123 456 7890

Kulmatilanteesta tullut maali jäi ottelun ainoaksi, kun hallitseva Suomen mestari KuPS otti voiton SJK:sta. KuPS loi läpi ottelun kovan vauhdin myötä painetta SJK:n puolustukselle ja niiden kautta saaduista kulmapotkuista syntyi lopulta ottelun ainoa maali. SJK sai pelissä yhden kunnollisen maalipaikan, kun Denys Oliinykin veto meni rimaa hipoen yli KuPS-maalin. Suomen Cupin karsinta päättyy lauantaina 22.2. klo 14:30 kun SJK matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. SJK:lla ei ole enää mahdollisuuksia jatkoon Suomen Cupin karsinnoissa. Myös Ilves on jo varmistanut jatkopaikan. SJK tulee pelaamaan maalikuussa harjoitusotteluita ja valmistautuu kotiottelulla lauantaina 11.4. alkavaan Veikkausliigaan.

KuPS – SJK 1-0 (0-0)
1-0 55 min Lucas Rangel

SJK aloitti ottelun uudenlaisessa ryhmityksessä, kolmella keskuspuolustajalla ja nousevina laitapakkeina nähtiin debyyttinsä viikko aiemmin SJK:ssa tehnyt Joel Laitinen sekä paluun kokoonpanoon tehnyt Keaton Isaksson. Isaksson tosin aloitti itselleen kenties harvinaisemmin vasemmalla laidalla. Debyytin SJK:n keskikentän keskellä teki uutena mukaan liittynyt Anel Rashkaj ja mies osoitti ottelun aikana olevansa vahvistus, kunhan pääsee tutuiksi muun joukkueen kanssa. Myös vaihtopenkillä nähtiin uusia naamoja, kun Arjanit Krasniqi ja viimein Suomeen oleskeluluvan saanut Ariel Tuco Ngueukam olivat mukana kokoonpanossa. Tuco ei vielä pelannyt, mutta Krasniqi teki debyyttinsä ottelun loppuhetkillä.

KuPS aloitti ottelun kovalla vauhdilla, kuten ennakkoon arveltiin. Se laittoi palloa pitkillä syötöillä puolustukseen ja kamppailivat SJK-puolustusta vastaan. SJK kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja ottelun ensimmäinen maalitilanne tuli SJK:lle. Siinä Denys Oliinyk saatiin pelaamalla hyvään paikkaan kuudentoista ulkopuolelle. Oliinyk laukoi kohti yläkulmaa, mutta veto meni ylärimaa hipoen yli maalin.

20 minuutin kohdalla KuPS sai hyvän maalitilanteen, kun Lucas Rangel pääsi ohjaamaan keskityksen läheltä maalia. Jesse Öst kuitenkin esitti erinomaisen torjunnan.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tapaan kovalla vauhdilla ja KuPS sai luotua painetta SJK:n puolustukselle useampaan kertaan. Lopulta kulmasta syntyi myös ottelun ainoa maali. Siinä Ilmari Niskanen antoi kulmapotkun erinomaisesti SJK:n takatolpalle ja siellä Lucas Rangelin päästä pallo verkkoon. Maalin jälkeen KuPS alkoi vetäytymään omalle puoliskolle. SJK piti palloa, mutta ei päässyt murtamaan KuPS-linjaa.

KuPS tuli useampaan kertaan vaarallisesti vastaan laitojen kautta. 88. minuutilla Lucas Rangel pääsi todella hyvään maalipaikkaan, karattuaan puolustuksen ohi vasemmalta laidalta. Jesse Öst tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui.

SJK oli tasoittaa pelin minuutti ennen loppua, kun vaihdosta sisään tullut Serge Atakayi keskitti kovaa maalille ja KuPS-puolustus ohjasi pallon melkein omaan maaliin. SJK sai vielä pelin lopussa pari erikoistilannetta ja niistä painetta, mutta ei kunnollisia maalitilanteita. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon.

Ei ollut ollenkaan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Lähdimme hakemaan täältä kolmea pistettä. KuPS pääsi rankaisemaan sitten kulmatilanteesta, joita heillä oli paljon. Me lähdettiin hakemaan voittoa kontrollin ja puolustuksen kautta. Välillä se toimikin, mutta emme ihan onnistuneet siinä mitä yritimme. Onhan meillä vielä paljon parannettavaa. Meillä tulee vielä lapsuksia. On kuitenkin paljon uusia äijiä ja paljon vielä pelaajia poissa. Onhan nämä cupin pelit toki tärkeitä, mutta uskon kuitenkin, että meidän peli vielä paranee tästä myöhemmin, kertoi SJK:n puolustaja Tero Mäntylä pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Me puolustettiin koko joukkueena hienosti ja meidän työmoraali on kovalla tasolla. Kaikki jätkät tekee kovasti töitä. han hyvin kulkee tällä hetkellä. Suoraviivaista, yksinkertaista peliä pelaamme. Meillä on nopeat laidat ja laitamme palloa sinne puolustuksen taakse ja se toimii, sanoi KuPS-puolustaja Juho Pirttijoki Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

SJK: Jesse Öst MV, Samba Benga, Tero Mäntylä, Jude Arthur, Keaton Isaksson, Joel Laitinen, Anel Rashkaj (78’ Arjanit Krasniqi), Joonas Lepistö (78’ Jeremiah Streng), José Nadson, Mehmet Hetemaj ja Denys Oliinyk (78’ Serge Atakayi).

Ottelun videokooste katsottavissa tästä linkistä.