123 456 7890

Mikin knallitemppu ratkaisi

SC Riverball – SJK 0-5 (0-1)
40 min 0-1 Mikael Muurimäki
68 min 0-2 Christian Sund (rp)
73 min 0-3 Ville Ylinen
83 min 0-4 Mikael Muurimäki
88 min 0-5 Mikael Muurimäki

Seinäjoen Jalkapallokerho otti kauden 14. voittonsa Joensuun Rantakylän komealta kalskahtavalla Puma Areenalla, jonka nurmi oli kuitenkin pitkä ja hidasti selvästi vieraiden pelinrakentelua ensimmäisellä jaksolla.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen alkoi sarjassa viimeisenä oleva kotijoukkue kuitenkin hyytyä vieraittensa vauhdissa ja peli alkoi kääntyä sarjajohtajan suunnitelmien mukaiseksi.

Ennen sitä kotijoukkue ehti kuitenkin säikytellä vieraitaan hankkimalla kuusi kulmuria, joista yhden jälkitilanteesta maalivahti Luis Fernando joutui venymään komeaan torjuntaan. Sed olikin kotijoukkueen ainoa todella vaarallinen paikka ottelussa.

Kerhon johtomaalia ja seurahistorian 200. osumaa jouduttiin odottamaan kuitenkin aina 40. minuutille saakka, vaikka muutamaa minuuttia ennemmin Teemu Penninkangas, Mikael Muurimäki ja Arttu Seppälä pakottivat kotijoukkueen maalivahdin, Lassi “YouTube” Hurskaisen muutamaan huikeaan torjuntaan.

Kun maali sitten vihdoin tuli, se oli komea. Arttu Seppälä pelasi pallon päätyyn, mistä Timo Rauhala lähetti mainion keskityksen takatolpalle. Sinne yksin jätetty Mikael Muurimäki puski hienosti pallon verkkoon vieden Kerhon taukojohtoon.

Toisella puoliajalla matsi rateksi, kuten niin moni muukin Kerhon kamppailu. Ensin Muurimäki ajoi ranaistusalueelle, missä hänet kaadettiin lähes niskalenkkiä muistuttavin ottein ja näin kokoonpanoon palannut Christian Sund viimeisteli pilkulta 2-0 -maalin vieraille.

Viitisen minuutitia myöhemmin Muurimäki oli taas pahanteossa tarjoilen nyt syötön vaihdosta kehiin tulleelle Ville Yliselle, joka tulitti pallon etukulmasta sisään todella näyttävästi.

Viimeisen kympin aikana Mikael Muurimäki iski vielä kahdesti. Ensin Matti Lähitie löysi syötöllään Arttu Seppälän, joka jatkoi yhdellä kosketuksella “Mikin” vapaaksi ja maalintekoon. Lopussa roolit vaihtuivat sen verran, että “Ylli” tarjoili ja “Mikki” sinetöi terävällä yläkulmalaukauksella hattutemppunsa.

Vaikka numerot repesivät tälläkin kertaa tyrmäykseksi, on pakko antaa kiitosta SC Riverballin asenteesta ja taistelusta. Se oli monta pykälää parempaa kuin esimerkiksi Vaajakoskella nähty isäntien pelaaminen.

Voiton myötä Kerho rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä, vaikka pelejä on vielä kymmenen jäljellä.

Voittonsa myötä Kerho venytti etumatkansa Kakkosen Lohko C:n piikkipaikalla 13 pisteeseen. Tosin TP-47:lla on mahdollisuus ohittaa tänään FC Kiistoa kyykyttänyt GBK ja kaventaa etumatka 11 pisteeseen.

Kerho oli ottelussa varsin kapealla materiaalilla, sillä loukkaantumisten takia sivussa olivat Mikko Ylihärsilä, Tiitus Lehtinen ja pelikiellon takia Petter Meyer.

Keskiviikon ottelusta JBK:ta vastaan on puolestaan sivussa keskikenttäpelaaja Chris Cleaver, jonka varoitustili tuli nyt täyteen. Toistaalta siinä pelissä ovat käytössä Daniel Caumo ja Petter Meyer.

Ottelun palkintoraati antoi yhden tähden isäntien Perttu Rytivaaralle. On hiukan ironista, että palkinto annettiin topparille vieraiden ladottua pallon viidesti kotijoukkueen maalin, mutta mikäpä siinä. Kaksi tähteä annettiin kolme maalia, yhden sytön ja yhden hankitun rankkarin hankkineelle Mikael Muurimäelle ja kolme vieraiden Christian Sundille.

Kotijoukkueen parhaita olivat palkinnon pokannut maalivahti Hurskainen ja pirteä nuorukainen, Markus Pippola. Vieraista onnistui varsin moni. Alakerrassa ei juuri dramaattisia virheitä voinut paikallistaa ja keskikenttäpelikin oli kyllä hyvin hallussa. Hyökkäyksen tehosta kielivät viisi maalia nyt ja 17 kolmessa viimeisessä ottelussa yhteensä. Parhaana palkittiin Arttu Seppälä, jolla oli varsin muakava ehtoo.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Matti Lähitie, Kalle Taimi, Timo Rauhala, Teemu Penninkangas (75. Miika Korpela), Chris Cleaver, Christian Sund, Lee Brennan (73. Ville Ylinen, Mikael Muurimäki, Arttu Seppäkä