123 456 7890

SJK paikkaa miehistöään, kun 28-vuotias puolustaja Nikko Boxall liittyy mukaan pelaajarinkiin. Boxall siirtyy SJK:n riveihin Tanskan Viborg FF:sta ja sopimus kattaa kauden 2020. Sopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan.

Nikko Boxall on Suomen kentillä ennestään tuttu VPS:n ja KuPS:n takalinjoilta. Suomen ja kotimaansa Uuden-Seelannin kenttien lisäksi, hän on pelannut urallaan USA:ssa, Saksassa ja Tanskassa. Uuden-Seelannin maajoukkueessa Boxallilla on kolme ottelua ja neljä ottelua alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Veikkausliigassa Nikko Boxall on pelannut peräti 71 ottelua ja niissä on syntynyt neljä maalia. KuPS:n kanssa hän voitti myös SM-hopeaa kaudella 2017.

Olen todella innoissani paluusta Suomeen ja Jani Honkavaaran valmennukseen. Meillä oli hyvä vuosi hänen kanssaan. Olen myös kuullut paljon hyvää SJK:sta Walter Viitalalta, joka on hyvä ystäväni ja pelasimme hänen kanssaan Viborgissa kaudella 2018, kertoo Nikko Boxall. 

SJK on minulle myös ennestään tuttu seura ja muistan sen omilta aiemmilta Suomen vuosiltani yhtenä sarjan ”isoista pojista”. He voittivat Suomen mestaruuden ensimmäisellä kaudellani ja menestyivät hyvin senkin jälkeen. Haluan ehdottomasti tehdä parhaani SJK:n paidassa ja olla mukana nostamassa seuraa takaisin menestykseen, Boxall sanoo vielä lopuksi.

Valmensin Nikkoa kaudella 2017 ja häntä voi pitää todellisena huippu-urheilijana. Erittäin sitkeä puolustaja ja hyvä joukkuepelaaja, joka johtaa alakertaa omalla esimerkillään, kuvailee SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara Boxallia.

Samba Benga loukkaantui heti kauden alussa ja nyt kun tiemme José Nadsonin kanssa erkanivat, meillä oli iso tarve hyvälle ja rutinoituneelle puolustajalle. Kun kuulimme mahdollisuudesta saada Nikko Boxall heti tänne, niin tottakai halusimme siihen tarttua, kertoo Honkavaara.

Hän tuo joukkueeseemme ennen kaikkea lisää esimerkillisyyttä. Boxall elää täysin urheilun ehdoilla ja on loistava esimerkki joukkuepelaajasta, joka antaa aina kaikkensa. Siinä mielessä hän on valmentajan näkökulmasta aivan huippupelaaja ja uskon, että saamme Boxallista tärkeän palasen alakertaamme, Honkavaara jatkaa kuvailua.

Tultuaan maahan Boxallille tehtiin koronatesti jonka tulos oli negatiivinen. Normaalit seuran lääkärintarkastukset on myös tehty, ja Boxall liittyy SJK:n mukaan heti. Hän matkustaa joukkueen mukana sunnuntaina 26.7. Kuopioon, missä SJK kohtaa klo 18:30 alkavassa ottelussa KuPS:n. Jos pelilupa-asiat sujuvat ilman ongelmia, voi Boxall tarvittaessa pelata ottelussa.

KuPS – SJK näkyy Ruutu-palvelussa ja Seinäjoella Vekseli Plazan isolta ruudulta. Seuraava kotiottelu on lauantaina 1.8. klo 17:00, kun FC Haka saapuu OmaSp Stadionille. Ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

Nikko Boxall

Uuden-Seelannin Aucklandissa, 24. helmikuuta vuonna 1992 syntynyt Nikko Boxall, on 186-senttinen keskuspuolustaja. Hän pystyy pelaamaan myös keskikentällä ja kaikkia paikkoja puolustuslinjassa, mutta yleisimmin pelipaikka on juuri keskuspuolustuksessa.

Nikko Boxall on lähtöisin uusiseelantilais-samoalaisesta urheilijaperheestä ja hän on nuorempana harrastanut myös muita urheilulajeja sekä pelannut rugbya, kunnes päätti keskittyä kokonaan jalkapalloon. Myös hänen isoveljensä Michael pelaa jalkapalloa ammattilaisena. Michael Boxall on Uuden-Seelannin maajoukkuepelaaja ja pelaa USA:n MLS:ssä Minnesotassa.

