123 456 7890

Monta pelipäivää

Seinäjoen Jalkapallokerhon tuleva kausi tarjoaa pelejä monena viikonpäivänä. Pääottelupäiväksi Kerhon papereissa suunniteltu lauantai ei valitettavasti kaikilta osin toteutunut. Syitä on monia. Kokkolassa sarjapalaverissa ollut Janne Kotamäki totesi, että “joskus on huonoista vaihtoehdoista vain otettava se vähiten huono”.

Näinhän asia luonnollisesti on, sillä sarjaohjelma oli laadittu paljon aiempaa tiiviimmäksi, joten ottelusiirtoja oli todella vaikea tehdä.

“Palloliitossa kautta on tiivistetty niin alusta kuin lopusta, eli sarja alkaa viikkoa aiemmin ja loppuu viikkoa aiemmin. Tämä tietenkin aiheuttaa myös sen, että varsinaisia taukoja ei ole ja jos pelejä olisi paljon siirretty olisi ohjelmasta saattanut tulla pelaajien kannalta epäinhimillinen”, painotti Kotamäki.

Silti Kerhon väkeä jäi pahasti kaivelemaan Provinssin aika, jolloin Palloliitosta oli määrätty Kerholle kotiottelu Iisalmen PK-37:aa vastaan. Liittoon oli hyvissä ajoin esitetty toive, että tuon viikonlopun ottelukumppaniksi olisi kirjattu joko VIFK tai FC Kiisto, joiden kanssa asioiden sopiminen on ollut mutkatonta. Näin ei käynyt ja vielä kun iisalmelaisilla ei ollut minkäänlaista halua olla yhteistyössä, joudutaan ottelu pelaamaan Provinssi-viikonloppuna. Onneksi sentään perjantaina, eikä sunnuntaina päällekkäin pääesiintyjä Rammsteinin kanssa.

Toinen syy sille, että monet otteluista pelataan sunnuntaina on Veikkauksen vedonlyönti ja Vakio. Näihin on yksinkertaisesti saatava kohteita. Siinä ei ymmärrettävästi juuri yhden seuran haaveilla paljon ole vaikutusta, kun edetään pääyhteistyökumppanin toiveiden mukaan.

Kerho pelaa 26:sta ottelustaan kuitenkin yhdeksän lauantaina, joista kuusi kotona. Perjantaina pelataan kotiottelu kahdesti ja yhteensä neljä kertaa. Muut kotiottelut pelataan kahdesti keskiviikkona ja ensimmäiset kolme sunnuntaina.

Vierasotteluita pelataan sunnuntaisin viisi kertaa, lauantaisin kolme kertaa, perjantaisin kahdesti ja keskiviikkona kolme kertaa.