123 456 7890

SJK hävisi niukasti Pohjoismaiselle suurseuralle, Norjan Molde FK:lle, Espanjassa pelatussa harjoitusottelussa. Samalla ottelu päätti SJK:n harjoitusleirin ja joukkue suuntaa sunnuntaina takaisin Suomeen. SJK pystyi pelaamaan ensimmäisellä jaksolla täyspäisesti, jopa hallitsemaan ja luomaan paremmat maalipaikat. Toisella puoliajalla SJK vaihtoi kahta pelaajaa lukuunottamatta koko joukkueen ja peli oli selvästi hieman sekavampaa. Kaikenkaikkiaan leirin ja pelin antiin voi olla varsin tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa kohti Suomea sekä maanantaina pelattavaa Suomen Cupin ottelua. Tuo ottelu näkyy suorana OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, joka aukeaa klo 17.00.

Molde FK – SJK 1-0 (0-0)
1-0 53 min Sander Svendssen

Peli alkoi tunnustellen ja molemmat katselivat mihin toisesta on. SJK sai ottelun ensimmäisen tilanteen 8 minuutin pelin jälkeen, kun ensin Billy Ions keskitti oikealta maalin eteen. Siellä ei ollut ketään, mutta Timo Tahvanainen ehti toiselta puolelta palloon ja keskitti vuorostaan samoille tonteille. Maalivahti torjui keskityksen ulos alueelta ja sieltä Facundo Guichon koitti kaukovetoa. Molden maalivahti kuitenkin nappasi pallon ja rauhoitti tilanteen.

Muutamia minuutteja edellisestä, nosti Matti Klinga hyvin pallon Aristote Mbomalle linjan taakse, mutta pallo meni liian eteen ja ehti päädystä yli.

Molde sai ensimmäisen vaarallisen tilanteensa noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun pallo keskitettiin vasemmalta laidalta pilkun kohdalla odottaneelle hyökkääjälle. Hyökkääjä ei palloon ehtinyt, sillä Tahvanainen oli mies paikallaan siivoten sen väljemmille vesille. Molde sai heti perään toisen tilanteen, joka lähti jälleen vasemmalta laidalta tulevasta keskityksestä, mutta nyt pallon nappasi Mihkel Aksalu.

Pelissä nähtiin pieni paikkailutauko, kun testissä oleva espanjalaistoppari Diego Bardanca loukkasi itseään päätyverkkoissa, saaden naamaansa vertavuotavan haavan. Juomatauko kelpasi pelaajille, sillä kentällä oli lämpötila ainakin +28 astetta. Diego Bardanca jatkoi peliä ja hoiti lähes kaikki tilanteet varmasti, varsinkin ilmassa.

Peli aaltoili koko jakson joukkueelta toiselle, välillä toisen pitäessä palloa ja toisen ottaessa vastaan. Vielä ennen jakson loppua, nähtiin SJK:n paras paikka, joka tuli Billy Ionsille, Marc Valesin kaukaa lähteneestä keskityksestä. Ions oli vastatusten maalivahdin kanssa ja koitti sijoittaa keskityksen puskulla taka-alakulmaan. Se meni kuitenkin vain senttejä ohi ja 0-0 luvuissa mentiin tauolle.

SJK teki puoliajalla useita vaihtoja ja lähes koko joukkue vaihtui. Ainoastaan Aristote Mboma ja Timo Tahvanainen jäi kentälle, Tahvanaisen ottaessa kapteeninnauhan. Molde vaihtoi kolme miestä tauon aikana.

Molde ottikin toisella puoliajalla ohjat ja painoi paineen SJK:n päätyyn.

Pelin ainoa ja samalla avausmaali, nähtiin Molden Sander Svendssenin toimesta. Tilanne alkoi kun SJK hukkasi pallon keskialueella. Svendssen sai pallon ja hän löysi itselleen tilan rangaistusalueen rajalta. Varma sijoitus takakulmaan ja maaliin puoliajalla tullut Paavo Valakari ei voinut laukaukselle mitään.

Maalin jälkeen SJK:kin pääsi juonesta kiinni ja sai muutaman puolittaisen tilanteen, mutta ei mitään sellaista mikä olisi aiheuttanut suuremmin lisää harmaita hiuksia Molden päävalmentajana toimivan Ole Gunnar Solskjaerin päähän.

Ottelun viimeisellä 10 minuuttisella SJK teki vielä yhden yllätysvaihdon, kun kentälle tuli valmentaja Toni Lehtinen Aristote Mboman tilalle. Vaihto oli samalla viimeinen ja siten ainoa pelaaja joka pelasi koko ottelun oli Timo Tahvanainen.

