123 456 7890

SJK:n kanssa vuoden sopimuksen tehnyt Keaton Isaksson on monipuolinen pelaaja, joka on rakentanut uraansa maltilla. Hän aloitti kotipaikkakuntansa Sipoon Sibbo Vargarnassa ja pelasi juniorina myös Porvoon FC Futurassa ja Pallokekerho Keski-Uusimaan riveissä. Ensimmäinen varsinainen sopimus syntyi PKKU:n kanssa.

PKKU:n jälkeen kävin armeijan ja pelasin FC Viikingeissä Ykköstä. Sen jälkeen pääsin mukaan HIFK:n organisaatioon. Heillä oli silloin yhteistyösopimus Gnistanin kanssa ja minä harjoittelin silloin koko ajan HIFK:ssä, mutta pelasin Gnistanissa. Valmentajana oli Jani Honkavaara ja siten tunnen hänet hyvin jo sieltä asti. Tein debyytin Veikkausliigassa hänen alaisuudessaan HIFK:n paidassa kaudella 2015, kertoo Keaton Isaksson.

Lopulta siellä ei niin paljon ollut minuutteja vielä tuolloin luvassa, joten siirryin varmojen minuuttien perässä EIF:iin. Siellä kaikki meni sen verran hyvin, että pääsin Ruotsiin Luulajaan ja se oli minulle erinomainen kausi. Opin siellä todella paljon jalkapallosta ja pelaajana. Se oli ihan erityylistä futista ja siellä pääsi pelaamaan todella kokeneitakin pelaajia vastaan. Oli hieno nähdä semmoisia vanhoja ammattimiehiä ja pelata heidän kanssaan, jatkaa Isaksson kertomista.

Pelasimme IFK Luleå:n kanssa myös harjoituspelin PS Kemiä vastaan ja heidän valmentaja Jani Åhman huomasi minut kai sieltä. Hyvin menneen kauden jälkeen, hän halusi minut Kemiin ja siellä pääsin sitten oikeastaan ensimmäistä kertaa pelaamaan isoja minuutteja pääsarjatasolla. Siihen nähden kuinka seuran asiat lopulta menivät siellä, pelit meni itsellä kuitenkin sen verran hyvin, että pääsin sieltä Maarianhaminaan. Se oli sitten todella mukava paikka, viihdyin siellä puolitoista vuotta hyvin ja nyt sitten tuntui, että on aika ottaa kuitenkin seuraava askel.

Kokemuksestaan huolimatta vasta 25-vuotias Isaksson, pääsee Seinäjoella tuttuun valmennukseen. Myös aiemmin SJK:n kanssa sopimuksen tehnyt Robin Sid on entinen pelikaveri. Pelaajana hän on keskikentän työntekijä, joka pystyy tarvittaessa pelata lähes roolissa kuin roolissa.

Pidän itseäni aika monipuolisena pelaajana. Viime kaudellakin pelasin oikeastaan kaikkia muita paikkoja, paitsi maalivahtina ja vasempana puolustajana, naurahtaa Isaksson.

Se on mielestäni vahvuus, että pystyn sopeutumaan uuteen pelipaikkaan aika nopeasti. Itse näen, että oma paras paikkani olisi kymppipaikalla tai semmoisena box-to-box tyyppisenä pelaajana. Oikea laitakin on roolista riippuen sopiva. Olen omasta mielestäni aika juoksuvoimainen pelaaja ja tykkään tehdä hommia hyökkäys- ja puolustussuuntaan joten semmoinen rooli sopii aika hyvin.

Seinäjoelle Isaksson tulee sillä asenteella, että nyt tehdään töitä ja katsotaan minne asti uralla on vielä mahdollisuudet edetä.

Olosuhteet täällä on aivan parasta Suomessa ja pelaajista pidetään huolta. Täällä on kunnon futisstadion ja kun olen pelannut täällä, niin on tullut huomattua, että kannattajapäädystä lähtee ääntä. Olen todella iloinen, että olen nyt täällä. Toivottavasti tehdään yhdessä tästä hyvä kausi. Uskon, että täällä pystyn saavuttamaan ihan mitä vaan, sanoo Isaksson.

Kyllähän sitä ulkomaille vielä joskus uralla haluan. Sen eteen tehdään täällä hommia. Sanoinkin Dormanille kun neuvottelimme, että tiedän millaiset fasiliteetit täällä on, ja minä haluan tehdä töitä sekä ottaa niistä kaiken irti. Jälkeenpäin ei tarvi sitten jossitella, vaan se on vain itsestä kiinni, Isaksson päättää.

