123 456 7890

Mitä on luvassa kaudella 2011

Kakkosen sarjakausi alkaa lauantaina, vappuaattona, 30. huhtikuuta Seinäjoen Jalkapallokerhon osalta. Tuolloin pelataan kotiavaus vieraaksi saapuvaa FC Vaajakoskea vastaan.

Mitä sitten on luvassa uuden kauden myötä erityisesti Kerholle. Se on ihan helppoa ennustaa. Tai no. Ensin on vale, sitten on emävale ja lopuksi bittinikkarit ja propellipäät tarkistavat tilastot, joiden mukaan eletään. Ehkä.

Tässä vaiheessa kannattaa jo huomioida myös se, että aika pitkä juttu tästä tuli, vaikkei asiaa tunnetusti näillä sivuilla ole edes siteeksi. Jos pitkän tarinan lukeminen närkästyttää, niin kannattaa hypätä seuraaville sivuille.

Voittoja vain tusina
Jos mennään tilastojen mukaan, Kerho voittaa alkavalla kaudella 12 ottelua, pelaa tasan kuudesti ja häviää kahdeksan kertaa. Näin väittää kolmen vuoden keskiarvo. Ei sitä kyllä millään haluaisi uskoa tuollaiseen. Se tarkoittaisi, että keskimääräisesti tuloksena olisi jälleen sija 5. ja se puolestaan ei todellakaan tyydyttäisi.

Noh, sen lisäksi joukkue tulee tällä samalla keskiarvolaskennalla tekemään 53 maalia ja päästämään 40 osumaa omiin. Varsinkin lauselman jälkimmäinen osio kuulostaa apealta. Ei voi olla totta, että omissa helisee tuohon malliin. Se, jos mikä, voitaisiin kirjata Talvisotaakin rankemmaksi tappioksi. Vai miten se nyt meni.

Kotivoittojakaan ei olisi luvassa kuin kuusi 13:sta matsista. Sitä tuskin kukaan voi sulattaa. Kerhon ensimmäinen kausihan oli kotiotteluiden osalta jokseenkin totaalien fiasko. Silloin kotivoittoja kirjattiin vaivaiset neljä, pari tasapeliä ja peräti seitsemän kertaa vierasjoukkue nöyryytti meitä. Kuvottavaa edes muistella moista. Seuraavalla kaudella kotona pelattiin 50% tehoilla, eli kuusi voittoa, tasapeli ja kuusi tappiota kirjattiin tilastoihin. Viime kaudella kotisaldo kääntyi jo siedettäväksi, sillä seitsemän voiton lisäksi pelattiin viisi tasapeliä ja hävittiin ainoastaan FC Kiistolle.

Vieraissa on viihdytty
Hullunkurista, mutta vieraskentillä Kerho on pelannut kolmen kauden aikana selvästi paremmin kuin kotikentällä.

Ensimmäisellä kaudellaan, vuonna 2008, Kerho voitti vieraissa kuudesti, pelasi viisi kertaa tasan häviten vain kahdesti. Kaudella 2009 Kerho voitti kahdeksan vierasottelua häviten viidesti. Viime kausi oli ensimmäinen kun vieraissa tuli enemmän tappioita kuin voittoja. Neljän voiton ja neljän tasapelin lisäksi tilille merkittiin viisi tappiota.

Merkkipaaluja kohti
Kauden mittaan Kerhon kohdalla on mahdollista saavuttaa tiettyjä merkkipaaluja. Nykyisellä joukkueella saatetaan vallan mainiosti tehdä enemmän maaleja kaudessa kuin kertaakaan aiemmin, eli se vaatisi 58 maalin viimeistelemistä. Vastaavasti toisessa päässä pitäisi pystyä pitämään maali puhtaana selvästi useammin kuin aiemmin ja päästää vähemmän kuin 31 osumaa, joka tehtiin Kerhon verkkoon viime vuonna.

Ensimmäistä merkkipaalua saalistetaan jo lauantaina. Mikäli Kerho tekee yhdenkin maalin, on se seurahistorian 160. maali sarjapeleissä. Periaatteessa siis on mahdollista saavuttaa 200 osuman raja kauden mittaan sarjamaalien lukumäärässä.

Kauden viides voitto puolestaan on seurahistorian 40. voitto sarjapeleissä. Teoriassa 50. voittokin on mahdollinen, mutta 60. kuulostaa epätodelliselta. Se vaatisi 25 voittoa, eli vain kerran olisi lopputulos muu kuin Kerhon voitto, eikä kukaan varmasti moiseen ihan tosissaan usko.

Mitä tulee vastaan
Lohko C on viime vuodesta muuttunut jonkin verran, sillä peräti neljä joukkuetta putosi Palloliiton radikaalin uudistuksen myötä sarjasta. Sarjaporrasta alemmas lähtivät aiemmilla kausilla nousua rajusti satsaamalla hakenut FC OPA, Kajaanin Haka, FC Blackbird ja todella surkea FC Korsholm.

Uusina joukkueina lohkossa nähdään nousijat Haukiputaan Pallo ja Vihtavuoren Pamaus Laukaasta, sekä Lohko A:sta tulleet Warkaus JK ja SC Riverball Joensuusta.

Kerhon leirissä Lohko C:ssä olisi mieluusti nähty myös Kolmosesta noussut paikallisvastustaja, Närpes Kraft, mutta lohkoja laadittaessa luonnollisempaa oli nakata pohjoiseen 500 km päässä oleva joensuulaisjoukkue. Ei se oikeastaan haittaa, sillä uudet tuttavuudet ovat aina mielenkiintoisia.

Mitä vaatii lohkovoitto tai säilyminen
Viime kaudella Kakkosen lohkovoittoon riitti Lohko A:ssa ja Lohko C:ssä 51 pinnaa. Lohko B:ssä lohkovoitto irtosi 55 pisteellä. Kaudella 2009 Lohko A:n voittaja keräsi 53 pinnaa, Lohko B:n voittaja 55 ja Lohko:n 66 pistettä kakkosenkin saalistettua 63 pinnaa ja kolmosen 55. Kaudella 2008 vastaavat pistepotit Lohko A: 58, Lohko B: 64 ja Lohko C: 57 pistettä.

Keskimääräisesti näyttäisi siltä, että lohkonsa voi voittaa noin 56-57 pisteen saldolla. Luonnollisestikin siis poikkeuksia tulee, mutta tuolla määrällä ollaan jo melkoisen lähellä kärkeä.

Säilyminen vaati kaudella 2010 pisteitä Lohko A:ssa 33 pinnaa, Lohko B:ssä 33 pinnaa ja Lohko C.ssä 34 pinnaa. Vuotta aiemmin lukemat olivat puolestaan Lohko A:ssa 34 pinnaa, Lohko B:ssä 31 pinnaa ja Lohko C:ssä vaivaiset 26 pistettä. Kaudella 2008 Kakkosessa säilyi seuraavasti: Lohko A 32 pisteellä, Lohko B 27 pisteellä ja Lohko C 30 pisteellä.

Keskiarvoisesti siis sarjavakanssinsa lunastaa kerättyään noin 31-32 pistettä. On siinäkin joillekin joukkueille tekemistä, se on varmaa.

