123 456 7890

Denys Oliinykin kauden avausmaali toi vielä toivoa SJK:lle Suomen mestarin vieraana, mutta jälleen SJK joutui pettymään. Kolmas 2-1 tappio putkeen ja jo toinen ottelu, jossa lopussa jouduttiin pelaamaan alivoimalla. KuPS oli todella vahva ottelun ensimäisellä puoliajalla, mutta SJK näytti luonnettaan, kaventamalla ottelun. Ja aivan ottelun lisäajalla, oli lähellä vielä tasoittaakin ottelun. Pelissä teki myös debyyttinsä SJK:n uusi puolustaja Nikko Boxall. Seuraava ottelu on ensi lauantaina 1.8. klo 17:00 OmaSp Stadionilla ja silloin vieraaksi saapuu FC Haka. Tule kannustamaan SJK:lle tärkeääkin tärkeämmät pisteet. Liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

KuPS – SJK 2-1 (2-0)
1-0 5 min oma maali
2-0 18 min Ilmari Niskanen
2-1 62 min Denys Oliinyk

Ottelun aloitus viivästyi 15 minuuttia, koska alunperin otteluun merkitty erotuomari Ville Nevalainen, jäi sivuun varotoimenpiteen vuoksi. Hänen tilalleen tuli Jani Laaksonen.

KuPS sai peliin onnekkaan alun, saatuaan kulmapotkun ja siitä pallo meni Billy Ionsin pään kautta etutolpalta sisään. Ions yritti aivan oikein puskea keskitystä päädystä ulos, mutta keskitys oli niin kova, että pallo ehti vain hipaista päätä ja pääsi livahtamaan sisään. Maalin jälkeen SJK sai heti hyökkäyksen ja siitä Denys Oliinyk pääsi vetämään ylärimaan.

Kotijoukkue meni 2-0 johtoon vain reilun vartin pelin jälkeen, kun Usman Sale tuli oikealta laidalta ja syötti pallon kovaa maata pitkin takatolpalle. Sinne juoksi vauhdilla myös Ilmari Niskanen ja laittoi pallon verkkoon.

SJK:n peli oli sekaisin ja KuPS löi paineen puolustukseen ja peli meni puoliajan lopussa vain selviytymistaisteluksi kelloa vastaan. Lisätakaiskuilta myös selvittiin.

Tauolla SJK vaihtoi keltaisen kortin saaneen kapteeni Mehmet Hetemaj’n pois ja tilalle juoksi Anel Rashkaj.

Ensimmäinen tilanne tuli SJK:lle, kun ensin Serge Atakayi pyrki haastamaan oikealla laidalla. KuPS purki keskialueelle, missä vastaan tuli ensimmäistä SJK-peliään pelannut Nikko Boxall ja keskitti erinomaisesti boksiin Tucolle. Tucon pusku kuitenkin suuntautui metrin verran ohi.

55. minuutin kohdalla Oliinyk järjesteli hyvän tilanteen, tulemalla vasemmalta kohti maalia. Siitä ensimmäisen vedon torjui KuPS:n Otso Virtanen, mutta Oliinyk pääsi vielä koittamaan irtopallosta, lähes nollakulmasta. Sijoitus kuitenkin tolpan väärälle puolelle. Heti perään KuPS sai parikin vaarallista tilannetta, joista ensimmäisessä Nana Boateng veti kaukaa ja Öst torjui. Sen jälkeen Sale oli jälleen vauhdissa, kiertäen Vainionpään ja hän laittoi pallon vaarallisesti boksiin. SJK onnistui kuitenkin purkamaan.

Lopulta SJK pääsi iskemään maalin. Se lähti Oliinykin toimesta ja hän keskitti ensin maalin edustalle Ionsille. Pallo kuitenkin meni hieman hänestä ohi ja toiselle laidalle Atakayille. Atakayin laadukas keskitys suoraan takatolpalle, missä Oliinyk itse oli valmiina ja puski pallon verkkoon. 2-1 ja puolisen tuntia peliä jäljellä.

Hieman kavennuksen jälkeen, pääsi SJK hyvään vastahyökkäykseen ja Virtanen joutui juoksemaan sitä vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle. Hän ehti palloon vain hieman ennen Ionsia ja sai pallon siivottua laidalle. SJK sai vielä pidettyä pallon pelissä, mutta tilanne kuivui kotijoukkueen puolustuspään vapariin.

74.minuutilla SJK joutui alivoimalle, kun nuori Matias Vainionpää sai toisen keltaisensa, estettyään Usman Salea KuPS:n puolustusalueella, vastahyökkäykseen lähtö tilanteessa. Vainionpää suihkuun ja peli jatkui. Nelisen minuuttia myöhemmin Nikko Boxall katseli keltaista korttia, ajettuaan hieman myöhässä KuPS:n Juho Pirttijokea KuPS:n puolustusalueella.

Kun viimeinen kymmenminuuttinen alkoi, pääsi SJK pari kertaa hyvin oikealta laidalta ja kertaalleen Serge Atakayi sai hyvän keskityksen rangaistusalueen keskelle, mutta siellä ei ollut jatkajaa ja pallo jatkoi matkaansa toiselle laidalle asti.

Lisäajalla Tuco ja Atakayi pääsi vielä erinomaiseen paikkaan, kun Atakayi keskitti maalinedustalle. Siihen ehti KuPS vielä väliin ja tuloksena kulma. Kulmaan nousi mukaan myös Jesse Öst ja hän pääsi puskemaan kohti KuPS maalia. Virtanen kuitenkin torjui vaivoin ja pallo purettiin keskialueelle. Erotuomari vihelsi pelin poikki vain vähän tämän jälkeen ja kolmas 2-1 tappio oli tosiasia.

Huono maku jäi. Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan. Meillä oli tosi huono alku. Ensin yksi nolla ja heti perään toinen. Ainakaan täällä ei tälläistä saisi päästä tapahtumaan. Tulevissa peleissä kolme pistettä on ainoa tavoite. Ihan sama millä pelillä se tulee, sanoi SJK:n Matej Hradecky pelin jälkeen Ruudun haastttelussa.

Ensimmäinen puoliaika varsinkin oli meiltä todella hyvää pelaamista. Mutta toisella jaksolla päästettiin SJK mukaan. Kaikenkaikkiaan oon kuitenkin tyytyväinen otteluun. Ollaan pystytty parantamaan meidän pallolistakin pelaamista joukkueena ja tuntuu, että meillä on nyt hyvä buugi päällä joukkueessa, sanoi KuPS:n Saku Savolainen pelin jälkeen Ruudun haastatttelussa.

SJK: Jesse Öst MV, Ville Tikkanen, Nikko Boxall, Matias Vainionpää (74’ kentältä poisto), Serge Atakayi, Mehmet Hetemaj (45’ Anel Rashkaj), Matej Hradecky, Robin Sid (63’ Daniel Håkans), Denys Oliinyk, Billy Ions (78’ Joonas Sundman) ja Tuco.