123 456 7890

Neljä SJK Akatemian runkopelaajiin kaudella 2019 kuulunutta nuorta pelaajaa jatkaa SJK-paidassa myös kaudella 2020. SJK Akatemian kapteenistoon viime kaudella kuulunut Arttu Aromaa, laitapuolustaja Joona Lautamaja, laitahyökkääjä Jyri Kiuru sekä keskikentällä pelaava Juuso Takanen jatkavat seurassa. Kaikkien sopimus kattaa kauden 2020 ja osalla on myös optiot tulevista kausista.

Ensi kaudella meillä on kaksi joukkuetta valtakunnan korkeimmilla sarjatasoilla, mikä on meille kilpailullisesti valtava haaste. Mutta ajattelemme lähtökohtaisesti niin, että luomme noille kahdelle joukkueelle sellaisen harjoittelukulttuurin, että koemme pelillistä menestystä molemmilla sarjatasoilla. Se onnistuu vain tekemällä hyvää valmennuksellista yhteistyötä sekä edustusjoukkueen että akatemiajoukkueen välillä, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Tänään julkaistavat pelaajat ovat meille juuri sellaisia pelaajia, joita haluamme tuolla yhteistyöllä kehittää. Heillä kaikilla on mahdollisuus ottaa vielä isoja askelia kehityksessään, mihin he tarvitsevat myös kovia pelejä, ja niitä SJK:ssa on tällä kaudella tarjolla, jatkaa Honkavaara.

Arttu ja Joona olivat viime kaudella isossa roolissa akatemian nousussa, joten oli itsestään selvää, että haluamme jatkaa tarinaa heidän kanssaan. Tarvitsemme heidän kaltaisiaan luontaisia vastuunkantajia, jotka ovat samalla hyviä esimerkkejä nuoremmille pelaajille siitä, että myös pelaamisen ohessa voi tehdä itselleen uraa. Fiksuja nuoria miehiä, kuvailee Honkavaara Aromaata ja Lautamajaa.

Jyrillä ja Juusolla on ura vielä edessä, ja molemmat ovat todella monipuolisia pelaajia. Kokemukseni heistä on lyhyt, mutta jo näin ensimmäisen harjoitusviikon jälkeen on helppo sanoa, että molemmat heistä ovat valmiita tekemään kovasti työtä tullakseen paremmaksi pelaajaksi, Honkavaara kuvailee Kiurua ja Takasta.

SJK edustus ja SJK Akatemia jatkavat harjoituksia yhdessä, Honkavaaran alaisuudessa, vielä tämän vuoden puolella aina 20.12. asti, jolloin se pelaa harjoitusottelun FF Jaroa vastaan Wallsport Areenalla. Suomen Cup sekä Ykkösen Cup alkaa tammikuussa. Löydät talven otteluohjelmat Ottelut -välilehdestä. Kauden 2020 kausikortit myynnissä Lippu.fi -kanavissa ja pisteissä sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

Keskikentän keskellä puolustavassa roolissa pelaava Arttu Aromaa, on alunperin kotoisin Jalasjärveltä, mutta siirtyi jo nuorena SJK:n junioritoimintaan. Ennen SJK:ta hän edusti juniorina Jalaksen ja IK:n junioreita. Hän on 24-vuotias ja keskikentän lisäksi pystyy pelata keskuspuolustajana. Kaudella 2019 hän toimi SJK Akatemian kapteenina yhdessä Ville Pajulan kanssa ja nyt Pajulan lopetettua, ottanee Aromaa entistä suuremman roolin joukkueen johtavana pelaajana. Aromaa kouluttautuu parhaillaan valmentajaksi ja hän toimii pelaamisen ohella vastuuvalmentajana C14-ikäluokassa sekä B-junioreiden apuvalmentajana.

On tosi hieno jatkaa mukana. Seinäjoella olen ollut jo pitkään ja täällä olen saanut myös juniorivalmentajana vahvaa tukea sekä on mahdollistettu paljon. Senkin vuoksi on ollut hyvä olla täällä. Pelaajana on mukava myös päästä sarjatasoa ylemmäs, sillä pari vuotta oli läpimurto lähellä edustuksenkin mukana. Nyt pääsen testaamaan taitojani ylempänä, sanoo Arttu Aromaa.

Omat tavoitteeni on olla akatemiassa johtava pelaaja ja pelata isot minuutit. Pakko myöntää, että missään kohtaan en ole lopettanut työntekoa, joten jos mahdollisuus tulisi ylempääkin, niin olisin siihen taatusti valmis ja olen tehnyt töitä onnistumisen eteen, Aromaa jatkaa.

Valmentajana tavoitteeni on kehittyminen, vastuunkasvattaminen sekä pelaajakehittäminen. Tavoitteena on siis, että sieltä nousisi tulevaisuudessa pelaajia, jotka olisivat valmiita nousemaan muutaman vuoden sisällä isoihin rooleihin, päättää Aromaa.