Ottelu päättyi Molden voittoon. Pelin perusteella ensimmäisen jakson hyvä esitys on ehdottomasti positiivista ja SJK pystyi pelaamaan tasapäisesti, jopa hallitsemaan peliä Pohjoismaista suurseuraa vastaan. Toisella puoliskolla peli oli molemmin puolin sekavempaa, kun molemmat tekivät runsaasti vaihtoja.

– Hyvä peli ja hyvä vastustaja. Me haimme tänään peliimme sitä että joukkue pysyy hyvässä muodossa ja hyvin kasassa. Ja mielestäni se onnistui oikein hyvin. Oltiin ensimmäisellä puoliajalla jopa ehkä hieman parempi joukkue kuin vastustaja. Hyviä kombinaatioita ja muutama hyvä tilanne. Joten siinä oli oikein paljon hyvää, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström ottelun jälkeen.

– Ennen peliä olimme jo sopineet, että pelaamme kahdella eri ryhmällä. Joten pelasimme toisella jaksolla eri ryhmällä. Halusin nähdä kentällä myös kaikki ne jotka eivät ole pelanneet niin paljon tässä viimeisten viikkojen sisällä ja tämä oli siihen erittäin hyvä paikka. Kun on kova vastus, niin näkee asioita vielä helpommin ja paremmin. Mielestäni pärjäsimme siinäkin ihan hyvin.

– Yhden maalin he pääsivät tekemään ja oli siinä joku toinenkin tilanne, mutta itseasiassa oli myös meilläkin. Kaikinpuolin jäi hyvä maku tästä pelistä. Tietysti koskaan ei haluta hävitä pelejä, mutta niitä asioita mitä tässä on nyt käyty muutaman viikon aikana läpi, alkaa näkyä enemmän ja enemmän. Selkeästi pelaajatkin alkaa ohjaamaan toinen toistaan, että kuka menee milloin minnekin paikkaan ja kuinka liikumme yhdessä. Ja se on mielestäni todella hyvä asia, jatkaa Boström.

– Tästä on hyvä jatkaa maanantain cupin peliä kohti ja se tietysti oli osittain syynä siihen minkä takia me pelasimme tänään tämmöisen jaetun pelin, Boström sanoo vielä lopuksi.

SJK:n mukana on leirillä ollut nyt viisi testipelaajaa, Dani Hatakka, Diego Bardanca, Facundo Guichón, Ivan Fustar ja Sergio Serret.

– Diego Bardanca pelasi tänään ensimmäisen puoliajan ja pärjäsi oikein hyvin. Itseasiassa Valesin kanssa hän löysi yhteyden heti pelin alussa ja heillä tietysti helpottaa se että he puhuvat samaa kieltä. Mehu siihen kolmantena kierrättämään palloa alakerrassa, niin se toimi oikein hyvin mielestäni, arvioi Boström.

– Dani Hatakka ja Ivan Fustar pelasivat toisen puoliajan toppariparina ja pärjäsivät molemmat mielestäni ihan hyvin. Tuli ehkä vähän enemmän tilanteita heille kuin mitä tuli ensimmäisellä puoliajalla. Dani on mielestäni ollut pirteä koko viikon ja on persoonana ja muutenkin täysammattilainen, joka miettii koko ajan mitä pitää tehdä ja miettii miten hän on seuraavissa harjoituksissa mahdollisimman hyvä. Olen saanut hänestä hyvän kuvan.

– Ivan on ollut tässä meidän kanssa jo pidemmän aikaa ja kohta meidän täytyy ratkaista mitä me asian kanssa tehdään. Sama koskee myös maalivahti Sergiota.

– Facundo Guichón oli mielestäni tänään taas pykälän parempi kuin viime pelissä ja selkeästi näkee että hän ei ollut pelannut, mutta sieltä se alkaa aika nopeasti tulemaan. Löytyy tavallaan niitä asioita mitä olemme nähneet häntä skoutatessamme. Hän on erittäin taitava pelaaja ja hän näkee asioita mitä välttämättä kaikki muut eivät kentällä näe. Ja mielestäni hän on päässyt tähän joukkueeseen sisään oikein hyvin, päättää Boström.

SJK: Mihkel Aksalu MV (46’ Paavo Valakari MV), Richard Dorman (46’ Dani Hatakka), Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen (46’ Tomas Hradecky), Billy Ions (46’ Emil Lidman), Matti Klinga (46’ Jesse Sarajärvi), Facundo Guichon (46’ Elias Ahde), Marc Vales (46’ Ivan Fustar), Aristote Mboma (80’ Toni Lehtinen), Diego Bardanca (46’ Arttu Aromaa) ja Mehmet Hetemaj (46’ Ville Tikkanen)

Ottelun videokooste:

SJK kohtaa ensi maanantaina Suomen Cupin ottelussa RoPS:n Ottelu pelataan Kemin Junkohallissa ja se alkaa klo 18.00. Peli näkyy suorana, maksulliselta striimiltä Pohjolan Sanomien sivuilta.