton sääntöjen mukaisesti, peliin ei saa tuoda omia juomapulloja tai purkkeja, mutta tähän otteluun SJK tuo porteille tuoppeja, joihin voi kaataa alkoholittoman nesteen sisään tullessa.

Ennen illan ottelua, on OmaSp Stadionilla jo ohjelmaa klo 15.30 alkaen. Silloin Fressi-Seinäjoki ja SJK järjestää OmaSp Stadionilla ilmaisen Zumba-tunnin. Jokainen osallistuja saa myös lipun illan otteluun. Suihkumahdollisuus on Zumban jälkeen viereisessä Wallsport Areenassa.

Klo 16.30 alkaa OmaSp Stadionin pihassa, Tapahtumatorilla OmaSp StadionFest Rodeo. Paikalla on pehmusteilla ympäröity mekaaninen Rodeo-härkä, jonka selässä tietyn ajan pysymällä, voit voittaa lippuja elokuussa järjestettävään OmaSp StadionFestiin tai voit korottaa SJK – FC Lahti -ottelulippusi Kultalippuun. Osallistuminen on ilmaista, mutta jokainen osallistuu omalla vastuullaan ja ikäraja on 15 vuotta.

Samoin OmaSp Stadionin edessä olevalla ministadionilla, pelaa SJK-junioreiden nuorimmat ikäluokat näytösturnausta ja siellä on myös SJK:n pelaaja mukana klo 17.00 alkaen mukana. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 17.30 – 18.00.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Anniskelualueen löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin tietenkin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Näiden lisäksi, uusina alueina on Kannattajapäädyn Kloppien osion vieressä lohkosta 125 kaksi alinta penkkiriviä sekä Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa lohkossa 101 palveleva alue. Pääkatsomon VIP-penkeistä osa on anniskelualuetta ja myös vieraskatsomon lohkossa 114 on anniskelualue. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 16.30 – 17.30 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Samalla vietetään OmaSp Stadionfest Warm-Up -etkot, jossa tunnelmaa nostaa Hesaäijä & Ruma sekä DJ Snabu. Kolmikko esiintyy Carlsberg Sports Barissa ennen ja jälkeen ottelun.

Lisäksi ensimmäisen tunnin aikana ottelun jälkeen, voit osallistua Carlsberg Sports Barissa aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 21.45. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17.30 – 18.30.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kiertävät kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Paikalle mahdollisesti tulevat FC Lahden kannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoon 114, missä heille on omat palvelut ja sisäänkäynti. Lippulinkki siihen katsomoon on toimitettu jaettavaksi FC Lahden Kannattejien kanaviin.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!