123 456 7890

SJK Akatemia eteni Kakkosen cupin finalliin sekä Suomen cupin neljännesvälieriin, kaatamalla Ilves/2:n rangaistuspotkukilpailussa. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 tulokseen, ja kun 2 x 15 minuutin jatko-ottelukin oli maaliton, haettiin ratkaisu pilkuilta. Niissä SJK Akatemian maalivahti William Rosenlöf nousi suurimmaksi sankariksi, nappaamalla kaksi Ilveksen vetoa kiinni. Kakkosen cupin finaali pelataan alustavasti Kakkosen kauden jälkeen lokakuussa, mutta Suomen Cupin neljännesvälierä pelataan lauantaina 6.3. Siinä SJK Akatemia tulee näillä näkymin kohtaamaan oman edustusjoukkueen, sillä myös SJK eteni cupissa jatkoon ja Suomen cupin sääntöjen mukaan saman seuran joukkueiden tai farmijoukkueiden, tulee kohdata toisensa viimeistään neljännesvälierässä. Otteluparit tullaan kuitenkin vahvistamaan virallisesti myöhemmin Palloliiton toimesta.

SJK Akatemia – Ilves/2 1-1 (1-0)
1-0 16 min Kaarlo Rintamäki
1-1 65 min Oiva Jukkola rp.

Jatko-ottelu oli maaliton.
Rangaistuspotkut SJK Akatemialle: 4-3.

SJK Akatemia meni pelissä johtoon vartin pelin jälkeen, kun Daniel Säily pisti hyvän pystysyötön boksiin Georg Westerlundille. Westarlund keskitti pallon takatolpalle, missä Kaarlo Rintamäki puski sen etuyläkulmaan. 36 minuutilla Ilves / 2 sai pallon tolppaan, mistä se kimposi takaisin peliin ja SJK Akatemia siivosi sen kauemmas. Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Ilves/2 tasoitti ottelun rangaistuspotkusta, kun Joel Laitinen osui vahingossa purkuyrityksessään Ilves-hyökkääjää. Oiva Jukkola laittoi pallon ohi väärään kulmaan aavistaneen William Rosenlöfin. Maalin jälkeen Ilves otti pelin hallinnan ja painoi pelin SJK Akatemian maalille. Rosenlöf joutui esittämään pari kertaa torjuntataitojaan. SJK Akatemia kuitenkin nousi uudelleen taisteluun ja alkoi saamaan hyökkäyksiä.

87’ minuutilla SJK Akatemia sai vapaapotkun rangaistuspotkun rajan tuntumasta, ja siitä Valtteri Olsbo laukoikin hyvin, mutta Ilves/2:n maalissa Aku Kavén torjui. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 tulokseen ja pelissä mentiin 2 x 15 minuutin jatko-otteluun.

Jatko-ottelussa SJK Akatemia oli vahvempi, ja varsinkin molemmilta laidoilta lähteneet keskitykset loivat vaaraa Ilveksen puolustukseen. Parhaan tilanteen SJK Akatemia sai kun viisi minuuttia oli jäljellä. Ensin Mikael Anttila lähetti pallon laidalta maalin eteen ja Westerlund oli paikalla. Ilves kuitenkin rikkoi ja siitä vapari SJK Akatemialle. Oliver Günes veti, mutta pallo ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Ilveksen Samuel Dahan sai suoran punaisen kortin, tultuaan jalkapohja edellä Günesin nilkkaan. Pelattiin ottleun 118. peliminuuttia. Ottelu kuitenkin päättyi 1-1 tasapeliin ja ratkaisu haettiin pilkuilta.

Rangaistuspotkukilpailussa SJK Akatemian maalivahti William Rosenlöf nappasi kaksi pilkkua kiinni, ja vaikka yksi oma veto missattiin, pääsi lopulta joukkue juhlimaan villisti pitkin kenttää, kun kapteeni Georg Westerlundin viimeinen veto upposi maaliin.

SJK Akatemia: William Rosenlöf MV, Kaarlo Rintamäki (53’ Tuukka Pahkala), Berat Akdogan, Robbie Malolo, Daniel Säily (45’ Mikael Anttila), Nooa Laine, Georg Westerlund, Sami Sipola, Joel Laitinen, Valtteri Olsbo ja Oliver Günes