123 456 7890

RoPS:n vaihtomies Simo Roiha iski kahdesti ottelun loppuminuuteilla ja sinetöi pisteet kotijoukkueelle kärkikamppailussa. SJK hallitsi jälleen koko ottelun, loi paikkoja, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Jalkapallo on joskus äärimmäisen julmaa. Tappio oli jo kolmas perätysten ja lähes identtinen. Joukkuetta koetellaan nyt todella kovalla kädellä ja henkinen lukko tuntuu jo lähes murtamattomalta. Voiton myötä toisena oleva RoPS otti SJK:hon kaulaa ja samoin teki tänään voittanut, ja piikkipaikalla oleva HJK. Takana tulevat FC Inter ja IFK Mariehamn hävisivät omat ottelunsa, joten SJK pysyy tappiosta huolimatta kolmannella sijalla.

RoPS – SJK 2-0 (0-0)
1-0 86 min Simo Roiha
2-0 88 min Simo Roiha

SJK aloitti ottelun todella pirteästi ja ensimmäisellä minuutilla oli jopa kolme paikkaa iskeä maali. RoPS:n maalissa kuitenkin Tomer Chencinski nollasi yritykset.

Kun 20 minuuttia oli pelattu, sai SJK puolustaja Richie Dorman iskun nenäänsä kamppailutilanteessa RoPS:n Michael Ibiyomin kanssa. Dormanin nenä vuoti sen verran verta, että peli oli seis useita minuutteja ja mies vietiin paikattavaksi kentän laidalle.

Peli jatkui kovana tuon jälkeenkin ja kohta Faith Friday Obilor tuli pallontavoittelutilanteessa Tucoa selkään ja osui samalla kyynärpäällä takaraivoon. Myös Tuco kentän sivuun ja SJK pelasi hetken kahden miehen vajaalla. Tuco kuitenkin pääsi nopeasti takaisin mukaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK sai loistavan tilanteen, kun Roope Riski pääsi puolesta kentästä karkumatkalle pallon kanssa. RoPS:n erinomaisesti pelannut puolustaja Obilor ehti kuitenkin tilanteeseen mukaan ja onnistui katkaisemaan hyökkäyksen hyvällä taklauksella, aivan rangaistuspilkun kohdassa. Vähän tuon jälkeen Wayne Brown jäi kentän pintaan pitäen pohjettaan ja mies jouduttiin vaihtamaan. Sisään tuli vaihdosta pelin aloittanut Mehmet Hetemaj.

Seuraava loistava tilanne tuli Timo Tahvanaiselle, kun Tuco pelasi hänet vapaaksi näppärästi keskelle, rangaistusalueen viivalle. Veto lähtikin hyvin, mutta Chencinski liimasi pallon maalissaan. SJK jatkoi kovaa painostusta puoliajan loppuun ja Roope Riski oli vielä paikassa. Nyt hyvä veto kohti etuyläkulmaa meni Chencinskin torjunnan kautta kulmaksi.

RoPS sai ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä vielä hyvän tilanteen, kun Ibiyomi oli jäänyt yksin takatolpalle. Pallo pelattiin ilmassa hänelle, mutta pusku meni yli maalin avopaikasta ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisen puoliajan ensimäinen tilanne tuli jälleen vierailija SJK:lle, kun kaukaa annetusta sivuvaparista Cedric Gogoua vapautti puskulla Tucon maalin eteen. Mutta yhä vain Chencinski kesti ja torjui pallon kulmaksi.

Tunnin pelin jälkeen RoPS vaihtoi taktiikkaansa ja vetäytyi entistä tiiviimpään puolustusryhmitykseen oman maalinsa edustalle. Vaihdosta tuli nopeita hyökkääjiä hakemaan vastaiskupaikkoja. SJK puski päätään RoPS:n puolustusmuuriin ja lopulta ratkaisu tuli vaihtomies Simo Roihan toimesta.

Roiha tuli kentälle 78 minuutilla ja iski heti 86 minuutilla ensimmäisen osumansa nopealla vastaiskulla. Puolustaja Zeljko Savic jäi hänelle tilanteessa toiseksi.

Toinen maali syntyi kaukaa, kun Roiha sai pallon puolessa kentässä. Mihkel Aksalu oli tullut hiukan ulos maalistaan ja Roiha nosti pallon yli virolaismaalivahdin, kun edellisestä maalista oli kulunut vain kaksi minuuttia. Samalla peli oli käytännössä ohi ja 2-0 lukemat jäivät taululle loppuvihellyksen kaikuessa.

Sama tarina jälleen kerran. Me hallitsimme, meillä oli paikkoja ja kaveri iskee lopussa silti voittomaalin. Ei tässä oikein tiedä mistä tämä johtuu, sanoi silminnähden pettynyt SJK keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen pelin jälkeen.

Meidän on vain pakko jaksaa uskoa omaan tekemiseen. Pelejä on vielä jäljellä, Laaksonen jatkoi.

Laaksonen sai päivän suorituksestaan myös kaksi Veikkauspörssin tähteä. Ottelun parhaan palkittiin tietenkin kaksi maalia tehnyt Simo Roiha. Yksi tähti päätyi kotijoukkueen Mika Mäkitalon haltuun. Kovin suuri vääryys ei olisi ollut palkita myös kotijoukkueen maalivahti Tomer Chencinskiä, joka piti joukkueensa mukana pelissä ensimmäisellä puoliajalla.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Wayne Brown (35′ Mehmet Hetemaj), Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Roope Riski ja Cedric Gogoua.

SJK:n seuraavakin ottelu on vierasmatsi, mutta ennen sitä joukkue saa pienen hengähdystauon. SJK kohtaa sunnuntaina 23.6. klo 18.30 Pohjanmaan paikalliskamppailussa VPS:n. Ottellu pelataan Vaasan Hietalahdessa ja sinne järjestetään Seinäjoelta bussikuljetukset.

RoPS on ollut äärimmäisen vaikea vastustaja SJK:lle. Kuva Seinäjoella kesäkuussa pelatusta kamppailusta.