123 456 7890

SJK matkusti kohti Maarianhaminaa jo perjantaina, vedettyään ensin viimeistelyharjoitukset OmaSp Stadionilla. IFK Mariehamn – SJK pelataan sunnuntaina ja ottelu alkaa klo 18:30. Seinäjoella peliä voi katsoa yhdessä muiden SJK-kannattajien kanssa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Ovet aukeaa siellä tuntia ennen avauspotkua. Kotikoneilta ottelu näkyy ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista.

Aikataulu on tiukka, mutta se johtuu tietenkin osaltaan menestyksestämme Suomen Cupissa. Olemme kuitenkin varmoja, että pelaajat ovat fyysisesti, taktisesti ja mentaalisesti tähän valmiita, joten voimme mennä luottavaisin mielin tähänkin otteluun. Minun ja Tonin (Lehtinen) alaisuudessa olemme nyt pelanneet kolme ottelua Veikkausliigassa ilman tappiota, ja pidimme kahdessa viimeisimmässä ottelussa myös nollan. Toki edellisessä ottelussa meillä oli hieman tuuriakin, kun vastustaja tuhlasi paikkojaan, mutta joskus onneakin tarvitaan, kertoo SJK:n vastuuvalmentaja Brian Page.

Pyrimme nyt rakentamaan edellisen ottelun hyvän ensimmäisen puoliajan ja toisen puoliajan hyvän alun varaan. Yritämme olla kuitenkin vaarallisempia hyökkäysalueella ja yritämme hallita peliä Maariahaminassa. Mielestäni meidän pelaajamme ovat sellaisia, että olemme parempi joukkue silloin, kun meillä on pallo, ja kun me hyökkäämme, toteaa Page.

Meillä on ollut hyvin rajallisesti aikaa kehittää peliämme, sillä tunnit harjoituskentällä ovat olleet vähissä tiukan ottelutahdin vuoksi. Se on välillä turhauttavaa varsinkin meille valmentajille, sillä harjoituksista on pakko tehdä enemmän tai vähemmän palauttavia. Melkein aina on peli tai pitkä matkustuspäivä alla. Siksi olemme lähteneet viimeisiin peleihin siitä, että puolustuksellisesti meidän täytyy olla yhtenäisiä. Tiesimme, että olimme päästäneet jopa 12 maalia HJK:ta vastaan aiemmin ja meidän täytyi olla siinä ottelussa aiempaa parempia nimenomaan puolustusmielessä. Samalla halusimme muuttaa hieman meidän ryhmittymistämme, ja olemme siksi tähän asti keskittyneet enemmän näihin kahteen asiaan hyökkäyksen kustannuksella, Page jatkaa.

Nyt kun olemme parempia puolustuksellisesti ja pystymme liikkumaan joukkueena paremmin pallottomana, voimme alkaa kehittämään hyökkäyspeliämme. Meidän täytyy olla vaarallisempia jatkossa, kun meillä on pallo, siitä ei kukaan ole eri mieltä. Ilvestä vastaan hallitsimme jo palloa paljon paremmin, mutta meidän täytyy saada siitä hallinnasta vielä vaarallisempaa vastustajalle. Me haluamme olla pallonhallintajoukkue, joka luo paljon paikkoja, päättää Page.

Edellisessä ottelussa SJK:lla oli avauksessa kaksi omaa kasvattia, Jesse Sarajärvi ja Joonas Sundman. Sundman palasi takaisin Suomeen kesän siirtoikkunassa, vietettyään muutaman vuoden Englanissa Aston Villan Akatemiassa. 19-vuotias Sundman valittiin myös Suomen U21-maajoukkueeseen.

Minulla on ollut rikkonainen vuosi takana, mutta olen silti päässyt jo pelaamaan viidessä ottelussa siirron jälkeen. Pitää vetää ensi kaudeksi kunnon ehjä pre-season, jonka jälkeen pyrin murtautumaan säännöllisesti pelaavaan kokoonpanoon. Onhan tämä ihan loistavaa että täällä on mennyt futis näin paljon eteenpäin. Kun lähdin Englantiin, ei täällä vielä ollut stadionia tai tämmöisiä fasiliteetteja, eikä edes pelattu Veikkausliigaa. Itselläni on todella hyvät fiilikset tästä kaikesta, sanoo laitapakkina SJK:ssa pelannut Joonas Sundman.

