123 456 7890

19-vuotias Nooa Laine, teki viime kaudella Veikkausliigadebyyttinsä SJK:n paidassa ja teki myös debyyttimaalin IFK Mariehamnin verkkoon. Kaikkiaan pelejä SJK:n edustusjoukkueessa on kasassa 21 ja SJK Akatemiassa 15 ottelua. Laine on syntynyt Jyväskylässä ja aloittanut siellä myös jalkapallon.

Kun pelasin vielä JJK:ssa, olin kahden vaiheilla, että siirrynkö SJK:hon vaiko HJK:hon, ja silloin siirryin ensin HJK:n riveihin. Sitten 2021 kaudella aloimme puhumaan siirrosta tänne, kertoo Nooa Laine. 

JJK:ssa pelasin alun perin jonkin aikaa hyökkääjänä, mutta sitten siitä on tullut pelipaikka alaspäin. Keskikentän keskellä pääsee pelin keskelle ja pelaamaan palloa. 

Pallon kanssa pitää olla hyvä. Ja sun pitää olla hyvä myös puolustamaan. Nykyään keskikentällä vaaditaan sitä, että pystyy juoksemaan boksista boksiin. Ei riitä, että olet vain hyvä pallon kanssa. Semmoiset kymppipaikan pelaajat, jotka keskittyvät vain murtamaan palloja linjojen välissä hyökkäykseen, on vähentymässä, kuvailee Laine modernin keskikenttäpelaajan roolia. 

Laineen äiti on suomalainen, mutta isä alunperin lähtöisin Malesiasta. Tämän vuoksi hänen otteitaan seurataan aktiivisesti myös Malesiassa, ja SJK:n somekanavilla onkin tuttu näky monet malesialaiset kirjoittajat, jotka kyselevät Nooan perään. Aikoinaan hänen siirtonsa Seinäjoellekin uutisoitiin isosti muun muassa Aasian ESPN-kanavan toimesta. 

Ei sitä koskaan tiedä, sanotaan että ehkä, vastaa Laine kohteliaasti, kun kysymyksenä on mahdollisuus edustaa Malesian A-maajoukkuetta. Laine on edustanut tähän asti Suomea poika- ja nuorisomaajoukkueissa. 

Olen käynyt Malesiassa kolme kertaa, viimeksi vuonna 2010. En voi siten sanoa, että maa olisi itselleni kovin läheinen tai tietäisin siitä paljon. Mutta totta kai, kun isäni on malesialainen, niin jotain tietoa minulla on ja kyselen paljon häneltä hänen lapsuudestaan. Mutta ei mitään sen ihmeellisempää. 

Malesian Goal-lehti teki noin vuosi sitten jutun musta, ja oikeastaan sen jälkeen ihmiset siellä ovat lähetelleet mulle juttuja, ja tägäilleet mua postauksiin. Kyllä sieltä aika paljon kaikkea tulee, kertoo Laine. 

Laine pelasi viime kaudella 18 ottelua Veikkausliigaa, ja ehti nähdä kaikki stadionit. Liigadebyytti tuli HJK:ta vastaan kotikentällä, ja debyyttimaali niin ikään OmaSp Stadionilla. 

Eka liigamaali kotikentällä IFK Mariehamnia vastaan on kyllä paras muisto. Varsinkin kun voitettiin. Lähdettiin siinä prässäämään, ja vastustajalta tuli vähän pitkä syöttö. Näin, että siinä on hyvä paikka katkaista. Sanotaanko, että mä vain potkaisin palloa ja se meni maaliin, kertaa Laine. 

Oon sanonut monta kertaa, että yritin tehdä maalia, mutta en mä ehkä sitten yrittänytkään, Laine nauraa. 

Kyllä meidän kotipeleissämme oli yksi parhaista, jollei jopa paras tunnelma kaikista Veikkausliigan peleistä. Kyllä se, kun toisessa päässä on Klopit ja toisessa päässä junnut, jotka huutaa koko pelin ajan, niin kyllä se on siistiä. Oli todella siistiä pelata viime kaudella OmaSp Stadionilla ja se on kyllä todella siisti tunnelma, päättää Laine. 

Nooa Laine oli SJK:n InstaLIVE-vieraana perjantaina 18.3. Arttu Seppälän juontaman ohjelman voi katsoa sekä kuunnella tallenteena kokonaisuudessaan SJK:n Instagramista. Koko taltion kesto on noin 47 minuuttia. 

Veikkausliiga alkaa lauantaina 2.4. klo 17.00 OmaSp Stadionilla pelattavalla SJK – HIFK -ottelulla. Myös SJK:n toinen ottelu pelataan Seinäjoella, kun HJK saapuu vieraaksi perjantaina 8.4. Molempien otteluiden ennakkoliput ovat jo myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin 9-16 ja lauantaisin 10-15. SJK:n tulevat ottelut löydät SJK:n nettisivujen Otteluohjelmista.