123 456 7890

SJK Akatemia esiintyi erinomaisesti, luoden muutaman hyvän maalipaikankin, mutta joutui silti taipumaan 1-0 tappioon AC Oulun vieraana. Ykkösen sarjakärjessä jatkava AC Oulu on kokenut joukkue, mutta todella nuorella ryhmällä peliin lähtenyt SJK Akatemia teki töitä koko joukkueen voimin ja pisti isäntäjoukkueen ahtaalle. SJK Akatemian avauskokoonpanon vanhin pelaaja oli 21-vuotias Jude Arthur. Vasta vartti ennen loppua joukkueen ikäkeskiarvo nousi ylöspäin, kun ”ikäpresidentti”, 25-vuotias Arttu Aromaa tuli vaihdosta sisään. Harmillisesti tappio oli SJK Akatemialle kuitenkin kolmas perättäinen. Esitykset ovat olleet kuitenkin peli peliltä parempia ja pisteitä tulee taatusti jatkossa tähän tapaan. Seuraava yritys on kotikentällä, ensi lauantaina 18.7. klo 15:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu MuSa. Ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

AC Oulu – SJK Akatemia 1-0 (0-0)
1-0 69 min Aapo Heikkilä

SJK Akatemia aloitti ottelun pirteästi ja loi pelin ensimmäisen maalintekopaikan vain parin minuutin pelin jälkeen. Muutenkin keskikentälle tähän peliin pelikiellosta vapautunut Robbie Malolo ja edustuksesta mukana ollut Jude Arthur, ottivat keskikentän haltuunsa, ja vaikka AC Oulu kenties piti hieman enemmän palloa, ei SJK Akatemialla ollut suurta hätää sarjakärjen kanssa.

AC Oulu loi kuitenkin vaaraa erityisesti erikoistilanteista ja nelinkertainen Suomen mestari sekä kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Juho Mäkelä, pääsi kertaalleen puskemaan yhdestä erikoistilanteesta ylärimaan. Tauolle mentiin silti 0-0 tilanteessa.

Toinen jakso alkoi jälleen SJK Akatemialta hyvin ja ehkä ensimmäinen kymmenminuuttinen tauon jälkeen, oli jopa SJK Akatemian hallintaa. SJK Akatemia joutui kuitenkin vaihtamaan myöhemmin hyvin keskikentällä pelanneen Jude Arthurin pois, sillä miehellä oli keltainen alla ja hän joutui repimään ja rikkomaan moneen kertaan, eikä toinen keltainenkaan ollut kaukana. Sen jälkeen AC Oulu otti pelin enemmän haltuunsa ja onnistui tekemään lopulta avausmaalin.

Ottelun ainokaiseksi jääneessä maalissa AC Oulu pelasi pallon seinäsyötön jälkeen oikealle laidalle, mistä se keskitettiin matalana kohti SJK Akatemian etutolppaa. Paikalla oli hyvän pelin pelannut puolustaja Aapo Kuivila, mutta tämä ei aivan ennättänyt palloon. Siihen ei myöskään ennättänyt vastaan tullut maalivahti Mehdi El Moutacim, ja AC Oulun Aapo Heikkilä sai venytettyä jalkaa juuri sen verran palloon, että se liukui sisään etualakulmaan.

Pelin lopulla SJK Akatemia sai vielä painetta kotijoukkueen päätyyn ja isännät pyrkivät kuluttamaan muutaman lisäsekunnin jokaisessa tilanteessa. Erotuomari antoikin peliin 7 minuuttia lisäaikaa, mutta SJK Akatemia ei saanut kunnollisia paikkoja enää luoduksi. Missään tapauksessa isäntäjoukkueen voitto ei ollut vääryys, mutta nuori SJK Akatemiakin olisi kenties ansainnut edes maalin tai pisteen hyvästä esityksestään.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Aapo Kuivila, Robbie Malolo, Kuutti Matila, Omar Adawi (80’ Aatu Kujanpää), Jeremiah Streng, Sami Sipola, Joel Laitinen, Valtteri Olsbo, Jyri Kiuru (75’ Topias Uusi-Autti) ja Jude Arthur (75’ Arttu Aromaa)