Joukkueena olemme pelanneet nyt paremmin tämän viimeisen kuukauden aikana. Tuloksienkin pitäisi sitä mukaa tulla kokoajan paremmiksi, jotta saamme kasaan tarvittavat pisteet ja pääsemme ensi kaudeksi Eurooppaan. Joudumme tällä hetkellä kierrättämään pelaajia jonkin verran, sillä pelaajat ovat pelanneet kauden aikana paljon pelejä. Vain siten kaikki jaksaa vetää kauden loppuun asti, Sundman kertoo.

Maajoukkueen kanssa lähden ensi viikolla ensin Puolaan ja sitten seuraavalla viikolla meillä on Helsingissä vastassa Tanska. Itselläni on todella hyvä fiilikset tästä. En olisi uskonut, että näin nopeasti pääsen mukaan, kun minulla on viimeisen vuoden aikana ollut aika paljon loukkaantumisia. Hienoa kuitenkin, että pääsin heti joukkueeseen mukaan, kommentoi aikoinaan poikamaajoukkueissa kapteenin nauhaakin kantanut Sundman lopuksi.

Perjantaina tuli kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun SJK varmisti Ykkösen mestaruuden ja nousun Veikkausliigaan. Ykkösen mestaruuden jälkeen SJK on saavuttanut Suomen mestaruuuden, Suomen Cupin mestaruuden ja ison kasan muita mitaleja. Kolmena vuotena putkeen SJK on myös pelannut europeleissä. SJK on edelleen mitali- ja europelijahdissa tälläkin kaudella, kun viisi ottelua on pelaamatta. Viidentenä nyt olevalla SJK:lla on mahdollisuus sunnuntaina kuroa kiinni neljän pisteen etumatkaa mitalisijoihin tai nousta neljänneksi europeleihin oikeuttavalle sijoitukselle. Samalla kuudentena kahden pisteen päässä oleva IFK Mariehamn jäisi kauemmas taakse.

IFK Mariehamn – SJK sunnuntaina 1.10. klo 18:30. Tervetuloa katsomaan ottelua OmaSp Stadionille yhdessä muiden SJK-kannattajien kanssa.

IFK Mariehamnilla viimeinen oljenkorsi

Viime vuoden Suomen mestari ja kauden 2015 Suomen Cup -mestari IFK Mariehamn, on melkein selkä seinää vasten sunnuntaina. Jos kotijoukkue häviää SJK:lle silloin, vaikeutuu eurohaaveet tältä kaudelta huomattavasti ja mitalijuhlien saaminen Maarianhaminaan vaatisi sen jälkeen jo pientä ihmettä. Siten onkin oletettua, että Peter Lundbergin valmentama isäntäjoukkue laittaa kaiken peliin sunnuntaina.

IFK Mariehamnin piste-ero toiseen ja kolmanteen sijaan on tällä hetkellä kuusi pistettä. Tappiolla se saattaisi kasvaa jo yhdeksään pisteeseen ja pelejä olisi vain neljä jäljellä tuon kuromiseksi. Sijoitus sarjataulukossa ei muuttuisi, sillä IFK:n takana olevan VPS:n ero on liian suuri.

Aleksei Kangaskolkka on ollut tällä kaudella IFK:n tärkein pelaaja, ja hän johtaa 14 maalillaan Veikkausliigan maalipörssiä. Sama mies johtaa myös IS-tähtipörssiä. Hänen tutkaparinaan on ollut keskikikenttäpelaaja Robbin Sellin, joka on jaellut kahdeksan maalisyöttöä ja säestänyt viidellä maalilla. Vaarallinen kaveri on myös laitapelaaja Brian Span, joka on syöttänyt kuusi maalia ja tehnyt itse neljä. Hyökkäyspää saarelaisilla on siten toiminut edelleen mallikkaasti, mutta puolustuspeli ei ole ollut mestaruuskauden tasolla. Toisaalta voi sanoa, että mestaruuskaudella hyökkäyspeli oli vielä kovempi, kun silloin kärjessä hääräsi kaksikko Dever Orgill – Diego Assis. Heidän menettämisensä viime kauden jälkeen oli iso isku IFK:lle.

