123 456 7890

SJK akatemia osallistui kahdella joukkueella Ruotsin Skellefteåssa pelattuun Northern Elite Trophy -turnaukseen viikonloppuna. Mukana oli SJK U16 ja SJK U17 joukkueet. Molemmat SJK akatemian joukkueet voittivat turnauksen alkulohkonsa, mutta sijoittuivat lopulta rutnauksessa kolmanneksi omissa sarjoissaan.

Valmentajina oli matkassa Toni Lehtinen sekä Brian Page ja joukkueenjohtajana Mika Ketola. Pelaajia oli yhteensä 27, joista 13 pelaajaa vanhempien ryhmässä ja 14 nuorempien. Mukana oli SJK:n B-nuorten joukkueen lisäksi useita 2003 syntyneitä pelaajia C-nuorista. Ruotsiin joukkueet matkasivat keskiviikkona 18.7. ja pelit pelattiin Skellefteån Electrolux Home Arenalla. Suomesta turnaukseen matkusti SJK:n lisäksi FF Jaron ja OLS:n joukkueet.

Me lähdettiin turnaukseen sillä ajatuksella, että päästään pelaamaan kansainvälisiä pelejä, jotka ovat aina erilaisia. Pitää pystyä sopeutumaan mahdollisimman nopeasti vastustajiin joista ei tiedetä yhtään mitään etukäteen ja jotka tulevat pelaamaan varmasti vähän erilaista jalkapalloa. Tämä oli tavallaan meidän yksi teemoista tämä sopeutuminen. Ja toinen asia oli sitten se, että opetellaan voittamaan. Kun on turnausuodosta kyse, niin se aina vähän eroaa sarjasta ja voittaminen on silloin tärkeää, kommentoi turnauksessa joukkueiden päävalmentajana toiminut Toni Lehtinen.

Jos nyt ajattelee sitten pelejä, niin SJK U16 joukkueen ensimmäisessä pelissä me olimme puolustuksellisesti hyviä ja pystyttiin tekemään yksi maali sekä pystyttiin voittamaan rankkareilla peli. Siinä tuli heti se teema esiin, että me voitettiin. Toinen peli Skellefteåta vastaan oli huikea peli joukkueelta. Erinomainen peli. Vastustaja oli todella hyvä ja varmasti ihan jokainen meidän joukkueesta pelasi parasta futistaan siinä ottelussa. Saatiin siitä loistava tulos ja se oli erittäin positiivinen asia, kehuu Lehtinen SJK U16 joukkuetta.

Sitten meillä taisi turnauksen edetessä vähän väsy tulla viimeiseen päivään, jos ihan rehellisesti sanoo. Jaroa vastaan, en tarkasti muista, mutta taisi tulla ensimmäisen 10 minuutin jälkeen meille punainen kortti ja se vaikeutti pelaamista tietenkin hirveästi. Eli pelattiin melkein se koko peli vajaalla. Toisessa pelissä Sirius oli todella kova joukkue ja uskon, että vaikka olisimme pystyneet siinä pelissä parhaimpaamme, niin olisi ollut todella vaikea peli, arvioi Lehtinen päätöspäivän otteluita SJK U16 joukkueen osalta.

Meillä oli paljon 03-syntynteitä mukana ja tiedän että vastustajat taas olivat parhaimmilla 02-syntyneillään mukana, niin siihen nähden hyvää kokemusta ja erinomainen lopputulos turnaukselle kokonaisuudessaan. Näitä kansainvälisiä pelejä me vaan tarvitaan lisää. Näissä me pääsemme mittaamaan missä muut menee ja mitä me tehdään hyvin ja missä me voimme parantaa. Varsinkin se toinen peli Skellefteåta vastaan oli kaikilta sellainen itsensä ylittäminen, joten erittäin positiivinen jäi kuva joukkueesta, Lehtinen päättää SJK U16 urakan arvioinnin.

SJK U16 joukkueen tapaan myös SJK U17 sijoittui turnauksessa kolmanneksi.

