123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on aktivoinut maalivahti Miguel Rodriguezin lainasopimuksessa olleen osto-option, ja Rodriguezin uusi sopimus seuran kanssa kattaa loppukauden 2024 lisäksi kaudet 2025 ja 2026. Sopimuksessa on myös kahden vuoden jatko-optio.

Nicaraguan A-maajoukkueen nyt 21-vuotias maalivahti siirtyi lainalle Seinäjoelle vuosi sitten Nicaraguan pääsarjaseura Diriangén FC:sta. 190-senttinen Rodriguez on vuoden aikana ehtinyt pelaamaan SJK:n edustusjoukkueen ja Akatemian mukana 24:ssä virallisessa ottelussa. Tällä kaudella Rodriguez on aiheuttanut hyvillä otteillaan harmaita hiuksia monille vastustajille Ykkösliigassa, tehden useita isoja torjuntoja, ja lisäksi hän on torjunut kauden aikana kolme rangaistuslaukausta. Veikkausliigadebyyttinsä hän teki kaudella 2023.

–Olen onnellinen ja kiitollinen siitä että olen saanut mahdollisuuden näyttää kykyni ulkomailla, ja jatkaminen pysyvämmin täällä oli tavoitteeni jo kun saavuin tänne. Suomi ja erityisesti Seinäjoki on kaunis paikka, ja ihmiset ovat ystävällisiä. Osa heistä on myös intohimoisia jalkapallon ja tämän seuran suhteen, ja he saavat minut tuntemaan olevani kotona, kertoo Rodriguez tuntemuksistaan ensimmäisen vuoden aikana.

Hyvin uuteen maahan kotiutunut maalivahti on saanut apua kotoutumiseensa joukkueen sisältä ja muilta taustavoimiltaan.

–Joukkueen avulla olen saanut lisää itseluottamusta, ja se on tärkeä tekijä positiiviseen kehitykseen. Jumala, perheeni ja muut läheiset ovat vaikuttaneet minuun suuresti ja auttaneet minua edistymään niin urheilijana kuin ihmisenäkin. Haluan kiittää Jumalaa siitä, että olen jo saavuttanut ensimmäisen tavoitteeni täällä. Tavoitteenani on nyt päättää kausi niin hyvään lopputulokseen kuin mahdollista, ja sen jälkeen työskennellä ankarasti jotta ansaitsisin paikkani edustusjoukkueessa samalla nauttien tekemisestä yhdessä kaikkien loistavien tyyppien kanssa, jotka seurassa pitävät huolen siitä, että maalimme pysyvät puhtaana, sanoo Rodriguez viitaten muihin maalivahteihin ja maalivahtivalmennukseen.

Maalivahtivalmentaja Luis Fernando onkin tyytyväinen nicaragualaisen otteisiin ja asenteeseen kentällä.

–Miguel on luonteeltaan rauhallinen ja kova tekemään toitä. Hän on ystävällinen kaikille ja joukkuepelaaja, joka on valmis antamaan kaikkensa niin treeneissä kuin peleissä. Hän on maalivahtina vahva, nopea, räjähtävä ja hakee hyvin keskitykset. Kielitaidon kehittymisen myötä myös kommunikointi kentällä paranee ja tulevaisuudessa johtaa peliä entistä paremmin. Hän haluaa todella kehittyä ja mennä eteenpäin urallaan. Miguel on nyt ensimmäistä kertaa ulkomailla, joka on jo itsessään kova paikka nuorelle, jolla ei ole kielitaitoa. Voin samaistua hänen tilanteeseensa, koska olen itsekin aikoinaan kokenut saman. Jo siitä tietää, että hän on ollut valmis haastamaan itseään ja kehittymään maalivahtina, luonnehtii Luis “Luffe” Fernando.

Rodriguezin voit seuraavan kerran nähdä tolppien välissä Seinäjoella todennäköisimmin SJK Akatemian jatkosarjan seuraavassa kotiottelussa, jonka aikataulu selviää alkusarjan päättymisen jälkeen. SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelunsa tulevana lauantaina Mikkelin Palloilijoita vastaan klo 16:00 Mikkelin Urheilupuistossa. Ottelua voit seurata tietenkin myös Ruudusta.

Seinäjoen Jalkapallokerhon Veikkausliigan mestaruudesta taisteleva edustusjoukkue pelaa lauantaina huippumatsin FC Lahtea vastaan OmaSp Stadionilla klo 17:00. Otteluun liput myy Ticketmaster.