Puolustuspäässä IFK:lla on kuitenkin kovia nimiä ja se on pysynyt aika hyvin samanlaisena viime kaudenkin jälkeen. Merkillepantavaa on kuitenkin menestyskausien kapteeni Jani Lyyskin vajoaminen vaihtopenkille. Laitapuolustaja Albin Granlund on Suomen ehdotonta eliittiä ja mies kutsuttiin jälleen Suomen maajoukkueeseen. Toppari Kristian Kojola on vaarallinen erikoistilanteissa myös hyökkäyspäässä ja toisella laidalla tai jopa keskikentän pohjalla on pelannut Philip Mantilla.

Tällä kaudella IFK Mariehamn ja SJK eivät ole vielä saaneet selvyyttä keskinäisestä paremmuudesta, kun ensimmäinen ottelu keväällä päättyi Seinäjoella 1-1 ja toinen kohtaaminen 0-0-luvuin Maarianhaminassa. Viime kaudella IFK voitti kahdesti maalilla ja SJK puolestaan viimeisen kohtaamisen maalilla. Siten voisi varsin tasaista ja vähämaalista ottelua odottaa myös tänä sunnuntaina.

IFK on ollut viimeisessä viidessä ottelussaan hyvässä iskussa, voittaen VPS:n, Interin ja PS Kemin kotonaan. Helsingissä IFK:n kanssa tasattiin pisteet 0-0:lla ja keskiviikkona pelattu ottelu HJK:n vieraana päättyi 0-1-tappioon. Kotikentällään IFK on hävinnyt tällä kaudella vain kolmasti. Suomen Cupissa HJK:lle, Mestareiden Liigassa Legia Varsovalle ja toukokuussa Veikkausliigassa FC Lahdelle. Joukkueella ei ole pelikieltoja, mutta keskikentän tärkeä pelaaja Robbin Sellin on sivussa loukkaantumisen vuoksi.

SJK:lla pelikieltoja ja pikkukolhuja

Keskiviikkona pelattu ottelu Ilvestä vastaan oli fyysisesti sekä henkisesti erittäin raskas, kun SJK joutui siihen muutaman päivän palautumisella hävitystä Suomen Cupin finaalista. Ilves taas pääsi otteluun viikon valmistautumisella. Silti SJK onnistui pitämään Ilveksen nollilla ja voi sanoa pisteen olleen todellinen taistelupiste.

Pelit kuitenkin jatkuvat taas hirmuisella tahdilla ja vain muutaman päivän palautumisella pitäisi taas kamppailla mitaleista IFK Mariehamnia vastaan sunnuntaina.

Johannes Laaksonen ja Marc Vales ovat sunnuntaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Suomen Cupin finaalissa kahdella kortilla ulosajetuksi joutunut Obed Malolo sen sijaan kärsi pois pelikieltonsa ja on käytettävissä tuorein jaloin IFK:ta vastaan.

Joel Mero ja Mehmet Hetemaj joutuivat tulemaan vaihtoon keskiviikkona loukkaantumisten vuoksi. Vielä ei ole täysin varmaa onko molemmat pelikunnossa, mutta erittäin todennäköisesti näin on. Joukkueen muutkin pelaajat ovat kärsineet kolhuja, joita koitetaan parannella sunnuntaihin mennessä. Sunnuntain jälkeen alkaa reilun viikon maajoukkuetauko, jonka aikana joukkuetta parsitaan kokoon loppukauden neljään otteluun. Maajoukkuetauolla ainakin Mihkel Aksalu, Marc Vales, Joonas Sundman ja Obed Malolo on maajoukkueiden tehtävissä.

SJK ei luovuta koskaan ja sunnuntain matsista lähdetään hakemaan täyttä pistepottia. SJK matkasi jo perjantaina kohti Maarianhaminaa ja valmistautuu otteluun niin huolella kuin se on mahdollista. Hommaa helpottaa hieman se, että myös IFK Mariehamn on pelannut keskiviikkona, eivätkä hekään pääse tuoreilla jaloilla otteluun.

SJK:n kauden 2017 jäljellä olevat ottelut:
Su 01.10. klo 18:30 IFK Mariehman – SJK
To 12.10. klo 20:00 SJK – HJK
Su 15.10. klo 15:00 PS Kemi – SJK
Pe 20.10. klo 18:30 HIFK – SJK
La 28.10. klo 14:00 SJK – FC Inter

Kaikki ennakkoliput kotipeleihin saat SJK:n verkkokaupasta: www.sjk2007.fi/verkkokauppa.