Mikäli siis haluaa voittaa lohkonsa ja mielii karsintoihin, olisi voittoja kerättävä noin 17 kappaletta. Vähintään. Siinä vasta hiki tuleekin kesäkuumalla.

Seuraavaksi muutama sana Kerhon tulevan kauden vastustajista ottelupäivänmäärineen.

Lauantai 30.4. ja lauantaina 16.7. FC Vaajakoski
Kauden ensimmäisessä ottelussa Jouppilanvuoren tekonurmella vastaan tulee FC Vaajakoski, joka oli viime kaudella todella nihkeä vastustaja Kerholle. Ensin pelattiin kotona tasapeli 2-2 (0-2) kohtuullisen toisen puoliajan myötä. Vaajakoskella sen sijaan hävittiin 3-2 (2-0) vaatimattomalla esityksellä. Kaudella 2010 Kerho hoiti kotonaan, Joupiskalla, FCV:n 2-1 (2-0) ja vieraissa 4-2 (4-1).

Viime keväänä FCV aloitti sarjan hurjasti, mutta hyytyi syyskierroksella pahemman kerran. Seura on ilmoittanut tavoittelevansa nousua Ykköseen, joten pian nähdään vastaako joukkue huutoon, vai oliko kyseessä vain markkinointikikka ja henkseleiden paukuttelu.

Sijoittui viime kaudella sarjassa yhdeksänneksi jääden viidenneksi sijoittuneesta Kerhosta neljä pistettä. Joukkueen paras maalintekijä oli 21 osumallaan vaarallinen Tomi Karlstedt, joka onnistui Kerhoa vastaan niin kotona kuin vieraissakin. Voisi kuvitella, että miehen nimi on ympyröity punaisella ainakin SJK:n alakerrassa.

Muita mielenkiintoisia nimiä ovat keskikentällä FC Lahdessa Veikkausliigaa pelannut Niko Leppänen, MP:ssä Ykköstä tahkonnut tämän kauden hankinta Joonas Laaksonen, viime kaudella FC Blackbirdissä yhdeksän osumaa iskenyt Jasin Abahassine, sekä pääkaupunkiseudulta ryhmään ilmestynyt Kelvin Adekola-Olabiyi.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
16 – Tomi Karlstedt
15 – Kalle Kautto
5 – kolme eri pelaajaa

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
21 – Tomi Karlstedt
5 – Kalle Kautto
3 – Aapo Autio
3 – Jouni Juntunen
3 – Tarkko Savela
3 – Jukka Kosonen

Hankinnat: Joonas Laaksonen (MP, I-div.), Joona Ala-Porkkunen (FC Blackbird), Mikko Pietilä (FC Blackbird), Kelvin Adekola-Olabiyi (HDS/Mondial, III-div.), Jasin Abahassine (FC Blackbird), Kimmo Tolvanen (LPK, IV-div.), Niko Kautto (FC Blackbird)

Lähteneet: Juha Veijonen (ViPa), Simon Walker (FC Blackbird, III-div.), Matti Salkojärvi (FC Blackbird, III-div.)

Harjoitusottelut talvella 2011
06.02. FC Vaajakoski – BET 2-0
20.02. FC Vaajakoski – JPS 2-0
21.02. FC Vaajakoski – JPS 2-2
07.03. FC Vaajakoski – FC Blackbird 1-0
18.03. FC Vaajakoski – ViPa 3-2
02.04. FC Vaajakoski – Warkaus JK 6-1
09.04. JJK – FC Vaajakoski 4-1
16.04. FC Vaajakoski – Ilves-Kissat 6-0

Sunnuntaina 8.5. ja lauantaina 23.7. Haukiputaan Pallo
Aikaisemmin Oulussa on saanut käydä ihan kyllästymiseen saakka, sillä parilla kaudella sieltä oli sarjassa kolmekin joukkuetta OLS:n, FC OPA:n ja OPS-jp:n muodossa. Nyt ei Castrnissa pelata kertaakaan ja ehkä hyvä niin. Sen sijaan Oulun kupeesta, Haukiputaalta, on nyt vastassa uusi tuttavuus, HauPa. Kerhon A-junnut kävivät toki SM-sarjassa vierailemassa kyseisessä lähiössä voittaen siellä niukasti 2-1. talvella 2010 A-junnut pelasivat myös kotona treenipelin HauPan vastaavaa nippua vastaan päätyen kohtuullisen värikkääseen 3-3 (0-3) tasapeliin oltuaan jo kolme maalia tappiolla Wallsport Areenassa.

HauPa on vahva kasvattajaseura, mutta lienee selvää, että kauden mittaan ryhmässä nähdään oululaisiakin pelaajia. FC OPA:n jäämistöstä on ainakin neljä miestä siirtynyt kelta-vihreissä pelaavan joukkueen väreihin.

Ihan tumpeloina ei HauPaa voi pitää, sillä joukkue nousi Kolmosesta siitä lohkosta, missä pelasi AC Kajaani, jonka joukkueessa on perinteisesti ollut enemmän ulkomaalaisvahvistuksia kuin YK:ssa jäseniä. Siinä mielessä HauPan nousulle tietenkin iloinen iso peukku Seinäjoelta.

Aikaisemmin ei siis ole kohdattu missään kilpailuissa tai treenipelissä Kerhon edustusjoukkueen ollessa kyseessä.

Hankinnat: Juho Keskinen (FC OPa), Ari Makowski (FC OPa), Antti Pulkkinen (FC OPa), Henri Hanhela (FC OPa)
Lähteneet: Niko Putaala (KajHa, III-div.)

Harjoitusottelut talvella 2011
29.01. OPS – HauPa 2-1
05.02. FC OPA – HauPa 1-1
05.02. HauPa – OLS A 1-0
06.02. HauPa – OPS-j 5-0
06.02. TP-47 – HauPa 0-1
11.02. PS Kemi – HauPa 1-0
13.02. AC Oulu Akatemia – HauPa 3-1
12.03. JBK – HauPa 2-0 (Suomen Cup)
20.03. OLS A – HauPa 1-2
27.03. HauPa – PK-37 1-5
02.04. Oulun Tarmo – HauPa 1-6
15.04. HauPa – HauPa A 1-0?
16.04. HauPa – JS Hercules 1-0?
16.04. HauPa – OuJK 1-1
17.04. HauPa – HauPa/2 5-0
21.04. HauPa – FC YPA 0-4

Lauantaina 14.5. ja lauantaina 30.7. SC Riverball
Viime kaudella Lohko A:n eliittiin kuulunut joensuulaisen SC Riverball on ihan mielenkiintoinen vastustaja. Joukkueen maalivahtina esiintynyt Lassi Hurskainen on kikkaillut omaa YouTube-tuotantoja ja ainakin nähdyn perusteella, mies saattaisi ihan hyvin pelata vaikka hyökkääjänäkin.