Boxall on myös itse tehnyt debyyttinsä Uuden-Seelannin A-maajoukkueessa, vuonna 2018 Keniaa vastaan. Kaikkiaan pelejä A-maajoukkueessa on kolme. Tämän lisäksi, hän on pelannut neljä ottelua Uuden-Seelannin U21-maajoukkueessa ja ollut mukana joukkueessa, joka oli voittamassa Oseanian alle 20-vuotiaiden maanosanmestaruutta.

Nikko Boxall aloitti jalkapallon kotikaupunkinsa Auckland City FC:n juniorijoukkueissa. Hän ei kuitenkaan ehtinyt pelata kotimaassaan, ennen lähtöä opiskelemaan Yhdysvaltoihin. Siellä hän edusti Northwestern-yliopistoa yliopistosarjassa, Wildcatsin joukkueessa. Opiskelujen jälkeen, vuonna 2015, hän muutti Saksaan ja teki sopimuksen Saksan viidennellä sarjatasolla Regional-liigassa pelanneen SVN Zweibrückenin kanssa. Hän pelasi Saksassa sarjan loppuun, kaikkiaan 13 ottelua ja siirtyi elokuussa 2015 Suomeen, VPS:n riveihin.

Vaasassa Nikko Boxall oli puolustava keskikenttäpelaaja, ja hän pelasi kauden lopusta kaikkiaan 12 peliä. Kauden lopuksi VPS käytti hänen optionsa myös kaudesta 2016. Kaudella 2016 Boxall pelasi 28 ottelua, joissa onnistui myös maalinteossa juuri SJK:ta vastaan. SJK kuitenkin voitti ottelun 2-1 tuloksella. Boxallin pelipaikka oli laitapuolustajana tai keskuspuolustajana.

KuPS:n päävalmentajana aloittanut Jani Honkavaara huomasi Boxallin kyvyt ja KuPS houkutteli Boxallin riveihinsä kaudeksi 2017. Kausi oli menestys. Boxall pelasi yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki Veikkausliigan ottelut sekä kuusi Suomen Cupin ottelua. Pelipaikaksi vakiintui keskuspuolustus ja Boxall pelasi yhteenä 37 ottelua teki niissä 4 maalia ja antoi 2 maaliin johtanutta syöttöä. Boxall voitti kahdesti paikan Veikkausliigan kuukauden joukkueesta, syys- ja lokakuun joukkueissa, ja KuPS voitti joukkueena SM-hopeaa. Boxallilla oli sopimus myös kaudesta 2018, mutta Tanskan pääsarjapaikkaa tavoitellut Viborg FF halusi miehen riveihinsä ja osti hänet KuPS:lta.

Tanskan Viborg FF:ssa Nikko Boxall pelasi kolmen kauden ajan toisella sarjatasolla, tavoitellen kaikkina kausina nousua Tanskan Superligaeniin. Kaudella 2017-2018 Viborg FF oli neljäs, jääden nousukarsinnoista lopulta vain kahden pisteen päähän. Kaudella 2018-2019 Viborg sijoittui toiseksi, pisteen päähän suorasta noususta ja pelasi kaksiosaiset karsinnat Hobro IK:ta vastaan. Nousua ei tullut taaskaan. Kolmas ja viimeinen yritys, juuri päättymässä olevalla kaudella 2019-2020, jää jälleen hiuskarvan varaan. Kun yksi peli on vielä sarjaa pelaamatta, on jo selvää, että Viborg sijoittuu jälleen toiseksi ja jatkaa Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Nikko Boxall oli kuitenkin kaikkina kolmena kautena Viborg FF:n avauskokoonpanon vakiopelaaja ja pelasi keskuspuolustajana yhteensä 75 ottelua. Niissä hän onnistui maalinteossa kahdesti ja antoi syötön kolmeen osumaan. Viimeisin maali syntyi tällä kaudella heinäkuun alussa pelatussa ottelussa Nyköbing FC:n verkkoon. Tuon ottelun jälkeen hän pelasi vielä kauden toiseksi viimeisessä ottelussa, tullen vaihdosta kentälle viimeiseksi puoleksi tunniksi. Boxall ei ole enää mukana kauden viimeisessä ottelussa, sillä hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen ja Viborg FF suostui päästämään hänet Seinäjoelle heti siirtoikkunan auettua. Tanskassa kausi päättyy 25.7.

Boxall siirtyy SJK:n riveihin vapaalla siirrolla. Sopimus kattaa kauden 2020. Siirron ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan.

Nikko Boxall pelasi viimeksi Suomessa kaudella 2017 KuPS-paidassa. Kuva Juha Tamminen.