123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut neljä uutta pelaajasopimusta, kun viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden Hakassa voittanut Jussi Aalto, Hakan kapteenina toiminut Marco Matrone, Turun Palloseuraa Veikkausliigassa edustanut Juho Lähde sekä Turun FC Interin ja Suomen U21 maajoukkueen Felipe Aspegren, siirtyvät ensi kaudeksi SJK:n riveihin.

Matrone on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja, Lähde voi pelata kaikkia paikkoja keskikentällä, Aalto on kärjen alapuolella viihtyvä hyökkääjä ja Aspegren pelaa joko laitapuolustajana, keskikentän pohjalla tai topparina.

Aspegrenin, Aallon ja Lähteen sopimukset ovat kaksivuotisia, sisältäen ehdollisen optiovuoden. Matronen sopimus on kaksivuotinen ilman optioita.

Näiden neljän uuden pelaajan mukana SJK saa Veikkausliigakokemusta yli 400 pelin verran, sekä kokemusta useista kansainvälisistä- ja maajoukkueiden mukana pelatuista otteluista.

Veikkausliigakokemus on tärkeää ja saimme sitä nyt paljon lisää, mutta näillä pelaajilla on kuitenkin parhaat pelit vielä edessään, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:lla on nyt kasassa 16 vahvistettua sopimusta ja 5 optiota ensi kaudelle.

Jatkosopimuksia julkistetaan lisää vielä tämän viikon aikana.

Seinäjoelle siityvä Marco Matrone oli viime kaudella Ykkösen parhaita keskikenttäpelaajia ja toimi Hakan kapteenina.

Asennepelaaja Juho Lähde vahvistaa keskikenttää

Vasta 22 vuotiaaksi pelaajaksi, keskikenttäpelaaja Juho Lähde on varsin kokenut. Hänellä on tilillään jo yli 90 Veikkausliigaottelua ja 11 nuorten, sekä 44 poikien maajoukkueottelua Suomen paidassa.

Turussa seuraikonin asemaan noussut molempijalkainen Lähde, pystyy pelaamaan kaikkia keskikentän pelipaikkoja, sekä tarvittaessa puolustuksessa laidoilla.

Lähde tunnetaan kovasta asenteestaan ja periksiantamattomuudestaan. Hän osaa myös tehdä maaleja, sillä niitä on Veikkausliigassa syntynyt neljässä kaudessa 12.

Lähde on ennen SJK:hon siirtymistään edustanut koko pelaajauransa Turun Palloseuraa.

Sopimus SJK:n kanssa on kaksivuotinen, sisältäen ehdollisen option.

Nuorten maajoukkuemies Felipe Aspegren

Alunperin Kolumbiassa syntynyt, mutta jo alle kouluikäisenä Suomeen muuttanut, 19–vuotias Suomen U21 Maajoukkueen vakiomies Felipe Aspegren, pelasi vahvan viime kauden Veikkausliigan Inter Turussa.

Aiemmin HJK:ta edustanut, mutta pääosin Kakkosessa Klubi 04:n paidassa otteluita pelannut Aspegren, purki talvikauden 2012-2013 jälkeen sopimuksensa HJK:n kanssa ja mies lähti etsimään uusia haasteita uralleen. Aspegren on HJK:n kasvatti.

Hän kävi Seinäjoella näytillä jo keväällä 2013 ja pelasi yhden harjoitusottelunkin, mutta tarttui kuitenkin Veikkausliigajoukkue Interin vuoden mittaiseen sopimustarjoukseen ja pelasikin siellä viime kaudella 28 liigaottelua, kuuluen Interin runkomiehistöön.

Aspegrenia pidetään huippulupaavana laitapuolustajana, jonka pelityyli on aktiivinen ja eteenpäin pyrkivä.
Hän pystyy kuitenkin pelaamaan myös puolustuksessa topparina sekä useammassa roolissa keskikentällä.

Sopimus SJK:n kanssa on kaksivuotinen, sisältäen ehdollisen option.

Ykkösen maalikuningas Jussi Aalto vahvistaa hyökkäystä

Kokenut hyökkääjä tai hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jussi Aalto on alun perin Rauman Pallo-Iirojen kasvatti, mutta tie on Raumalta vienyt HJK:n, Jaron ja VPS:n kautta Valkeakoskelle Hakaan, missä mies voitti viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden 15 osumalla 25 ottelussa.

30 vuotiaalla Aallolla on vyöllään yli 130 pelattua Veikkausliigaottelua ja näissä maaleja on syntynyt yhteensä 28.

Veikkausliigadebyyttinsä mies teki aikoinaan vuonna 2005 HJK:ssa, nykyisen SJK Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrongin toimiessa tuolloin HJK valmentajana.

Aalto pelaa myös Futsalia FC Rauman paidassa Futsal-Liigassa.

Sopimus SJK:n kanssa on kaksivuotinen, sisältäen ehdollisen option.

Marco Matrone tuo kovuutta ja lisää johtajuutta

Vuonna 1987 syntynyt, italialaissukuinen, mutta suomalainen Marco Matrone on kokenut liigapelajaa, joka on edustanut Hakaa viime kauden Ykkösen lisäksi kaksi kautta Veikkausliigassa ja sitä ennen Pietarsaaren Jaroa neljän kauden verran. Veikkausliigaotteluita hänelle on kertynyt yhteensä 125. Matronea pidetään kovaa taklaavana puolustavana keskikenttäpelaajana ja hän toimi Hakassa myös joukkueen kapteenina.

Urallaan hän on edustanut Suomea yhdessä B-maaottelussa, sekä useissa nuorten ja poikien maajoukkueotteluissa.

Hän on lisäksi pelannut Italiassa kausilla 2006 ja 2007, kunnes palasi Suomeen ja Jaroon kaudeksi 2007.

Matronen sopimus SJK:ssa on kaksivuotinen.