Jos kausi 2010 olisi loppunut elokuussa, olisi joensuulaisten leirissä oltu sangen tyytyväisiä. Valitettavasti kausi kesti lokakuulle ja viimeisten otteluiden myötä SC Riverball hyytyi HIFK:n, Kiffenin, Gnistanin ja lahtelaisen City Starsin taakse. Syy oli melko yksinkertainen sillä elokuussa joukkueesta katosi pelaajistoa opiskelemaan ympäri maapalloa, Hurskainen jenkkeihin ja muutama muukin avainpelaaja.

Riverballia vastaan ei ole ikinä pelattu. Ei millään tasolla. Sen verran joukkueesta voi kuitenkin sanoa, että pistivät “aasit”, eli AC Oulun, Suomen Cupissa todella tiukille, eli kyse ei ole huonosta joukkueesta. Jotakin joukkueesta kertoo myös se, että Riverball kukisti viime kaudella vieraissa lopulta Ykköseen nousseen HIFK:n 2-0, pelasi suuren ennakkosuosikin, Gnistanin kanssa kahdesti tasan ja samoin venyi kahteen maalittomaan tasapeliin yläpuolellaan olevan Kiffenin kanssa.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
13 – Lassi Hurskainen
7 – Toni Tanninen
6 – Sami Ahonen
6 – Iiro Kärnä

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
7 – Sami Ahonen
5 – Iiro Kärnä
4 – Toni Tanninen

Hankinnat: Jussi Halonen (FC Viikingit/2, III-div.), Mikko Tuovinen (Yllätys, IV-div.), Markus Pippola (JIPPO, I-div.), Mikko Alamäki (JoPS, III-div.), Aapo Makkonen (ToPS, IV-div./JIPPO B-jun.), Anton Kuzmin (Sortavala, Venäjä), Juha-Pekka Roivainen (SiPS, III-div.), Joni-Jukka Korhonen (FC Futura), Antti Kiimamaa (JIPPO/2, III-div.), Taneli Horttanainen (FC Pogosta, IV-div.), Antti Kärki (FC Tarmo, IV-div.)

Lähteneet: Topi Sormunen (KuPS, VL), Mikko Määttänen (JIPPO, I-div.), Joona Vartiainen (MPS), Toni Tanninen (MP), Joonas Risto (FC Viikingit/2, III-div.), Jukka Oikarinen (AC Kajaani, III-div.)
Iiro Kärkkäinen (LehPa, IV-div.), Jami Päivinen (JoPS, III-div), Iiro Kärnä

Harjoitusottelut talvella 2011
22.01. SC Riverball – Warkaus JK 1-1
13.02. SC KuFu-89 – SC Riverball 2-4
05.03. KuPS A – SC Riverball 0-1
12.03. JPS – SC Riverball 2-3 (Suomen Cup)
27.03. SC Riverball – AC Oulu 3-6 ja. 2-2 (Suomen Cup)
02.04. PK-37 – SC Riverball 1-1
09.04. KuPS A – SC Riverball 1-3
22.04. SC Riverball – SC KuFu-89

Keskiviikkona 18.5. ja keskiviikkona 3.8. Jakobstads Bollklubb
Jos ei kahta edellistä vastustajaa ole kohdattu koskaan, JBK:n kanssa on päitä hakattu yhteen tasaisen tappavaan tahtiin melkein liiankin usein. Tuo melkein liian usein tulee varmaankin siitä, että etenkin sarjapeleissä pietarsaarelainen FF Jaron reservijoukkue on ollut suorastaan raivostuttavan hankala vastustaja Kerholle.

Jo kaudella 2008 JBK:n kanssa pelattiin kolme matsia, eli kertaalleen vierailtiin Tellushallissa treenipelin tiimoilla ja kahdesti kokeiltiin taitoja Kakkosen peleissä. Tellushallissa pelatussa ottelussa Kerhon Toni Kujala teki seurahistorian nopeimman maalin pistettyään pallon isäntien verkkoon jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Lopulta ottelu päättyi Kerhon 3-0 -voittoon.

Saman kauden sarjapeleissä ei mennyt ihan yhtä vakuuttavasti. Vieraissa pystyttiin ottamaan piste lukemin 1-1 (0-1), mutta kotona sittemmin Veikkausliigassakin esiintynyt Frank Jonke upotti Kerhon 2-0 (1-0).

Kaudella 2009 kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Prunttimäessä. Siellä Kerho oli parempi lukemin 3-1 (1-1) vieraiden pelattua yli puolet ottelusta vajaalla. Vastaavasti Pietarsaaren Länsikentällä isännät kaatoivat Kerhon 2-1 (1-0) diplomaattisesti sanottuna erittäin värikkäiden tulkintojen jälkeen.

Viime vuonna Kerho kohtasi JBK:n kahdesti jo harjoituskaudella voittaen Pietarsaaressa 2-0 (2-0) ja Joupiskalla 2-1 (1-1).

Sarjapeleissä kotiottelu oli Kerhon ylivoimaa päättyen lopulta “vain” 3-0 (2-0), mutta vieraissa piti homma tehdä itselle kovin hankalaksi. Kahden maalin takaa-ajo onnistui ja Länsikentän uudella tekonurmella nähtiin 2-2 (0-1) tasapeli topparikaluston Petri Niemi-Tiitus Lehtinen pelastettua vieraat nöyryytykseltä.

Viime kaudella JBK oli viimeinen säilyjä sarjassa. Tällä kaudella joukkueessa nähdään FF Jaron viime kaudella SM-pronssille johtaneita nuorukaisia, sillä valmentajanakin on nyt viime kauden FF Jaron B-junnujen luotsi, Jukka Karjalainen. Ainakin sellaiset helmet kuin Iidle Elmi ja Simon Skrabb tulevat taatusti herättämään ihastusta. Toni Mensakov lienee edelleen ryhmässä, vaikka tuntuukin siltä, että hän on pelannut jo lähes sata vuotta. Perinteisesti JBK:n veskari, yleensä Jesse Öst, on pitänyt Kerhon kärkiä pilkkanaan poimien pallot kiinni laajalla säteellä.

Jo talvi on näyttänyt sen, että parhaimmillaan JBK kaataa kenet hyvänsä, mutta vastaavasti pahimmillaan joukkue konttaa syvällä. Voitto Lohko B:n suosikkeihin kuuluvasta P-Iiroista Suomen Cupissa numeroin 6-0 oli todellinen voimannäyte samoin kuin Ykkösen KPV:n kyykyttäminen numeroin 3-1, mutta konttaaminen keskinkertaista FC Kiistoa vastaan numeroin 5-0 oli sieltä toisesta päästä.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
15 – Thomas Kula
11 – Mathias Kronholm
9 – Johan Brunell

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
11 – Thomas Kula
7 – Mattias Wargh
3 – Daniel Fellman
3 – Tommi Haanpää
3 – Mathias Kronholm

Hankinnat: Toni Mensakov (IFK Jakobstad, III-div.), Mika Granholm (GBK), Emil Öhberg (FF Jaro B-jun.), Pontus Aspfors (FF Jaro B-jun.), Roope Ketoja (FF Jaro B-jun.), Lukas Ohls (FF Jaro B-jun.), Joni Remesaho (FF Jaro B-jun.), Flamor Syla (FF Jaro B-jun.), Kristian Björk (FF Jaro B-jun.), Jimi Ruotsalainen (FF Jaro B-jun.)

