123 456 7890

“Mikki” lopetti edarissa

Seinäjoen Jalkapallokerhon kausi loppui Raaseporin kaupungin Karjaan taajamassa 29. lokakuuta. Ennätyspitkän kauden viimeisessä ottelussa nähtiin myös viimeistä kertaa edustusjoukkueen pelipaidassa hienon uran pelannut maalitykki Mikael Muurimäki.

TP-Seinäjoen kasvatti ehti urallaan pelata niin edesmenneiden FC Jokereiden kuin FC Jazzinkin organisaatioissa tulittaen maaleja myös pietarsaarelaiselle FF Jarolle Veikkausliigassa. Myös tamperelainen PP-70 tuli tutuksi kasvattajaseuran, Kakkosen GBK:n ja Kerhon lisäksi.

– Siihen oli kiva päättää ura edustusjoukkueessa. Oli helppo lopettaa noin huikean kauden jälkeen, sanoo “Mikki” kauden jälkeen.

– Nousu oli aivan uskomaton juttu ja kausi oli kerta kaikkiaan loistava. Olen tosi ylpeä joka jätkästä, jonka kanssa sain tällä kaudella pelata. Meille ei todellakaan löytynyt vastusta, hehkuttaa “Mikki”.

Jalkapallo ei Suomessa elätä, joten jossain vaiheessa on nappikset lyötävä ainakin jonkinasteisesti naulaan. Nyt tuli “Mikin” kohdalla se aika.

– Jos lyhin reissu ensi kauden Ykkösessä on Hämeenlinnaan, niin on se hiukan kaukana. Olisi toki ollut hienoa olla nostamassa Kerhoa liigaan, mutta jätetään se nyt nuorempien tehtäväksi. Pelasin Ykköstä jo 90-luvulla, joten nyt on hyvä aika siirtyä reserveihin, jatkaa “Mikki” lupautuen tulittamaan osumia ensi kaudella Kolmosessa Jari Kujalan valmennuksessa.

Toisaalta on Kolmosestakin noustu Veikkausliigan maalintekijäksi, jopa ihan viime aikoina, sillä “Mikillekin” tuttu Mattias Wargh teki tuon tempun Pietarsaaressa pelattuaan pariinkin kertaan jo Kolmosessa IFK Jakobstadin väreissä ja palaten sieltä FF Jaroon maalintekijäksi.

– Eihän se nyt mahdotonta tietenkään ole, mutta jos nyt tekisi 20-30 maalia Kolmosessa, niin ei sekään huono juttu olisi, nauraa “Mikki”.

Muurimäki pelasi Kerhossa 64 sarjaottelua viimeistellen niissä peräti 32 maalia, joista kymmenen syntyi päättyneellä kaudella. Maali joka toisessa pelissä on erittäin kelpo saldo. Tuo lukema oikeuttaa myös Kerhon maalintekijätilaston kärkipaikkaan.

Sarjamaalien lisäksi “Mikki” iski Kerhon Suomen Cupin otteluissa kaksi osumaa.

– Toivottavasti joukkue pysyy mahdollisimman hyvin kasassa, sillä jo tuollakin nipulla oltaisiin oltu Ykkösen ylemmässä keskikastissa, mikäli nyt cupin matsi FC KooTePeetä vastaan kertoo asiasta yhtään mitään, sillä he eivät pärjänneet meille millään tavalla, toivoo Kerhon maalitykki “Mikki” Muurimäki.