SJK palaa harjoituksiin ensi viikolla ja pelaa joulukuussa ensimmäisen harjoitusottelun. Suomen cup alkaa tammikuussa. Kausikortit ovat myynnissä lippu.fi pisteissä ja verkkokaupassa. Voit lukea lisää kausikorteista tästä uutisesta.

Keaton Isaksson

Sipoossa 21. huhtikuuta vuonna 1994 syntynyt Keaton Isaksson, on 184-senttinen keskikenttäpelaaja. Yleensä pelipaikka on keskellä hyökkäävässä roolissa, mutta myös oikea laita ja muut roolit kentällä ovat tulleet tutuksi.

Isaksson aloitti jalkapallon Sibbo Vargarnassa ja pelasi juniorina lisäksi FC Futurassa ja PKKU:ssa. Ensimmäinen varsinainen pelaajasopimus syntyi PKKU:n kanssa kaudeksi 2012. Joukkue pelasi tuolloin Kolmosessa, mutta se nousi Kakkoseen kaudeksi 2013. Kaudella 2014 hän pelasi FC Viikingeissä, Ykkösessä ja kävi samalla armeijan. Pelejä Ykkösessä tuli 11, ennen siirtoa HIFK:n Veikkausliigaan nousseeseen joukkueeseen.

HIFK:ssä Isakssonin valmentajana oli Jani Honkavaara. Seura teki yhteistyösopmuksen kaudella 2015 Ykkösessä pelanneen Gnistanin kanssa ja Isaksson harjoitteli HIFK:n liigajoukkueen kanssa, mutta pelasi pelejä Kakkosessa Gnistanissa. Kaudella 2015 tuli myös Veikkausliigadebyytti HIFK:n paidassa FF Jaroa vastaan heinäkuussa. Toinen liigaesiintyminen tuli Stadin derbyssä HJK:ta vastaan. Gnistanin kanssa pelejä tuli Kakkosessa kasaaan 14 ja niissä syntyi 6 maalia.

Koska minuutit jäivät kuitenkin HIFK:ssä vähäiseksi, tarjosi Ykkösessä pelannut EIF tuolloin 21-vuotiaalle Isakssonille isompaa roolia. Kaudella 2016 hän pelasi Ykkösessä 22 ottelua, useammassa eri roolissa keskikentällä ja maaleja syntyi kaksi. Niiden näyttöjen perusteella Ruotsin 1.divisioonan Pohjoislohkossa pelannut IFK Luleå kiinnitti Isakssonin kaudeksi 2017. Luulajassa hän sai entistä isomman roolin, ja lopulta hän oli seuran paras maalintekijä 6 maalillaan, vaikka pelasi pääosin keskikentällä. Isaksson oli mukana, kun joukkue kohtasi Suomen pääsarjaa pelanneen PS Kemin harjoitusottelussa ja samalla Kemin valmentaja Jani Åhman huomasi nuorukaisen. PS Kemi teki hänen kanssa sopimuksen kaudesta 2018.

Veikkausliigassa tuli otteluita 17 ja niissä maaleja neljä sekä kolme maaliin johtanutta syöttöä. Isaksson pelasi PS Kemin kanssa myös Suomen cupia ja niissäkin peleissä syntyi yksi maali. PS Kemin talous meni kuitenkin huonoon suuntaan kauden aikana ja palkkojakin jäi rästiin. Isaksson pääsi vielä saman kesän siirtoikkunassa pois Kemistä ja niin ikään Veikkausliigassa pelaavan IFK Mariehamnin riveihin. Loppukaudesta hän ehti pelata vielä IFK Mariehamnin kanssa liigaa 13 pelin verran sekä tehdä niissä yhden maalin.

Viime kaudella 2019 Isaksson pelasi IFK Mariehamnissa useassa eri roolissa, jopa keskus- ja laitapuolustajana, vaikka yleisimmin pelipaikka oli kärjen alla tai keskikentän keskustassa. Pelejä tuli kaikkiaan 27 ja niissä peräti 6 maalia sekä kolme maaliin johtanutta syöttöä. Sillä määrällä hän oli tehokkain pelaaja ja toiseksi kovin maalintekijä, yhden maalin enemmän tehneen Aristote Mboman jälkeen. Kausi 2019 oli siten Isakssonin läpimurtovuosi.

Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa pitää hänet Seinäjoella ainakin kauden 2020 kokonaan.