Lähteneet: Ilja Vaganov (FF Jaro, VL), Mattias Wargh (FF Jaro, VL), Robin Julin (IF Gnistan)

Harjoitusottelut talvella 2011
15.01. FF Jaro – JBK 4-0
23.01. JBK – IFK Jakobstad 0-0
29.01. JBK – Esse IK 5-1
12.02. JBK – GBK 0-4
19.02. JBK – FC Kiisto 4-0
26.02. JBK – Närpes Kraft 4-0
12.03. JBK – HauPa 2-0 (Suomen Cup)
19.03. JBK – FC YPA 2-2
26.03. JBK – P-Iirot 6-0 (Suomen Cup)
02.04. FC Kiisto – JBK 5-0
09.04. JIPPO – JBK 4-2 rp. 0-0 (Suomen Cup)
16.04. JBK – KPV 3-1
21.04. JBK – IFK Jakobstad 5-1

Lauantaina 21.5. ja sunnuntaina 7.8. FC YPA
FC YPA on jälleen kerran Kakkosen Lohko C:n suurimpia suosikkeja. OK, otetaan sen verran paineita tännekin, eli yhdessä SJK:n kanssa. Jos historian mukaan mentäisiin, ei Kerholla olisi tässä hommassa mitään jakoa, mutta onneksi pelit pelataan joka kausi erikseen.

FC YPA on rakentanut joukkuettaan hankkimalla tasokkaita pelimiehiä pääasiassa pohjoisesta ilmansuunnasta vuodesta toiseen. Myös ilmasilta on usein ollut avoinna Euroopan suuntaan. Tällä kaudella hankinnat tehtiin pääasiassa Oulusta Antti Pehkosen ja Janne Mahlakaarron tultua sieltä. Jani Sarajärvi puolestaan tuli FF Jarosta. Siirtokarusellissa joukkue jäi selkeästi plussalle ja kun mietitään, että viime kaudella sarjassa kolmanneksi tullut joukkue vahvistuu moisella tavalla, ei tavoite voi olla kuin sarjan voitto.

Sitä se oli toki myös kahdella tai kolmella edelliselläkin kaudella, joten katsellaan rauhassa, mitä tuleman pitää.

Joka tapauksessa FC YPA on ollut varsinainen mörkö, peikko ja painajainen Kerholle koko seurahistorian ajan. Vaikka TP-Seinäjoki ja Sepsi-78 niputtivatkin FC YPA:n varsin usein mennen tullen, tilanne on ollut täysin tyystin toisenlainen viimeisten kolmen vuoden ajan.

Kaudella 2008 FC YPA vieraili avausottelussa Joupiskalla hakien pisteet numeroin 3-2 (1-1) mukaansa. Myös keskikesällä joukkue kaatoi Kerhon kotonaan Safarilla, joka on sittemmin nimetty PPO Areenaksi. Ihan aito ja oikea jalkapallostadion on kyllä viehko ja idyllinen paikka, mutta aivan kuten Joupiska, täysin vailla kunnon olosuhteita jalkapallon seuraamiseen katetussa katsomossa. Ylivieskassa kuitenkin elää stadionin kehittämishanke kunhan kaava-asiat saadaan kuntoon. Siellä tuli siis pataan numeroin 2-1 (2-0).

Seuraavalla kaudella Kerho ei FC YPA:sta saanut edes hippaa. Vieraat juhlivat Keskuskentällä numeroin 3-0 ja ihan sama trendi jatkui myös Kalajokilaakson joukkueen kotikentällä, eli 3-0 tuli pataan sielläkin.

Viime kausi toi hieman muutosta apeaan ja alakuloiseen historiaan. Ylivieskassa kerho oli voitossa kiinni aina 92. minuutille saakka, jolloin FC YPA:n historian vaarallisin pelaaja, Dragan Pejic, taas nousi esiin kuin ihmeen kaupalla kontattuaan siihen saakka polvet vihreiksi. Mies tasoitti ottelun lukemiin 1-1 (0-0) ja vaikka tuliaisina olikin historian ensimmäinen piste, maistui se happamalle. Kotiottelussa oli hiukan samoja elementtejä. Kerho meni matsissa johtoon, mutta FC YPA iski kahdesti ottaen avaimet käteensä. Kerho nousi kuitenkin vielä tasoihin lukemiin 2-2 (1-1) ja näin kausi toi kaksi tasuria ja ensimmäiset pisteet FC YPA:lta.

Seura keskittyy talvikaudella suuressa määrin myös futsaliin, mikä selittää sen, että treenipelejä ei paljon ole pelattu. Lisäksi tuo futsalin pelaaminen on perinteisesti näkynyt kevätkierrosten otteluissa näpertelynä ja vuodesta toiseen FC YPA on parantanut peliään mitä pidemmälle syksy on ehtinyt.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
21 – Henri Heikkilä
15 – Kennedy Owusu-Ansah
14 – Joni Pakola
14 – Kalle Rönkkö

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
23 – Dragan Pejic
11 – Joni Pakola
10 – Kennedy Owusu-Ansah

Hankinnat: Jani Sarajärvi (FF Jaro, VL), Janne Mahlakaarto (OPS-jp, I-div.), Antti Pehkonen (AC Oulu, VL)
Lähteneet: Jarno Reinikainen (OPS, I-div.), Toni Soini (KajHa, III-div.)

Harjoitusottelut talvella 2011
16.03. JBK – FC YPA 2-2
27.03. OLS A – FC YPA 2-1
02.04. GBK – FC YPA 4-3
09.04. FC YPA – VIFK 1-3
16.04. AC Kajaani – FC YPA 0-2
21.04. HauPa – FC YPA 0-4

Lauantaina 28.5. ja sunnuntaina 14.8. FC Santa Claus
Kauden kolmanteen Kakkosen kotiotteluunsa Kerho saa vieraakseen viime kaudella Lohko C:n voittaneen FC Santa Clausin, joka jäi vain kymmenen minuutin päähän noususta Ykköseen hävittyään karsinnoissa HIFK:lle niukimmalla mahdollisella tavalla 1-0. Kotonaan joukkue oli pahoinpidellyt tupsukorvia isännän ottein kaatamalla Ilveksen samassa karsinnassa lukemin 5-3.

Syystä tai toisesta pukit ovat kuitenkin niiden kahden vuoden aikana, jotka samassa sarjassa on tahkottu, jakaneet lahjoja Kerhon pelaajistolle pisteiden muodossa todella mieluisasti. Vaikka reissu on Napapiirille pitkä, hikinen ja loputtoman pitkä, siellä on ollut mukava käydä. Ihan samoin kuin pukkien tuloa Seinäjoelle on odoteltua ilolla. No, ainakin joulunaikaan, ei tässä vahvaa vierasjoukkuetta oikeasti millään tavalla aliarvioida.

