123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho solmi neljä uutta pelaajasopimusta, kun Suomen U21 maajoukkueeseen nimetty maalivahti Ville Viljala, sekä omat kasvatit; Tuomas Lähdesmäki, Jesse Sarajärvi ja Joona Lautamaja allekirjoittivat vuoden sopimuksen SJK:n kanssa. Viljalan sopimuksessa on lisäksi optio lisävuodesta.

Vuonna 1995 syntynyt Ville Viljala siirtyy Seinäjoelle Jyväskylän Jalkapalloklubista, missä nykyinen SJK maalivahtivalmentaja Jori Särkkä on valmentanut häntä pikkujunioreista asti. Viljala kuuluu Suomen lupaavimpiin nuoriin maalivahteihin ja hän on mm. käynyt näytillä Espanjan suurseura FC Barcelonassa. Pelejä Suomen ikäkausimaajoukkueissa on kertynyt hurjasti ja hän on ollut maajoukkueissa mukana aina U15 ryhmistä asti. Veikkausliigaotteluitakin on JJK paidassa kertynyt yhteensä 9. Suomen U21 maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen nimesi hänet mukaan Pikkuhuuhkajien V KOMIA-turnauksen joukkueeseen.

SJK edustuksen mukana jo pitkään treenanneet Lähdesmäki (17v), Sarajärvi (18v.) ja Lautamaja (18v.) olivat viime kaudella SJK:n Kakkosessa pelaavan reservijoukkue Kerho 07:n runkopelaajia, sekä tärkeitä johtajia SM-sarjassa pelanneessa SJK U19 joukkueessa. Nyt nuoret lupaukset nousevat mukaan pysyvästi edustuksen rinkiin, joskin peliaikaa on edelleen tarjolla myös muissa seuran joukkueissa.

SJK päävalmentaja Simo Valakari uskoo nuorten kykyyn murtautua myös Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kokoonpanoon.

Nuoret jätkät pistävät vanhoja yrittämään entistä kovempaa, sillä he ovat aidosti nousemassa kilpailemaan peliajasta heidän kanssaan.

Meillä on myös Kerho 07 Kakkosessa sekä U19 joukkue, missä tulee kovia pelejä edustuksen lisäksi. Meidän systeemi takaa hyvän kehittymispaikan kaikille nuorille pelaajille, päättää Valakari.

Uudet SJK pelaajat, Joona Lautamaja, Tuomas Lähdesmäki ja Jesse Sarajärvi.

SJK edustuksessa on sopimuspelaajina ennestään omien junioreiden kautta sinne nousseina Teemu Penninkangas, Kalle Taimi sekä Sami Viljanen. Lisäksi Seinäjoella jalkapallokasvatuksensa SJK:n edeltäjissä on saanut Jyri Hietaharju, Toni Lehtinen ja Timo Rauhala. Näin oman kylän poikien määrä SJK:n sopimuspelaajissa kasvaa jo yhdeksään.

Pojat ovat tehneet todella kovaa duunia ja siitä on palkintona nyt sopimus. Viime kaudella kaikki kolme olivat tärkeissä rooleissa ja heidän päivittäinen tekemisensä on ollut aina hyvää, kiittelee Kerho 07 ja SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Nyt työ tietenkin jatkuu, sekä kovenee entisestään ja heidän pitää haastaa edustuksen pelaajat tosissaan peliajasta, jatkaa Peltonen.

Tuore SJK maalivahti Ville Viljala

Ville on taidoiltaan hyvä, tekninen ja jalalla hyvin pelaava maalivahti. Pelinlukutaito hänellä on myös hyvää, joten Ville on tämmöinen moderni maalivahtityyppi, luonnehtii Viljalaa nuoresta asti valmentanut SJK maalivahtivalmentaja Jori Särkkä.

Juniorivuosien jälkeen mielenkiinnolla seuraan, miten hän tarttuu haasteeseen. Nyt on otollinen hetki näyttää mihin pystyy. Kaikki edellytykset on nousta vaikka aivan huipulle asti, jatkaa Särkkä.

Ville on kova treenaamaan ja hän tuo hyvää haastetta meidän maalivahtiryhmään, sekä tietysti lisää Veikkausliigakokemustakin. Meillä on ryhmässä hyvä tekemisen meininki ja Ville sopii siihen mainiosti, Särkkä päättää.

Uusien sopimusten myötä, SJK:lla on nyt kasassa 25 pelaajasopimusta kaudelle 2014. Lisäksi mukana treenivahvuudessa on sopimuksetta junioripelaajat Paavo Valakari, Elias Ahde, Joona Ala-Hukkala sekä testipelaajat Jesper Brechtel ja Zeljko Savic.