123 456 7890

SJK kärsi tappion Suomen Cupin karsintalohkon avausottelussa 1-2 tuloksella. VPS:n uusi saksalaismaalivahti Martin Kompalla nousi heti sankariksi, torjuttuaan kaksi kertaa SJK:n rangaistuspotkun. Samalla VPS onnistui tekemään kaksi maalia vastaiskuilla ja SJK:n painostus tuotti vain yhden maalin. Ilahduttavaa oli kuitenkin juuri Jere Strengin maaliputken jatkuminen ja muiden nuorten esiinnousu. Vaihdosta tulleet Daniel Håkans, Oskar Pihlaja ja Robbie Malolo, tekivät Strengin tavoin kaikki debyyttinsä SJK paidassa virallisissa otteluissa. Kaikkien esitys oli erittäin pirteä. Uusista vahvistuksista Jude Arthur teki myös debyyttinsä, mutta Sergei Eremenko katseli vielä tämän ottelun katsomosta. SJK jatkaa Suomen Cupin karsintalohkoa ensi viikon lauantaina 2.2 vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 14:30 ja SJK:n kannattajat ovat järjestämässä peliin bussikuljetuksen.

SJK – VPS 1-2 (0-1)
12 min erp. Denys Oliinyk
0-1 44 min Steven Morrissey
0-2 66 min Steven Morrissey
75 min erp. Mehmet Hetemaj
1-2 79 min Jere Streng

SJK aloitti ottelun hyvin, ja VPS oli ongelmissa SJK:n kovan prässin kanssa. SJK sai sivuvapaapotkun ottelun alussa, kun Maximo Tolonen kaadettiin. Tolonen itse antoi vapaapotkun boksiin Boris Kadiolle, jonka pusku meni kuitenkin yli maalin. Hetkeä myöhemmin Jere Streng ja Maximo Tolonen pelasivat hyvin yhteen, ja Tolonen pääsi laukomaan, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni päin VPS:n uutta ykkösmaalivahtia Martin Kompallaa.

VPS sai 10. minuutilla vapaapotkun, mutta SJK selvitti sen ja pääsi vastahyökkäykseen. Denys Oliinyk syötti boksiin Strengille, jonka Hindrek Ojamaa kaatoi ja seurauksena oli rangaistuspotku. Martin Kompalla kuitenkin torjui Denys Oliinykin yrityksen kulmapotkuksi. Kulmapotkustakin SJK sai hyvän hässäkän aikaiseksi, mutta VPS pääsi vastahyökkäykseen. Steven Morrissey karkasi läpiajoon, mutta Jesse Östin vastaantulo ja Maximo Tolosen häirintä pitivät tilanteen maalittomana.

SJK:n hyvän alun jälkeen peli tasoittui ja vierasjoukkue pääsi paikkoihin. VPS:n vaarallinen vastahyökkäys päättyi polvenkorkuiseen syöttöön, jota Fabrice Gatambiye ei saanut haltuunsa. Hetkeä myöhemmin Timi Lahti nousi korkeimmalle vapaapotkutilanteessa, mutta hänen puskunsa meni ohi maalin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla. SJK menetti pallon keskialueella ja VPS pääsi vastahyökkäykseen. Jerry Voutilainen kuljetti pallon boksiin ja syötti Hindrek Ojamaalle, joka keskitti boksiin Steven Morrisseylle. Morrissey laukoi pallon maaliin ja vei VPS:n vierasjohtoon.

SJK pääsi vielä maalin jälkeen yhteen hyökkäykseen, joka päättyi Kompallan hieman holtittomaan vastaantuloon. Oliinykin ja Kompallan pallotaistelu päättyi rankkarialueen rajalla Kompallan rikkeeseen ja keltaiseen korttiin. SJK ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään vapaapotkua.

Toisen puoliajan alussa VPS:n Samu Alanko pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Jesse Öst esitti hienon torjunnan. Moni pelaaja teki SJK-debyyttinsä virallisten pelien osalta. Avauksessa heistä olivat Jere Streng ja Jude Arthur. Penkiltä tuli lisää, kun Daniel Håkans, Oskar Pihlaja ja Robbie Malolo tulivat kentälle toisen jakson aikana.

Daniel Håkans olikin heti järjestelemässä SJK:n maalipaikkaa syöttämällä Jesse Sarajärvelle hyvän maalipaikan. Kompalla ja VPS:n puolustus pystyivät kuitenkin torjumaan Sarajärven laukauksen. Hetkeä myöhemmin Håkans petasi vetopaikan Jude Arthurille, mutta hän ei pystynyt yllättämään Kompallaa kaukolaukauksellaan.