Kerho on siis kuitenkin ollut FC YPA Santa Clausille. Kaudella 2009 kerho haki pinnat Napapiiriltä numeroin 2-1 murjoen vieraat elokuussa Prunttimäessä pelatussa ottelussa peräti 7-1. Viime kaudella ensin haettiin pinnat Rovaniemeltä lukemin 2-0 (0-0) ja syyskierroksella pelattiin kauden paras ottelu Keskuskentällä. Sen lopputulos, 3-1 (1-1) imarteli todellakin enemmän vieraita kuin Kerhoa.

Aika moni onnistui aliarvioimaan joukkueen viime kaudella, mutta kun kurkistaa oikeasti hiukan kulissien taakse, voi helposti huomata, että joukkue on pullollaan liigakokemusta omaavia pelimiehiä. FC Santa Claus ei siis todellakaan ole mikään heikko nippu. Ei, vaikka tällä kaudella se ei enää pääsekään salakavalasti puskista yllättämään ketään.

Vastuuvalmentaja Matti Hiukan siirryttyä Rovaniemen Palloseuraan John Allenin avuksi pestasi FC Santa Claus uudeksi käskyttäjäkseen Oulusta Tapio Haapaniemen. Pelaajapuolella joukkue vahvistui kahdella erittäin kovalla kaverilla RoPS:sta tulleen Mika-Matti Maisonvaaran ja AC Oulusta hankitun Mika Hännisen muodossa.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
15 – Matti Kutila
12 – Ville Ylipaavalniemi
10 – Turo Jänkälä

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
17 – Ville Ylipaavalniemi
6 – Matti Kutila
5 – Antti Peura
5 – Simo Roiha

Hankinnat: Mika-Matti Maisonvaara (RoPS, I-div.), Jerry Björkberg (RoPS A-jun.), Mika Hänninen (AC Oulu, VL)
Lähteneet: Mika Gröhn (RoPS, VL), Ville Syväjärvi (RoPS, VL)

Harjoitusottelut talvella 2011
29.01. RoPS – FC Santa Claus 0-3
12.02. FC Santa Claus – Rovaniemi A 2-0
26.02. PS Kemi – FC Santa Claus 3-1
27.02. TP-47 – FC Santa Claus 3-1
05.03. AC Kajaani – FC Santa Claus 2-4 rp. 0-0 (Suomen Cup)
20.03. GBK – FC Santa Claus 4-3 ja. 2-2 (Suomen Cup)
26.03. FC Santa Claus – AC Kajaani 2-1
02.04. FC Santa Claus – TP-47 1-1
09.04. IFK Luleå; – FC Santa Claus 4-0
12.04. FC Santa Claus – RoPS 1-3
16.04. FC Santa Claus – PS Kemi 0-0
20.04. FC Santa Claus – FC-88 3-0

Torstaina 2.6. ja lauantaina 20.8. Vihtavuoren Pamaus
Lohko toinen sarjanousija vieraili kevättalvella Wallsport Areenassa ja näin saatiin joukkueeseen jonkinlainen tuntuma. Tosin se tuntuma jäi oikeastaan sille asteelle, että nyt tiedetään Laukaasta kotoisin olevan seuran pelaavan vihreässä asussa, sillä vierailta puuttui tuosta 4-0 (2-0) päättyneesstä pelistä lähes kymmenen avauksen pelaajaa. Siinä mielessä sen suhteen on turha vetää erityisen pitkälle meneviä analyysejä.

ViPa nousi Keski-Suomen ja Itä-Suomen Kolmosesta Kakkoseen täysin ylivoimaisesti pelaten myös Suomen Cupissa mainiosti mm. Ilvestä vastaan vieraissa.

Tälle kaudelle joukkueeseen on tullut vahvistuksia lähinnä FC Blackbirdin jäämistöstä Veikkausliigaa FF Jaron asussa pelanneen maalivahti Antti-Jussi Karnion, Adil Hatnin, Antti Vanhalan ja aikaisemmin FC Vaajakoskea edustaneen Juha Veijosen muodossa. Kuriositeettina mainittakoon, että kaudella 2009 Veijonen viimeisteli Keskuskentällä kolme maalia ottelussa Kerhoa vastaan. Kaksi upposi Kerhon maaliin ja yksi omiin SJK:n voittaessa FC Blackbirdin 5-2.

ViPan huippuhetki talvikaudella osui otteluun Ykkösen JIPPOA vastaan. Ykkösen joensuulaisjoukkue hävisi nimittäin laukaalaisille 2-0. Pääasiassa ViPa on pelannut Kolmosen joukkueita vastaan, mutta Suomen Cupissa se taipui vasta FF Jarolle lukemin 4-1.

Hankinnat: Vesa-Matti Alhonen (JPS, III-div.), Juha Veijonen (FC Vaajakoski), Adil Hatni (FC Blackbird), Antti Vanhala (FC Blackbird), Kimmo Liikanen (PaRi, IV-div.), Valtteri Kairaluoma (FC JJK A-jun.), Olli Vainio (KTP, III-div.), Antti-Jussi Karnio (FC Blackbird)

Lähteneet:

Harjoitusottelut talvella 2011
07.01. ViPa – JIlves 8-0
28.01. SJK – ViPa 4-0
05.02. ViPa – JIPPO 2-0
27.02. Ilves – ViPa 3-0
13.03. SiPS – ViPa 0-4 (Suomen Cup)
18.03. FC Vaajakoski – ViPa 3-2
28.03. Zulimanit – ViPa 1-2 (Suomen Cup)
09.04. ViPa – FF Jaro 1-4 (Suomen Cup)
17.04. BET – ViPa 1-3

Maanantaina 6.6. ja lauantaina 27.8. Gamlakarleby Bollklubb
Kokkolalainen GBK on vahvistunut viime kaudesta todella merkittävästi. Viime kaudella sarjassa seitsemänneksi tullut Gebis on ehdottomasti yksi niistä joukkueista, joka taistelee lohkon voitosta.

Vaikka lähtijöiden listalla ovatkin brassit Marcelo ja Vitao, sekä Joel Sunabacka ja Mika Granholm, on tulopuolella laatutavaraa. Ykkösen KPV sai luovuttaa Marianne-paidoille Tommi Halosen, Kerhon treeneissäkin näytillä olleen Jussi Roikon, sekä Johannes Wentinin. Listaan voidaan lisätä myös jenkki Chris Corcoran ja Anton Johansson, eli markkinoilta jäi tassuun hyvä setti.

GBK:n kanssa on kohdattu jokaisella Kakkosen kaudella ja sen lisäksi vielä treenipelissäkin 2008. Ottelu oli Kerhon historian toinen ja silloin isäntien asussa Kipparihallissa kirmasivat nyt Kerhoa edustava Mikael Muurimäki ja SJK Reserveissä potkiva Lasse Männikkö. Kerho kuitenkin kaatoi jo silloin nousijaksi povatun ryhmän 3-0 (0-0) . Kevään 2008 toisessa harkkamatsissa Joupiskalla jäätiin maaleitta 0-0..

