123 456 7890

Mitta ei miestä pahenna
Moni tyrmää ajatuksen siitä, että Jyri Nieminen voisi olla huippuluokan maalivahti pelkästään miehen pituuden vuoksi. Se on kapeakatseisuutta ja nähdyn perusteella melko hölmöä. Jo nyt nuori tamperelainen on osoittanut, että kimmoisuus, ketteryys ja taito ovat tarttuneet varteen paremmin kuin monella pari metrisellä.

“Onhan sitä pari kertaa joku sanonut, että jos olisit 10 senttiä pidempi… Mutta olisinko sitten enää se sama maalivahti, joka olen nyt? En usko itse siihen ollenkaan. Se on pelkkää ennakkoluuloa, ettei lyhyempi maalivahti voi olla hyvä. Vaikka olisin kaksimetrinen, ei ole mitään takeita, että muut ominaisuudet olisivat sitten yhtä hyvät”, naurahtaa Nieminen, joka on nyt ensimmäistä kertaa moneen vuoteen joukkueen matkassa alkumetreiltä saakka.

Kaksi viimeistä kautta tamperelaisesta PP-70:stä liikkeelle lähtenyt Jyri pelasi Kakkosen Lohko C:n toisessa ryhmässä, ylivieskalaisessa FC YPA:ssa.

“Kävin siellä viikonloppuisin pelaamassa talvella harjoituspelit. Siinä mielessä tämä on nyt todella loistavaa kun olen alusta asti saanut olla oman valmentajan valvovan silmän alla. Olen erittäin tyytyväinen Jari Kujalan harjoituksiin. Vaatimustaso on kova ja hän pistää minut lujille. Nyt alkaa jo huomata, että huononakin päivänä pystyy hyviin suorituksiin”, iloitsee Jyri, joka muistaa kehua myös FC YPA:n toimintaa.

“Siellä hoidettiin kaikki hyvin. Olosuhteet siellä eivät ole kovin hyvät talvikaudella, mutta niiden parin vuodenkin aikana, jotka siellä pelasin, meni seura hurjasti eteenpäin. He halusivat ratkaisuja tästä kaudesta itselleni liian tiukalla aikataululla, sillä tavoittelin siinä vaiheessa edelleen paikkaa Ykkösessä. Seura on hoidettu hyvin ja on varmasti kova vastustaja kesällä”, lisää Jyri, joka odottaa viikonlopun kahta kamppailua mielenkiinnolla.

“Olen kerran aikaisemmin pelannut FC Hakaa vastaan. Pelasin matsissa toisen puoliajan, eikä omiin mennyt kuin Vallu Popovitshin puskema maali. Olin todella tyytyväinen kunnes entinen Hakan pelaaja Jaakko Pasanen kävi kertomassa, että ei “Vallu” ole koskaan kenellekään muulle tehnyt päällä maalia”, nauraa Jyri.

“Hieno sinne on kuitenkin mennä, koska siellä pelaa monta tuttua kaveria. Toivon, että saamme kolhuista ja sairasteluista huolimatta jalkeille kilpailukykyisen joukkueen. siinä päästään sitten mittamaan omaa osaamistamme oikein kunnolla, sillä onhan FC Haka todella kova nippu.”.

Lauantain Valkeakoskelle suuntautuneen excursion jälkeen edessä on oman lohkon FC Kiisto Vaasasta. Siinä missä kelta-mustat olivat hankalia seinäjokelaisille viime kaudella, samaa sanoo Jyri myös FC YPA:n ja Kiiston suhteesta.

“Ihan sama juttu. Meillä oli tosi nihkeää heidän kanssaan. Matti Lampi on semmoinen peikko siellä, että se kaveri pelaa kyllä ihan väärässä sarjassa. Kiisto on muutenkin fyysinen ja isokokoinen joukkue. Päällisin puolin se ei vaikuta juuri sen kummemmalta, mutta niin vain joukkue on kuitenkin kova pala”, huokaisee Jyri.

Siinä saa koko joukkue pistää parastaan, että viikonlopusta selvitään ehjin nahoin. Kolhut ja flunssa ovat pitäneet miehiä sivussa treeneistä, mutta 11 pelaajaahan kerrallaan saa kentälle heittää, joten eiköhän niitä sen verran löydy.op”