Vanhempi ryhmä aloitti turnauksen hyvin. 3-1 voitto ekasta pelistä ja aikalailla oli kontrollissa koko peli. Ei oltu pallolisena ihan yhtä hyviä mihin me pystytään, mutta kuitenkin tehtiin kolme maalia siinä ottelussa. Ehkä vähän sama juttu puolustussuuntaan, että emme olleet ihan niin tiiviinä kuin olemme sarjassa tottuneet olemaan. Mutta se oli ensimmäinen peli, vähän katseltiin ja vastustajakin tuli erilailla vastaan mihin olemme tottuneet. Toinen peli oli taas meiltä hyvä peli selkeästi. 1-0 voitto ja Niilo Peräaho torjui siinä rankkarin. Se oli tiukka ja tasainen kamppailu, mutta teeman mukaisesti pystyttiin kuitenkin voittamaan. Se oli iso ja onnistunut asia, kommentoi Lehtinen SJK U17 joukkueen kahta ensimmäistä peliä.

SJK U17 voitti lohkonsa ja kohtasi välierässä Umeå FC:n.

Umeå-peli oli meiltä hatunnoston arvoinen suoritus pojilta. Sanoinkin pojille että olen niin ylpeä heistä. Ensinnäkin Umeålla oli erittäin hyvä porukka. Ensimmäisellä puoliajalla Habibullah Husseini otti punaisen kortin ja heti toisen puoliajan alkuun myös Antti Torniainen katseli punaista. Mutta silti sen jälkeen kahden miehen alivoimalla näkyi se että miten autetaan kaveria, miten tehdään yhdessä töitä ja kuinka kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Kuinka todella tehdään yhteisten tavoitteen eteen kaiken mitä vaan pystyy. Blokattiin laukauksia, juostiin hirveä määrä kilometrejä, voitettin kaksinkamppailuja ja voitettiin pääpalloja. Ei meillä tietysti pallollinen peli siinä vaiheessa ollut enää mukana, mutta joukkueena puolustaminen, niin sitä ei olisi paljoa enää paremmin voinut tehdä. Heillä ei ollut yhtään paikkaa siinä pelissä. Tavallaan sitten ilman tappioita säilyttiin siihen asti, mutta hävittiin rankkareilla 10-9. Mutta se oli siinä vaiheessa toissijainen seikka, se mitä jätkät teki varsinaisella peliajalla on hatunnoston arvoinen suoritus, kiittelee Lehtinen U17 joukkuetta.

Ehkä sitten viimeisessä pelissä alkoi jalka jo painamaan. Oli vähän väsymyksen ja huolimattomuuden merkkejä. Mutta sanotaanko että rutiinilla se hoidettiin. Peli oli meillä kontrollissa ja oli meillä enemmänkin paikkoja tehdä kuin se kaksi maalia. Ja taas kerran pysyttiin teemassa ja voitettiin peli. Joten kaikenkaikkiaan erinomainen reissu ja varmasti oli matkan arvoinen. Paljon saimme oppia ja kokemusta, päättää Lehtinen U17 joukkueen arvioinnin.

Tämä turnaus oli nyt samalla 03-syntyneille valmistava Kai Pahlman turnaukseen ja vanhemmalle porukalle se oli valmistava syyskierrokselle sarjaan. Meidän pitää saada ensi vuodeksi SM-karsintapaikka sitten taas. Hyvä valmistava turnaus kaiken kaikkiaan, lopettaa Lehtinen turnausraportin.

SJK U16 tulokset:
SJK U16 – Kubikenborgs IF 1-1 (1-1) SJK voitti rp-kilpailun.
Skellefteå FF – SJK U16 2-1 (0-0)
SJK U16 – FF Jaro 0-6 (0-1)
IK Sirius – SJK U16 6-1 (2-0)

SJK U17 tulokset:

SJK U17 – Alviks IK 3-1 (3-1)
Östersunds FK – SJK U17 0-1 (0-1)
SJK U17 – Umeå FC 0-0 (0-0) Umeå voitti rp-kilpailun.
Sandviken IF – SJK U17 1-2 (0-1)

Joukkueet turnauksessa:

SJK U16:
Toni Ketola
Severi Vuorela
Tommi Niskanen
Veikko Tusa
Teemu Ala-Ranta
Eetu Vainionpää
Juuso Eikkula
Sami Salonen
Mika Salonen
Nico Kajala
Antti Takala
Bevat Akdogan
Henri Kallio
Viljami Kivinen

SJK U17:
Matias Vainionpää
Niilo Peräaho
Erno Ojanperä
Habibullah Husseini
Aatu Metsä-Ketelä
Konsta Kivipelto
Arttu Keskinen
Nicolas Kivimäki
Elias Kulmala
Antti Torniainen
Kaarlo Rintamäki
Niko Uutela
Mikael Uusi-Hakala