123 456 7890

SJK on käyttänyt Nooa Laineen ja Markus Uusitalon optiot, ja kaksikko jatkaa Seinäjoella myös kaudella 2023.

19-vuotias Nooa Laine aloitti päättyneen kauden SJK Akatemiassa Ykkösessä, mutta otti nopeasti paikkansa SJK:n edustusjoukkueen keskikentältä. Samalla syntyi europelidebyytin lisäksi myös debyyttimaali eurokentillä Lillestrøm SK:n verkkoon. Kaikkiaan Laine on pelannut jo 41 Veikkausliigan ottelua SJK:n edustuksessa ja niissä on syntynyt kaksi maalia.

Tosi hyvältä tuntuu jatkaa täällä, ja tuntuu, että SJK on paikka missä on just nyt hyvä olla. Täällä pystyy ottamaan vielä steppejä eteenpäin, sanoo Nooa Laine.

Ensi kaudelta odotan, että pystytään kamppailemaan Veikkausliigan kärkisijoista ja itseltäni, että pystyn nostamaan tasoa vielä lisää, ja pelata korkealla tasolla pelistä toiseen, Laine jatkaa.

Nooan kausi on erinomainen esimerkki hänen kovasta työmoraalistansa ja joustavuudesta, joka auttoi häntä tulemaan yhdeksi avauksen vakiopelaajiksemme. Tämä siitäkin huolimatta, kuinka nuori hän vielä on ja miten hänen talvikautensa oli hieman vaikeampi, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez Lainetta.

Uskomme, että olemme löytäneet oikean tien auttaa häntä kehittymään entisestään futiksessa ja kääntämään hänen kykynsä joukkueen avuksi entistä paremmin. Näemme, että hänellä tulee olemaan erinomainen ura edessään, Gómez jatkaa.

 

Päättyneelle kaudelle SJK-paitaan siirtynyt 25-vuotias Markus Uusitalo pelasi SJK:n maalissa kaikkiaan 19 ottelussa ja oli mukana SJK:n europeleissä kesällä.

Tosi hyvät fiilikset jatkaa vielä ensi kausi SJK:ssa. Tämä kausi oli paikoittain haasteellinen, mutta oon nauttinut tekemisestä jengin kanssa, kommentoi Markus Uusitalo.

Odotukset on kovat ensi kaudelle, niin itseäni kuin jengiä kohtaan, Uusitalo jatkaa.

Markus on lahjakas maalivahti, ja tehnyt hyvää työtä maalivahtivalmennuksemme kanssa. Hän on astunut esiin, kun häntä on tarvittu. Ihmisenä hän on myös juuri sellainen, mitä haluamme pelaajiltamme. Hän on erittäin kova tekemään töitä joka päivä, ja valmis kamppailemaan paikastaan joukkueessa, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joquín Gómez.

Uskomme, että Markus kehittyy maalivahtina vielä entisestään. Ja hän on myös erittäin pidetty tyyppi joukkueen sisällä, joten joten pidämme mielellämme hänet täällä, Gómez jatkaa.

SJK:n joukkue on parhaillaan tauolla, mutta palaa harjoituksiin jälleen joulukuussa ja pelaa ensimmäiset harjoitusottelut mahdollisesti vielä ennen joulua. Talven pelit alkavat joka tapauksessa alkuvuodesta Liigacupin otteluilla. Kauden 2023 kausikortit pyritään saada myyntiin mahdollisimman pian, hyvissä ajoin ennen joulua ja niistä tiedotetaan lisää ennen myynnin alkamista SJK:n kanavilla.

 

Huippulupaava Nooa Laine aloittaa jo kolmannen kautensa SJK:ssa

Jyväskylässä 22. marraskuuta vuonna 2002 syntynyt Nooa Laine, aloitti jalkapallon kotikaupunkinsa JJK:ssa ja pelasi siellä myös edustusjoukkueessa ensimmäiset pelinsä Ykkösessä kaudella 2018. Seuraavaksi kaudeksi Laine siirtyi Helsinkiin ja HJK:n Klubi 04:n riveihin, mistä matka jatkui SJK Akatemiaan. Veikkausliigadebyytti ja debyyttimaali syntyi SJK:ssa kaudella 2021, ja kaikkiaan Laine on nyt pelannut edustusjoukkueen mukana 48 ottelua ja tehnyt niissä kolme maalia. Lisäksi hän on pelannut SJK Akatemian riveissä 16 ottelua, tehden niissä kaksi maalia. Laine on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa, mutta koska hänellä on malesialaissyntyisen isänsä kautta myös Malesian passi, on hän käynyt pelaamassa Malesian Olympiajoukkueen mukana yhdessä epävirallisessa harjoitusottelussa.

 

Maalivahdiksi vielä nuori, mutta urallaan jo varsin kokenut Markus Uusitalo

Vaikka Markus Uusitalo on vasta 25-vuotias, on hän ehtinyt voittamaan urallaan Suomen mestaruuden kahdesti ja Suomen cupin kertaalleen. Menestysvuodet olivat HJK:ssa, missä hän pelasi kausilla 2016-2019 yhteensä 39 ottelua. Uusitalo on kuitenkin FC Hongan kasvatti ja syntynyt Espoossa 15.5. 1997. Pituutta on 189 senttiä. Nuorena hän pelasi ensin pitkään keskikenttäpelaajana, mutta löysi paikkansa maalivahtina teini-ikäisenä. FC Hongan ja HJK:n lisäksi hän on pelannut ennen SJK-siirtoa Helsingin IFK:ssa, Joaquin Gómezin alaisuudessa. Pelejä Veikkausliigassa on kertynyt kaikkiaan 56 ja tämän lisäksi useita otteluita Suomen poikamaajoukkueissa ja Suomen U21-maajoukkueessa. Uusitalo on ollut mukana myös Suomen A-maajoukkueringissä, mutta ei ole pelannut siellä pelejä.