123 456 7890

SJK otti toisen perättäisen voiton, kun se kaatoi IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla 3-0 luvuin. Voiton myötä SJK nousi neljänneksi Veikkausliigassa. Ottelun voittomaali merkittiin vasta 18-vuotiaalle Nooa Laineelle, joka laittoi upean kaukolaukauksen takayläkulmaan, kun peliä oli pelattu vartti. Se oli Laineen uran ensimmäinen Veikkausliigassa ja nuorimies valittiin lisäksi ottelun parhaaksi pelaajaksi. Tuco teki kauden ensimäisen Denys Oliinykin hyvästä esityöstä ja aivan ottelun lopussa Joonas Lepistö pääsi vaihdosta tekemään loppunumerot. Varsinkin ensimmäisen puoliajan esitys oli SJK:lta erinomainen. SJK:n seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina, kun joukkue matkaa FC Lahden vieraaksi. Seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa kuitenkin aina lauantaille 24.7. asti, ja silloin SJK saa vastaansa kotikentällä AC Oulun.

SJK – IFK Mariehamn 3-0 (2-0)
1-0 15 min Nooa Laine
2-0 19 min Ariel Tuco Ngueukam
3-0 90+3 min Joonas Lepistö

Ottelun kuva oli heti selvä ensimmäisellä puoliajalla, kun SJK painoi pelin vierailijan päätyyn ja hallitsi muutenkin kenttätapahtumia.

Avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen, ja se oli komea, kun vasta 18-vuotias Nooa Laine tuli hyvin keskialueella prässäämään IFK:n puolustajaa, saaden irtopallon. Siitä suoraan ykkösellä nosto takayläkulmaan, noin 25:stä tai jopa 30:sta metristä. Pallo nousi juuri sopivan korkealle, ettei IFK:n maalissa Oskari Forsman voinut sille mitään.

Lisää tuli vain muutaman minuutin päästä, kun hyvällä pelipäällä ollut Denys Oliinyk pujotteli laidasta aina päätyviivaa pitkin kohti maalia, ja antoi maalin eteen loistavan syötön Ariel Tuco Ngueukamille, joka laittoi pallon varmasti sisään.

2-0 maalin jälkeen SJK nosti hieman jalkaa kaasulta, mutta oli vielä tehdä lisämaalejakin, kun hallinta pysyi puoliajan loppuun.

Toisella jaksolla IFK Mariehamn tuli taas samalla tavalla aktiivisemmin peliin mukaan kuin aiemmin pelatussa vierasottelussa heitä vastaan. Samalla SJK tyytyi puolustamaan johtoa ja kyttämään vastahyökkäyspaikkoja. Niitä tulikin mukavasti, ja samalla oma pää pidettiin puhtaana.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, pääsi vaihdosta sisään tullut Joonas Lepistö iskemään pallon vielä kertaalleen maaliverkkoon, aivan maalivahti Forsmanin edestä. Tilanteen käynnissä Gustaf Backaliden, joka antoi ensin Daniel Håkansille ja sen jälkeen Håkans Lepistö kaksikko pelasi hienon seinän ja Lepistö sai tehdä loppunumeroiksi 3-0.

Toinen kotivoitto putkeen maistui joukkueelle ja kotiyleisölle, ja samalla toinen voitto putkeen Veikkausliigassa. Kesäkuussa SJK otti kolme voitto ja hävisi vain KuPS:lle ja Interille. Maaliero kesäkuulta oli 5-3. Kaikki kolme voittoa otettiin myös nollapeleillä omassa päässä. Voiton myötä SJK nousi sarjataulukossa neljänneksi, ohi sunnuntaina kohdattavan FC Lahden ja Helsingin IFK:n. Toisena ja kolmantena olevat Inter ja KuPS ovat viiden pisteen päässä tasapisteissä, mutta molemmilla on peli enemmän pelattuna.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Ville Tikkanen, Cristhian Valencia, Rodrigo Arciero, Murilo, Nooa Laine (88′ Matias Vainionpää), Pyry Hannola (77′ Hope Akpan), Denys Oliinyk (68′ Gustaf Backaliden), Jake Jervis (68′ Daniel Håkans) ja Ariel Tuco Ngueukam (68′ Joonas Lepistö).