123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkueen fyysisen valmennuksen suunnittelusta vastaa jatkossa fyysisen valmennuksen huippuammattilainen Jaakko Nevanlinna.
Nevanlinna suunnittelee koko kauden fyysisen harjoittelun yhdessä SJK fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvilan ja päävalmentaja Simo Valakarin kanssa.

Aiemmin jalkapallopuolella mm. HJK:n fyysisesta valmennuksesta vastannut Nevanlinna on tällä viikolla tehnyt testejä edustusjoukkueen pelaajistolle ja tuloksien perusteella jokaiselle pelaajalle suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma. Päivittäisestä toteutuksesta vastaa Ulvila ja Valakari. Nevanlinna tulee kuitenkin jatkossa kuukausittain Seinäjoelle tarkistamaan pelaajien kehittymistä ja suunnitelman toteutumista.

– Lokakuussa Simo soitteli ja kertoi tulevasta projektistaan ja halusta tehdä yhteistyötä. Ajattelemme Simon kanssa samoin kuntopuolen valmennuksesta ja kaiken harjoittelun tulee olla pelinomaista, mutta hyvin suunniteltua. Ainoastaan voimaa harjoitellaan kuntosalin puolella, muuten kaikissa harjoitteissa on mukana pallo ja pelitilanteiden aistiminen, kertoo Jaakko Nevanlinna.

– Nopeutta varten tulee kehittää oikeita lihaksia, eli voimaharjoittelu perustuu tähän. Itse pelitilanteessa reagoiminen ja nopeat liikkeet eivät ole vain sekunttikellolla mitattavia ominaisuuksia ja siksi harjoitteissa täytyy olla aivot ja pallo myös mukana. Jalkapallossahan tavallaan saa “varastaa” ja pitää aistia toisen pelaajan tai pallon liikkeitä.
– Tammikuussa teemme toiset testit, joissa mittaamme hieman eri asioita. Ulvilan ja Valakarin kanssa pidämme sitten taas palavereita ja jatkamme pelaajien yksilöllisiä suunnitelmia niiden pohjalta. Olemme ottaneet myös huomioon treenipelien ohjelmat ja kauden aloitukset. Pelaajille täytyy myös antaa palautumisjaksoja ja huolehtia että teemme oikeita asioita oikeaan aikaan, jatkaa Nevanlinna.

Tällä viikolla SJK:n treeneistä vastaakin pääosin juuri Nevanlinna, yhdessä valmentaja Max Peltosen ja Ulvilan kanssa. Päävalmentaja Simo Valakari on tämän viikon suorittamassa UEFA Pro valmentajalisenssiä ja palaa mukaan treenien johtajaksi jälleen ensi viikolla, jolloin mukaan tulee myös neljä testipelaajaa.

Ensi viikon perjantaina SJK kohtaa treeniottelussa Veikkausliigan JJK:n ja tuolloin mukana on myös uudet testipelaajat. SJK – JJK pelataan Wallsport areenassa klo 14.00 alkaen.

SJK jatkaa treenausta joulukuun 19. päivään saakka ja palaa joululoman jälkeen täydellä teholla tammikuussa, heti Loppiaisen jälkeen 7.päivänä. Tammikuun treeniotteluna nähdäänkin mukava herkkupala, kun Vaasan Palloseura tulee ensimmäistä kertaa SJK:n vieraaksi Wallsporttiin. 18. tammikuuta pelattava ottelu alkaa klo 18.00.

Vanhojen pelaajien kanssa neuvotteluja jatketaan ja mahdollisten uusien pelaajien kanssa neuvotteluja aloitetaan vasta testijaksojen jälkeen.