Sarjapelit pelattiin kesällä 2008 ristiin. Ensin Kerho yllätti GBK:n Kokkolan Keskuskentällä upeassa säässä 2-1 (1-1), mutta kauden viimeisessä pelissä vieraat hakivat Joupiskalta voiton 1-0 (0-0). Seuraavana vuonna Kerho avasi kautensa Kipparihallissa kotiyleisön huutaessa. Ironista, että 215 katsojasta yli puolet oli Seinäjoelta ja nämä fanit saivatkin nähtäväkseen huikean avauksen Kerhon vietyä pelin lukemin 4-1 (2-0). Kuitenkin kuten trendiin sopi, GBK haki pinnat Keskarilta numeroin 1-0 (1-0).

Viime kaudella tuo vierasvoittojen putki sitten katkesi. GBK nimittäin voitti Kerhon dominoiman ottelun Kirkonmäen kentällä 1-0 (1-0), mutta vastaavasti myös Kerho oli kotonaan parempi kauden viimeisessä soihdutuksen kauniisti sävyttämässä ottelussa lukemin 2-1 (2-1).

Tällä kaudella ainakin osa klopeista joutuu jättämään vierasmatsin väliin, sillä samana päivänä lähtee tuo kuuluisa fanipaatti kohti Tukholmaa ja Ruotsi-Suomi -matsia.

Joukkueen syömähampaisiin kuuluvat vanttera jenkki, Lawrence Smith, maalitykiksi jo viime kaudeksi hankittu Misse Ebongue, sekä liigaakin pelannut Jussi Roiko. Joukkueella on myös uusi koutsi, eli GBK:n B-junnut SM-sarjaan luotsannut Joszef Lomski.

Talvikaudella GBK pelasi upeasti Suomen Cupissa edeten Kerhon tavoin 7. kierrokselle. Vasta liigajoukkue Haka kaatoi Gebiksen Kipparihallissa 2-0.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
18 – Misse Ebongue
11 – Lawrence Smith
10 – Max Å;ström

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
12 – Misse Ebongue
6 – Kristoffer Ainasoja
6 – Miika Hohenthal
6 – Lawrence Smith

Hankinnat: Tommi Halonen (KPV, I-div.), Chris Corcoran (EIF), Johannes Wentin (KPV, I-div.), Jussi Roiko (KPV, I-div.), Anton Johansson (TUS, III-div)
Lähteneet: Vitao, Marcelo, Joel Sunabacka (VIFK), Mika Granholm (JBK)

Harjoitusottelut talvella 2011
22.01. VPS – GBK 4-0
06.02. GBK – FC Kiisto 2-0
12.02. JBK – GBK 0-4
26.02. GBK – KPV 2-1
08.03. KPV Akatemia – GBK 1-2 (Suomen Cup)
12.03. KPV – GBK 0-3
20.03. GBK – FC Santa Claus 4-3 ja. 2-2 (Suomen Cup)
27.03. GBK – VIFK 0-1
02.04. GBK – FC YPA 4-3
09.04. GBK – MaPS 3-1 (Suomen Cup)
17.04. GBK – FC Haka 0-2 (Suomen Cup)

Lauantaina 11.6. ja sunnuntaina 4.9. Pallokerho-37, Iisalmi
Viime kaudella Kuopion Palloseuran farmiseurana tämän kauden tavoin toiminut PK-37 oli Kerholle hankala vastustaja. Keskuskentällä jäätiin vaatimattomaan 0-0 -tasapeliin ja Sankarniemellä töpeksittiin vielä rankemmin, sillä lopputulos oli 2-1 (2-0).

Vaikka PK-37 elikin hyvin pitkälle KuPS-apujensa johdolla, on pakko sanoa, ettei muukaan ryhmä huonosti pelannut. Sen lisäksi joukkeu säästyi pahemmilta vammoilta kohtalaisen hyvin ja menestymisen myötä itseluottamus kasvoi merkittävästi. Sijoitus oli neljäs, mutta siihen on melkoinen työsarka tällä kaudella.

Aikaisemmilla kausilla Kerho on toki pärjännyt iisalmelaisten kanssa ihan kivasti. Vuonna 2008 vierailtiin ensin Olvista tunnetussa kaupungissa ja otettiin pinnat mukaan lukemin 4-2 (1-1). Syyskierroksella PK-37 jäi statistin osaan Keskuskentällä Kerhon voitettua 3-0 (1-0). Myös kaudella 2009 taivaankappaleet olivat Kerhon kannalta katseltuna suotuisassa asemassa. Ensin haettiin pisteet Sankarniemeltä numeroin 3-1 (2-0) ja kotona upotettiin vieraat vielä 2-1 (0-0) Jarosta lainapestiltään palanneen Tommi Haanpään kahdella maalilla.

PK-37:n kannalta olennaisin sopimus tälle kaudelle oli viime vuonna Kakkosen Lohko C:n otteluita vahvasti hallinneen Simo Rönkön jatkopahvi. Rönkköhän oli farmisopparilla seurassa viime kauden, mutta nyt siis ihka oikeasti peekoon äijä.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
36 – Simo Rönkkö
8 – Petteri Rönkkö
7 – Tuomas Halonen

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
7 – Jani Laukkanen
7 – Petteri Rönkkö
6 – Simo Rönkkö
6 – Tuomas Halonen

Hankinnat: Olli Valto (Warkaus JK), Henri Jäderholm (KuPS A-jun.), Ciro Francis
Lähteneet: Lasse Vornanen (PK-37/2, IV-div./lopettaa)

Harjoitusottelut talvella 2011
29.01. PK-37 – JIPPO 0-2
05.02. PK-37 – JIlves 6-3
19.02. AC Kajaani – PK-37 0-2
26.02. PK-37 – SC KuFu-98 2-1
05.03. Zulimanit – PK-37 1-0
19.03. KuPS A – PK-37 0-7
27.03. HauPa – PK-37 1-5
02.04. PK-37 – SC Riverball 1-1
17.04. KajHa – PK-37 1-3

Keskiviikkona 15.6. ja keskiviikkona 7.9. IFK Vasa
Lienee ihan selvää, että tätä matsia on sitten kummassakin leirissä odoteltu siitä lähtien kun Palloliitto julkisti Kakkosen sarjaohjelman. Jos joku ei tajua, minkä vuoksi, niin suunnataanpas taskulamppua hieman hämärään ja valotetaan tilannetta.

Kaudeksi 2010 Kerho pestasi valmentajakseen aikaisemmin mm. VPS:aa ja IFK Vasaa valmentaneen Tomi Kärkkäisen. Vielä kauden ollessa kesken kävi ilmi, että Kärkkäisen sopimus terminoitiin ja uudeksi luotsiksi tulisi nyt Kerhoa käskyttävä Christoffer Kloo, kas kummaa myös IFK Vasan väreistä. Tämä tietenkin herätti tunteita leireissä ja fanien keskuudessa.

Niinpä sopiikin odottaa, että ottelusta on tulossa tunteikas kohtaaminen, jossa kumpikin joukkue haluaa varmasti pistää parastaan ja voittaa tuon ottelun.

Perinteisesti nämä kamppailut ovat olleet ihan kaikkea muuta kuin maalijuhlia. Treenipelit mukaan luettuna joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa ja maaliero otteluista on massiivinen 4-4. Merkillepantavaa on kuitenkin se, että Kerho ei toistaiseksi ole kyennyt voittamaan tähtirintoja sarjapeleissä ainuttakaan kertaa.

