123 456 7890

FC Inter sai 2-0 voiton, kun SJK lahjoitti kaksi maalia ottelun alussa. SJK kokosi itsensä avausmaalien jälkeen, mutta taistelu ei riittänyt. Ei vaikka vastustaja joutui alivoimalle ensimmäisen jakson lopulla. Toisella jaksolla Inter puolusti tiivisti ja SJK ei vain löytänyt tilaa hyökkäyskolmannekseltaan. Tappio on iso pettymys hyvän jakson jälkeen. Päätä ei pidä kuitenkaan haudata, vaan jatkaa taistelua ja palata mahdollisimman pikaisesti takaisin voittojen tielle. Seuraava mahdollisuus tulee ensi viikonloppuna, kun SJK matkustaa Rovaniemelle ja kohtaa RoPS:n lauantaina 21.7. klo 17:00 alkavassa ottelussa.

FC Inter – SJK 2-0 (2-0)
1-0 02 min Mika Mäkitalo
2-0 16 min Teemu Penninkangas

Ottelu alkoi SJK:n kannalta katastrofaalisesti, kun SJK menetti pallon paineettomassa tilanteessa puolustuksessa. Mikko Kuningas pääsi palloon ja syötti Mika Mäkitalolle, joka laukoi matalan kudin alakulmaan jo ensimmäisellä minuutilla. Kovin ruusuisena ei SJK:n peli jatkunut avausmaalinkaan jälkeen. Mihkel Aksalu pääsi Mikko Kuninkaan vapaapotkuun väliin, mutta ei pystynyt liimaamaan sitä, ja pallo kimposi Teemu Penninkankaasta maaliin. Penni ei tuulettanut maaliaan. Peli oli vartin jälkeen jo 2-0.

SJK pääsi maalien jälkeen paremmin peliin mukaan, mutta toisaalta Inter pystyi keskittymään puolustamiseen ja vastaiskuihin. Emile Paul Tendeng ja Aristote Mboma pelasivat muutaman kerran hyvin yhteen, ja SJK pääsi muutamiin kelvollisiin maalipaikkoihin. Paras maalipaikka tuli juuri tuon kaksikon hyökkäyksestä 37. minuutilla. Jere Koposen hyvän vastaantulon myötä seurauksena oli vain kulmapotku. Johannes Laaksonen ja Reuben Ayarna pääsivät laukomaan kohtuullisista paikoista, mutta vedot jäivät löysiksi.

FC Interin Abdoulie Mansally ajettiin kahden keltaisen kortin myötä ulos ensimmäisen puoliajan lopulla. Toisella puoliajalla Inter tiivisti puolustustaan entisestään, ja oikeastaan SJK:n ainoaksi vaihtoehdoksi jäi keskityspallot, mutta niissä ei tänään ollut riittävästi laatua. SJK haki lisää hyökkäysvoimaa vaihtamalla kentälle Daniel O’Brienin, Maximo Tolosen ja myös Jordan Mustoen. Sen lisäksi Alexei Eremenko nosti Joel Meron hyökkääjäksi voittamaan pääpalloja.

Muutaman kerran SJK sai pallon keskityksillä hyviin paikkoihin, mutta Jere Koponen tai Interin puolustus pystyi torjumaan Aristote Mboman pari yritystä. SJK yritti välillä edetä myös keskustan kautta, mutta tila oli todella vähissä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Anders Bååth, Reuben Ayarna (60’ Maximo Tolonen), Johannes Laaksonen, Matti Klinga, Joonas Sundman (70’ Jordan Mustoe), Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng, Joona Lautamaja (61’ Daniel O’Brien) ja Aristote Mboma.

SJK:n seuraava ottelu on lauantaina 21.7. klo 17:00 pelattava RoPS – SJK Rovaniemellä. Seuraava kotiottelu on perjantaina 3.8. klo 20:00 pelattava Pohjanmaan derby SJK – VPS. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin 9-16 SJK Shopissa.