Aromaan tapaan 24-vuotias, mutta pari kuukautta nuorempi Joona Lautamaja on pelipaikaltaan oikealla pelaava laitapakki tai keskuspuolustaja. Hän on nelikon kokenein pelaaja, jos mittarina käytetään pelattuja Veikkausliigan otteluita, sillä hänellä on niitä koossa jo 41. Hän on SJK:n oma kasvatti ja syntynyt Seinäjoella, mutta opiskelujen vuoksi asuu Kuopiossa ja on edustanut SJK:n lisäksi myös KuPS:a. Tulevalla kaudella hän tulee kuulumaan SJK Akatemian johtaviin pelaajiin yhdessä Aromaan kanssa

Mahtava fiilis jatkaa Seinäjoella. Omalta osaltani tuo matka alkoi ikään kuin uudestaan vuonna 2018 pelattuani siinä välissä pari kautta Kuopiossa. Silloin seura asetti tavoitteen nousta kolmen vuoden sisällä Ykköseen ja onnistuimme siinä toisella kaudella. Siitä päivästä lähtien kun palasin SJK-paitaan, olen tiennyt, että tässä joukkueessa on hirveä määrä potentiaalia ja viime kausi todellakin näytti sen. Mielestäni meidän vahvuus on ollut se, että meillä on ollut kokoajan hyvä sekoitus nuoria sekä meitä jo vähän kokeneempia pelaajia, sanoo Joona Lautamaja.

Ensi kausi Ykkösessä tulee varmaankin olemaan hyvin erilainen kuin kulunut kausi Kakkosessa. Näen sen loistavana mahdollisuutena jokaiselle meidän pelaajalle mitata ja todistaa omat kykynsä, ja onhan osa jo pelannutkin Ykköstä tai Veikkausliigaa, joten kyllä me tiedämme mitä se vaatii jokaiselta yksittäiseltä pelaajalta ja koko joukkueelta, Lautamaja arvelee.

Odotan paljon tulevalta kaudelta, sekä joukkueelta että itseltäni. Joukkueen vanhimpiin pelaajiin kuuluminen tuo jo itsessään vastuun olla esimerkkinä nuoremmille pelaajille ja auttaa heitä menemään urallaan eteenpäin. Toisaalta näiltä nuorilta jätkiltä oppii paljon uusia juttuja ja näin pystyy myös kehittämään omaa pelaamistaan ja olemaan joka päivä parempi. Joka pelissä ja harjoituksessa annetaan tietysti näyttöjä myös edustusjoukkueen valmennukselle, Lautamaja jatkaa.

Talvella omat haasteensa tuo tietysti tämä välimatka Kuopion ja Seinäjoen välillä, mutta hyvin se on mennyt edelliset kaksi vuotta joten miksei nytkin. Tästä täytyy antaa kiitosta sekä edelliselle että nykyiselle valmennusjohdolle, kun kaikki asiat on saatu hoidettua näin hyvin, kiittelee Lautamaja vielä lopuksi.

Juuso Takanen on 20-vuotias keskikenttäpelaaja. Hän on kotoisin Sievistä ja vaikka hän siirtyi jo vuonna 2017 SJK Akatemian U20-joukkueeseen, on hän virallisesti FC YPA:n kasvatti. Takanen teki Kakkosen debyyttinsä jo kaudella 2015 FC YPA:n paidassa, ollessaan vasta 16-vuotias. SJK:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin kuuluva Takanen on pelannut Veikkausliiga-joukkueen mukana harjoituspelejä ja ollut mukana Liigacupin ryhmässä, mutta virallinen debyytti edustusjoukkueessa antaa vielä toistaiseksi odottaa itseään.

On todella kiva jatkaa, sillä olen viihtynyt Seinäjoella tosi hyvin nämä pari vuotta. Ykköseen nousu tietenkin lisää vielä nälkää ja motivaatiota ensi kautta koskien. Tavoitteena on ottaa iso rooli SJK Akatemiassa Ykkösessä. Tietysti myös edustusjoukkueeseen pääsy on mielessä ja sen eteen tehdään töitä, kertoo Juuso Takanen.

19-vuotias Jyri Kiuru siirtyi Seinäjoelle viime kaudella Helsingistä, Klubi 04:n riveistä. Aluperin NuPS:n ja Käpylän Pallon junioripolun läpi käynyt Kiuru on kotoisin Nummelasta. Hän on pelipaikaltaan laitahyökkääjä tai hyökkääjä. Viime kesänä hän teki SJK Akatemian paidassa 7 maalia 14:sta pelissä ja nousi mukaan loppukaudeksi SJK:n edustusjoukkueeseen. Veikkausliigadebyytti ja debyytti SJK:n edustuksessa syntyi elokuussa KuPS:a vastaan. Ensimmäinen Veikkausliigamaalikin oli lähellä, kun Kiuru sai pallon kertaalleen sisään, mutta maali hylättiin paitsiona. Klubi 04:n paidassa hän on pelannut myös Ykkösessä ja UEFA Youth Cupissa.

Todella hyvältä tuntuu jatkaa täällä. Ja musta tuntuu, että tein ihan oikean ratkaisun viime kaudella, kun siirryin tänne ja en ole sitä katunut. Oon tykännyt tosi paljon olla Seinäjoella ja tykkään tästä seurasta sekä kaikesta muustakin mitä seuran ympärillä on, kertoo Jyri Kiuru.

Jatketaan siitä mihin viime kaudella jäätiin. Eli tarkoitus on saada mahdollisimman paljon mahdollisuuksia liigajoukkueen mukana. Ykköstä silmällä pitäen tavoitteena on tietenkin sarjapaikan säilyttäminen sekä niin hyvä sijoitus siellä kuin vain on mahdollista. Henkilökohtaisesti omat päätavoitteet on kuitenkin liigan puolella, että pääsisi siellä kentälle näyttämään mitä osaa, päättää Kiuru.

SJK:n nettisivujen joukkueet osiosta löytyy sopimustilanteet niin SJK:n kuin SJK Akatemiankin osalta. Myös molempien joukkueiden talven otteluohjelmat päivitetty. Tammikuun aikana joukkueiden kesken tulee olemaan vielä liikennettä ja SJK tulee tiedottamaan lisää muun muassa molempien joukkueiden valmennusryhmistä lähiaikoina.