Kaudella 2009, jolloin Ykkösestä pudonnut IFK Vasa pelasi “Toffe” Kloon alaisuudessa vieraat veivät pinnat Joupiskalta numeroin 2-1 (1-0) ja Vaasassa nyt Kerhoa edustava Mikko Ylihärsilä ratkaisi pelin pilkulta numeroin 1-0(0-0). Viime kaudella pelattiin ensin Hietalahdessa 0-0 ja sama toistui Keskuskentällä lukemin 0-0.

Kauden 2009 treenipeleistä ensimmäinen pelattiin maalittomasti Wallsportissa, mutta toisen Kerho voitti Mustasaaressa 1-0. Kauden 2010 ensimmäisen treeniepelin vei IFK Vasa Wallsportissa 1-0, mutta Kerho kuittasi tilanteen Mustasaaressa numeroin 2-0.

Viime kaudella Kerhon taakse yhden sijan verran jäänyt IFK Vasa on talvikaudella edennyt täysin uusin metodein, sillä joukkue aloitti erittäin rauhallisesti ja pelasi ensimmäisen treenipelinsä vasta maaliskuun lopussa. Tämä on ollut valmentaja Tomi Kärkkäiseltä tietoinen valinta ja onkin ihan mielenkiintoista nähdä, mihin se johtaa.

Oivallisesti osumia rupusakki FC Korsholmin väreissä tulittanut Males Lombo lienee joukkueen terävin ase. Keskikentällä Johnny Glasberg ja alakerrassa puolalainen Artur Lemanowicz ovat elintärkeitä pelaajia.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
17 – Johnny Glasberg
12 – Jesper Engström
11 – Robin Nordlund

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
12 – Rikard Lindroos
7 – Jesper Engström
6 – Johnny Glasberg

Hankinnat: Males Lombo (FC Korsholm), Radoslaw Arceusz (VPS-j, III-div.), Joel Sunabacka (GBK), Daniel Fellman (FF Jaro, VL)
Lähteneet: Jesper Engström (VPS, VL), Daniel Nordström (VPS, VL), Rikard Lindroos (Elverum IL, Norja), Benjamin Slotte (FC Kiisto), Mustafa Maki (VPS, VL)

Harjoitusottelut talvella 2011
27.03. GBK – VIFK 0-1
03.04. KPV – VIFK 2-1
09.04. FC YPA – VIFK 1-3
14.04. VIFK – Kraft FF 5-0

Keskiviikkona 29.6. ja lauantaina 17.9. Warkaus JK
Viime kaudella viimeisenä Kakkosen Lohko A:n säilyjänä sarjavakanssin lunastanut Warkaus JK on niin totaalisen uusi tuttavuus, että peliasun värikin piti tarkistaa vielä painomusteelta tuoksahtavasta Pallokirjasta. Se on sininen.

Luonnollisestikaan joukkuetta ei koskaan ole Kerhon toimesta kohdattu missään matseissa, eli ihan uutta tuttavuutta pukkaa myös tässä ottelussa. Tietenkin erittäin mielenkiintoista on se, että ensimmäinen kohtaaminen pelataan kaikkien paikallismatsien tapaan keskiviikkona Varkaudessa.

Talvikaudella joukkue on pelannut melko värikkäästi. Viime kaudella Ykkösessä ollut MP hävisi nimittäin WJK:lle (ilmeisesti noin tenniskentän kokoisella areenalla) lukemin 7-5. Vastaavasti jo lähes seuraikonin statuksen STPS:ssa ansainneen ex-kerholaisen, Marko Hutun, Kolmosen ryhmä niputti WJK:n treenipelissä 8-2. Mene ja tiedä, mitä ihmettä sieltä oikein sitten on luvassa kun ensimmäisen kerran kohdataan.

Ainakin Dimitri Klimovin huhutaan olevan huikea maalitykki, joten siinä ne olennaisimmat. Jollei nyt ihan disinformaatiota tulisi, niin ainakin mahdollisesti WJK:lla on jälleen farmisoppari Ykkösessä pelaavan joensuulaisen JIPPO:n kanssa.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
18 – Dimitri Klimov
15 – Jukka Kytölä
8 – Juuso Kuronen

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
9 – Dimitri Klimov
7 – Jukka Kytölä
3 – Pekka Hyvärinen

Hankinnat: Segun Ikudehinbu
Lähteneet: Oskari Lehtonen (JIPPO, I-div.), Olli Valto (PK-37), Anssi Laakkonen (KäPa), Jyrki Juvonen (GrIFK)

Harjoitusottelut talvella 2011
22.01. SC Riverball – Warkaus JK 1-1
12.02. MP – Warkaus JK 5-7
12.03. Warkaus JK – BET 1-0
12.03. STPS – Warkaus JK 2-3
26.03. STPS – Warkaus JK 8-2
02.04. FC Vaajakoski – Warkaus JK 6-1
16.04. SavU – Warkaus JK 2-5

Sunnuntaina 3.7. ja joskus elokuussa Tornion Pallo-47
Viime kaudeksi Ykkösestä Lohko C:hen pudonnut TP-47 on elänyt värikkäitä vuosia “Väykän” ja “Olekin”, eli Kari Vaallon ja Oleg Eprintsevin, opastuksessa ja valmennuksessa elättäen melkoista jalkapallosiirtokuntaa. Joukkue ehti pelata ja menestyä Veikkausliigaa myöten, kunnes viime kauden alla yksi johtokunta ehti jo ilmoittaa seuran luopuvan Kakkosestakin.

No, ei siinä niin käynyt ja jälkiviisaana torniolaisittain ajatellen voisi kai sanoa, että onneksi. TP-47 nimittäin pelasi todellakin vahvan kauden sijoittuen lohkossa heti FC Santa Clausin jälkeen kakkoseksi Kimmo Halmkronan valmennuksessa.

Kerholle TP-47 oli kuitenkin erittäin mieluinen vastustaja, sillä kahdesta pelistä saldona oli täydet kuusi pinnaa. Ensimmäinen ottelu kotikentällä oli tiukkaa vääntöä ja lopulta Kerho juhli Keskarilla numeroin 2-1 (1-0). Syksyllä vierailu Pohjan Stadionille tuotti murskaavan 4-0 (0-0) -vierasvoiton.

Yhdenlainen mediakortti pelattiin viime kaudella seuran oman kasvatin, Keijo Huuskon, palattua ryhmään. Toki hän siirtyi sittemmin Ykkösen PS Kemiin, mutta julkisuutta saatiin ripakopallinen. Toinen maineikas TP-47:n kasvattihan on New York Red Bullsissa pelaava Teemu Tainio. “Temeä” tuskin ihan vielä tällä kaudella kasvattajaseuransa väreissä kuitenkaan nähdään.

Suurin menetys joukkueelle lienee Sakari Hiukka, joka siirtyi rajan länsipuolelle. Paikkaajaksi on hankittu keltaisista kengistään tunnettu brasilialainen Daniel Cuomo, jonka muut meriitit jäävät nähtäväksi tuonnempana.

Syyskierroksen kotiottelu TP-47:aa vastaan siirtyy todennäköisesti johonkin väliin elokuuta, sillä alkuperäinen päivänmäärä Seinäjoella pelattavalle kamppailulle on 25.9., mutta Kerhon selvitettyä tiensä Suomen Cupin Pikkufinaaliin 24.9. lienee epätodennäköistä, että joukkue pelaisi kahtena päivänä peräkkäin.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
14 – Ethie de Sousa
12 – Jouni Talvensaari
10 – Ville Himanka
10 – Lauri Rönkkö

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
12 – Ville Himanka
4 – Anatoli Bulgakov
4 – Ethie de Sousa

Hankinnat: Daniel Cuomo (PS Kemi Kings, I-div.), Jari Moisanen (PS Kemi Kings, I-div.), Niko Heiskanen (OPS-jp, I-div.)
Lähteneet: Sakari Hiukka (Övetorneå; SK, Ruotsi), Jussi Hakasalo (Övertorneå; SK, Ruotsi)

Harjoitusottelut talvella 2011
05.02. OLS – TP-47 1-2
05.02. TP-47 – OPS-j 2-0
06.02. FC OPA – TP-47 3-0
06.02. TP-47 – HauPa 0-1
20.02. PS Kemi – TP-47 2-0
26.02. TP-47 – OPS 0-3
27.02. TP-47 – FC Santa Claus 3-1
05.03. FC-88 – TP-47 1-1
19.03. AC Oulu – TP-47 5-1
02.04. FC Santa Claus – TP-47 1-1
17.04. IFK Kalix – TP-47 0-3
26.04. TP-47 – TP-47/2

Maanantaina 11.7. ja lauantaina 01.10. FC Kiisto
Jos on kiinnostavat ottelut luvassa IFK Vasaa vastaan, samaa voi kai sanoa toisestakin Seinäjoen rannikkosataman joukkueesta, FC Kiistosta. Syy ei ole niinkään joukkueen taso tällä kertaa, vaan se, että nyt koutsina toimii Kerhon vastuuvalmentajana ja viime kaudella SJK:n A-junnuja loistavalla menestyksellä vetänyt Esa Haanpää.

Aikaisemmilla kausilla FC Kiisto on sarjapeleissä ollut Kerholle ylipääsemätön este. Kaudella 2008 Vaasassa toki hallittiin tuolloin Harri “Höllä” Kevarin valmentamaa joukkuetta vastaan peliä, mutta lopputulos oli kuitenkin 1-1 (0-0). Myös syyskierroksen ottelu kovaan kuntoon päässyttä FC Kiistoa vastaan päättyi Ville Pajulan paluumatsissa samoin 1-1 (0-1). Kauden treenipeleissä FC Kiisto voitti Seinäjoki Areenassa 2-0 (1-0) ja Mustasaaressa pelattiin tasan 1-1 (0-0).

Seuraavan kauden joukkue viettikin Ykkösessä tullen kuitenkin bumerangina takaisin Kakkoseen, jossa se viime kaudella kuritti Kerhoa kahdesti. Ensin hävittiin Keskuskentän sateessa toukokuussa 2-1 (1-0) ja sittemmin syyskierroksella Kaarlenkentällä samoin 2-1 (0-1) numeroin.

Kauden 2010 treenipeleistä ensimmäisen Kerho vei Wallsportissa numeroin 1-0 (1-0), mutta Mustasaaressa tuli aamutuimaan nukkaan huhtikuulla 2-1 (1-1).

Tämän talvikauden treenipeleissä se tunne, jännite ja äänenkäyttö, mitä aiemmin on kyetty paikallistamaan on ollut vähäisempää. Kerho voitti Wallsportissa matsin selkeämmin kuin 3-1 (2-0) -numerot kertovat, eikä Botniahallissakaan oikein syntynyt todellista taistelua voitosta Kerhon oltua 2-0 (2-0) parempi.

Se on kuitenkin ihan varmaa, että sarjapelit ovat eri juttu. Kokeneena kaatuilijana tunnettu Arto Saranpää palaa kokoonpanoon vaikka rollaattorilla päästäkseen taas Kerhon kimppuun ja alkutalven Kerhon mukana treenaillut Samir Bouroussi uhkuu näyttöhaluja. Myös viime kaudella SJK:n A-junnuissa pelannut Robert Fors on merkitty mies Kerhon papereissa.

Vaikka Jani Kujanpään nimen perässä lukeekin “lopettanut” on melko todennäköistä, että iankaikkisuuden ajan Kiiston värejä kantanut hallituksen jäsen tulee ja pukee näihin matseihin pitäen taas laitapakkina tonttinsa hyvin kuosissa ja nakellen sivurajojaan puolesta kentästä rankkualueelle yrittäen paikallistaa sieltä Saranpään, joka todennäköisesti kaatuu tilanteessa.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut joukkue on “Eskin” myötä pyrkinyt pelaamaan jalkapalloa ihan maatakin pitkin ja alkuhankaluuksien jälkeen homma on alkanut toimia. Kesällä todella hankala vastustaja jokaiselle lohkon joukkueelle. Voi kaataa kenet tahansa, mutta voi myös kompuroida missä hyvänsä.

Kauden 2010 tähtipörssin kärki:
14 – Ilkka Laiho
12 – Juho Järvinen
11 – Pekka Liukkonen

Kauden 2011 maalipörssin kärki:
8 – Ilkka Laiho
5 – Petri Heiskari
4 – Miika Ekström
4 – Pekka Liukkonen
4 – Arto Saranpää

Hankinnat: Benjamin Slotte (VIFK), Robert Forss (Norrvalla FF, III-div.), Mikko Inki (VPS-j, III-div.), Lauri Karri (VPS-j, III-div.), Lassi Mäkitalo (VPS-j, III-div.), Jussi Uusimäki (VPS-j, III-div.), Hannes Hautala (VPS-j, III-div.), Bin Bin Yang, Teemu Enberg (IF Gnistan)

Lähteneet: Jani Timonen (Norvalla, III-div), Miika Ekström (FC KOMU, III-div), Joakim Pensar (FC Kuffen, IV-div), Jani Kujanpää (“lopettanut”), Peter Kauppi (lopettanut), Jan-Christian Wesermark (lopettanut?), Markus Enlund (lopettanut)

Harjoitusottelut talvella 2011
09.12. FC Kiisto – VPS 1-3
06.02. GBK – FC Kiisto 2-0
12.02. FF Kraft – FC Kiisto 1-3
19.02. JBK – FC Kiisto 4-0
25.02. SJK – FC Kiisto 3-1
19.03. FC Kiisto – SJK 0-2
02.04. FC Kiisto – JBK 5-0
09.04. FC Kiisto – VPS-j 2-2
16.04. FC Kiisto – FF Kraft 3-1

Jutun siirto-osuudet ja harjoitusottelurupeamat on poimittu FutisForum2:lla huikean esitelmän tehneen nimimerkki Dorrianin Kakkosen Lohko C:n kausiennakosta.