123 456 7890

SJK:n maalivahtina vuodesta 2013 lähtien pelannut Mihkel Aksalu, jättää SJK:n tämän kauden jälkeen. Aksalu palaa perheineen kotimaahansa Viroon, missä hän tekee päätöksiä uransa seuraavista vaiheista.

SJK kiittää Aksalua erityisen lämpimästi näistä kuluneista vuosista ja hänen panoksesta SJK:n aiempien vuosien menestyksessä. Aksalun aikana SJK nousi Ykkösestä Veikkausliigaan, voitti Suomen mestaruuden, Suomen cupin, Veikkausliigan hopea- ja pronssimitalit sekä Suomen cupin hopeaa ja Liigacupin. Hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi vuonna 2015 sekä samana vuotena Veikkausliigan tähdistöön.

Aksalun viimeinen kotipeli SJK:n paidassa oli 13.9. pelattu Pohjanmaan derby VPS:aa vastaan ja viimeinen peli Helsingissä 21.9. pelattu HIFK – SJK. Viron A-maajoukkueen maalivahti Aksalu on sivussa ensi lauantaina pelattavasta kauden viimeisestä pelistä yläraajavamman vuoksi.

Tämä ei ollut helppo päätös, mutta nyt kun se on tehty, tuntuu kaikki selvältä, Harmittaa vain se, että en pysty pelaamaan viimeistä peliä. Onneksi pystyn kuitenkin kävelemään kentälle ja sanoa vielä kerran kaikille kiitos sekä nauttia viimeisestä pelistä kotistadionilla, sanoo SJK:n nyt jättävä Mihkel Aksalu.

Haluankin kiittää kaikkia pelaajia joiden kanssa olen täällä pelannut, kaikkia staffin jäseniä ja ihmisiä jotka työskentelevät tässä seurassa. Koko SJK-perhettä. Lisäksi erityinen kiitos seuran omistajille, joiden ansiota ylipäätään on, että olen täällä, kiittelee Aksalu.

Myös kannattajille haluan sanoa kiitos kaikista seitsemästä kaudesta. Tämä on ollut pitkä matka, mutta loppu on nopea. Te olette olleet kuitenkin kokoajan mukana, huutaneet minun nimeäni myös silloin kun pelit eivät ole menneet niin hienosti. Te olette luottaneet minuun ja se on merkinnyt paljon.

Päätökseni lähteä synty, koska minusta tuntuu, että joukkue tarvitsee uutta verta. Toivottavasti lähtöni avaa nyt paikan uusille nuorille jätkille, jotka pääsevät vuorostaan nauttimaan siitä mitä tällä seuralla on antaa pelaajalle. On heidän aikansa tehdä omaa uutta historiaa täällä, sanoo Aksalu.

Lauantain pelin jälkeen, kun sopimukseni loppuu kuun lopussa, en ole enää tämän seuran pelaaja. Sen jälkeen olen tämän seuran kannattaja ja fani. Ei ole väliä missäpäin maailmaa minä menen tulevaisuudessa, niin olen täysin varma, että seuraan kaikkia SJK:n pelejä ja tuloksia. Tätä on vaikea sanoa lyhyesti, mutta tämä seura ja Seinäjoki on ollut iso osa minun elämää ja ne muistot kulkevat kanssani ikuisesti, kertoo Aksalu.

Yksi parhaista omista muistoista on vuodelta 2016, ennen lähtöä Suomen cupin finaaliin Tampereelle. Istuimme silloin perheeni kanssa aamupalalla ja puhuimme yhdessä kuinka tärkeä peli tuo HJK:ta vastaan pelattava finaali oikein on. Silloin lupasin tyttärelleni, että tulen kahden päivän päästä takaisin ison hopeisen pokaalin kanssa. Menimme peliin, pelasimme sen ja seuraavana aamuna sitten söimme yhdessä puuroa pokaalin kanssa, muistelee Aksalu vielä lopuksi.

Kuvassa Mihkel Aksalu aamupuurolla tyttärensä ja Suomen cupin pokaalin kanssa vuonna 2016.

Aksalu pelasi SJK:n paidassa 209 ottelua virallisissa kilpailuissa. Se on enemmän kuin kellään muulla SJK-pelaajalla koskaan ja se on myös Aksalun omalla uralla pisin aika missään seurassa. Veikkausliigapelejä Aksalulle tuli kasaan 158.

Aksalu on erityinen maalivahti, jolla tulee olemaan paikka tämän seuran sydämessä koko hänen loppuelämänsä ajan. SJK on ollut onnekas, että sillä on ollut näin hyvä maalivahti jo useiden vuosien ajan, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page, joka on työskennellyt Aksalun kanssa vuodesta 2016.

Henkilökohtaisella tasolla, on ollut etuoikeus työskennellä hänenlaisensa ammattilaisen kanssa. Hän on mahtava tyyppi, jonka vaatimustaso on aina korkealla. Hän on lojaali ja perhekeskeinen mies. olemme puhuneet lukemattomia kertoja hänen kanssaan jalkapallosta ja kaikesta muusta. Joten on harmi, että hän lähtee, mutta kaiken täytyy loppua joskus. Ja hän lähtee täältä arvostettuna ja niin hänelle kuin meille kaikille täällä jää hyvä muistot yhteisestä ajasta, Page jatkaa.

On siis ollut ilo tuntea ja työskennellä hänen kanssaan. Uskon, että puhun koko seuran puolesta, kun toivotan hänelle sekä hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen, sanoo Page lopuksi.

SJK päättää kautensa lauantaina 19.10. klo 15:00 pelattavaan FC Lahti kotiotteluun. Tuossa ottelussa juhlistetaan Aksalun jäähyväisiä SJK:lle ja SJK-kannattajille.

Harmillisesti Aksalu loukkaantui aiemmin harjoituksissa ja hän ei ole siksi pelannut parissa viime ottelussa, eikä pelaa myöskään lauantaina. Mutta Aksalu tulee tapaamaan kannattajia haastatteluihin ennen ja jälkeen ottelun Carlsberg Sports Bariin ja käy vierailemassa kannattajien luona Kannattajapäädyssä ottelun aikana. Ottelun lopussa, kun joukkue tekee Aksalun itsensä aloittaman, kauden päättyessä perinteeksi muodostuneen kiitoskierroksen kentällä, on Aksalu mukana kentällä johtamassa joukkoa.

Kauden päätösottelun jälkeen SJK viettää OmaSp Stadionilla SJK Family Night -kaudenpäätöstapahtumaa, johon aivan kaikki ovat tervetulleita. Lue lisää SJK Family Nightista tästä.

Ennakkoliput kauden päättävään SJK – FC Lahti otteluun SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.