SJK:n hyvä painostusjakso sai tylyn lopun, kun Steven Morrissey laukoi illan toisen maalinsa 66. minuutilla. Ja tälläkin kerralla vastahyökkäyksestä. Morrissey nappasi pallon keskialueella, minkä jälkeen hänen epäonnistunut syöttönsä palautui kahden SJK-pelaajan kautta hänelle itselleen. Jamaikalaiskärjelle avautui siten hyvä vetopaikka, jonka hän myös käytti tehokkaasti.

SJK jatkoi painostusta maalinkin jälkeen. Daniel Håkans ja Dani Hatakka pelasivat hyvin yhteen, ja jälkimmäinen kaadettiin 75. minuutilla pilkun arvoisesti. Tällä kerralla vetovastuussa oli Mehmet Hetemaj, mutta tulos oli sama kuin ensimmäisessäkin pilkussa.

SJK tuli maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen loppua. Jere Streng voitti Eero-Matti Auvisen kaksinkamppailussa, ja syötti Mehmet Hetemaj’lle. Hetemaj syötti Oliinykille, joka jatkoi heti Strengille, joka laukoi ensimmäisen maalinsa SJK-paidassa virallisten otteluiden osalta. Juuri 17 vuotta täyttänyt Streng on SJK:n historian toiseksi nuorin maalintekijä virallisissa otteluissa. Ainoastaan Maximo Tolonen on tehnyt maalin nuorempana. Strengin vuosi on alkanut mallikkaasti, sillä nuorukainen iski Jaroa vastaan harjoitusottelussa kaksi maalia.

Oskar Pihlajalla ja Jude Arthurilla oli puolittaiset tasoituspaikat viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Pihlajan laukaus kilpistyi pelaajamuuriin ja Arthurin laukauksen Kompalla koppasi. Kovasta taistelusta huolimatta SJK ei pystynyt tasoittamaan ottelua, vaan VPS vei kauden ensimmäisen Pohjanmaan derbyn.

Kun vertaa meidän tämän vuoden ensimmäiseen otteluun Jaroa vastaan, oli tässä mielestäni paljon enemmän hyviä asioita. Peruspelaamisen taso ja perusajatukset mitä haluamme tehdä, oli tässä pelissä vähän paremmin näkyvillä. Edelleen kuitenkin viimeisistä syötöistä puuttuu tasoa, eikä hallintaa saada muutettua maaleiksi, sanoi Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

Ensimmäisen puoliajan alku oli meiltä tosi hyvä. Siinä ei vastustaja päässyt montaakaan kertaa hyökkäykseen. Vastahyökkäyksissä Steven Morrissey on kuitenkin vaarallinen ja teki maalin. Se maali oli todella harmillinen, puoliajan loppuhetkillä ja päästimme sen ihan turhaan. Siinä saattoi olla vaparin paikka mistä tilanne lähti, mutta meidän pitää oppia ja ei saa antaa tämmöisiä maaleja, Eremenko harmitteli.

Toisella puoliajalla teimme hieman muutoksia ja otimme tuoreita jalkoja kentälle. Varsinkin Daniel Håkansin tulo sisään oli hyvä. Denys Oliinykin siirto kymppipaikalle oli myös hyvä. Siinä nähtiin välillä loistavia kombinaatioita, Eremenko jatkoi.

Jere Streng oli niin ikään hyvä ja ensimmäisellä puoliajalla hän hommasi meille pilkunkin. Hänellä oli siinä kokenut ja kova liigapuolustaja vastassa, mutta hän meni hyvin eteenpäin ja puolustaja joutui kaatamaan. Tämä oli hänelle muutenkin erittäin hyvää kokemusta, sillä tälläistä kokemusta ei saa muualta, pelata 17-vuotiaana Timi Lahden tasoista kokenutta puolustajaa vastaan, kehui Eremenko nuorta hyökkääjää.

Kokonaisuutena, saimme tästä hyvää oppimateriaalia tulevaan. Me olimme parempia kuin edellisessä ottelussamme. Hävisimme toki tuloksessa, mutta esitys oli nyt parempi. Meillä on nyt viikko aikaa taas parantaa ennen seuraavaa. Maanantaina on tulossa myös uusia pelaajia testiin ja Sergei (Eremenko) on valmis pelaamaan jo seuraavassa ottelussa, kertoi Eremenko.

Minulle jäi tästä pelistä oikeastaan positiivinen kuva. Paljon positiivisempi kuin edellisestä Jaro pelistä, Eremenko sanoi vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Jude Arthur, Boris Kadio, Mehmet Hetemaj (83’ Robbie Malolo), Obed Malolo (45’ Joona Lautamaja), Maximo Tolonen (57’ Daniel Håkans), Denys Oliinyk, Jesse Sarajärvi (71’ Oskar Pihlaja) ja Jere Streng.

Videokooste ottelusta Ruutu -palvelussa.

Mika Alavesan kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla