123 456 7890

Meyer iski ratkaisun
FC YPA – SJK 0-1 (0-0)
58 min 0-1 Petter Meyer

Seinäjoen Jalkapallokerho rikkoi taas yhden myytin haettuaan neljännellä Kakkosen kaudellaan ensimmäisen voittonsa Ylivieskasta kaadettuaan joka kausi rajusti satsaavan isäntäjoukkue FC YPA:n ansaitusti Petter Meyerin kauden kuudennella maalilla.

Ottelun ainoa osuma syntyi toisen puoliajan ehdittyä 13. minuutille. Maalin pohjusti Timo Rauhala, joka katkaisi omalla parillakympillä Joni Pakolaa tavoitelleen syötön, nousi rohkeasti ohi isäntien keskikenttäpelaajan ja pelasi Lee Brennanin kanssa seinällä itsensä rangaistusalueelle, missä hän suorastaan asetteli pallon tarjottimelle takaa tulleelle Petter Meyerille, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Maali oli huikeaan iskuun päässeelle Meyerille todellakin jo kuudes kolmessa viimeisessä sarjapelissä. Miehen pysäyttäminen on tällä hetkellä todella vaikeaa itseluottamuksen noustessa kohisten.

Peli oli tyypillinen vääntö kahden voittoa tosissaan himoitsevan joukkueen välillä. Tällä kertaa Kerhon pää kesti kotijoukkuetta paremmin ja pisteet lähtivät vakuuttavan esityksen myötä matkaan. Ei niitä kuitenkaan helpolla saatu, mutta ehkä juuri sen vuoksi voitto maistuikin niin erinomaisen makoisalle.

Vaikka FC YPA onkin nyt hävinnyt kauden kaikki kolme kotiotteluaan, tuli viime kaudesta jälleen kolmella kovalla liigatason pelaajalla vahvistunut ryhmä raivokkaasti kiinni vieraisiin ottelun alusta asti.

Ensimmäisellä puoliajalla ei suuremmin maalipaikoilla juhlittu. Vierasjoukkueelle osui ensimmäinen sauma maalata Henri Heikkilän pelastettua pallon kulmurin jälkeen maaliviivalta.

Heti perään FC YPA sai paikkansa Joni Pakolan päästyä karkaamaan laidaltaan ohi Timo Rauahalan. Tinke rikkoi kyllä tilanteessa Pakolaa, mutta tilanteen tarkasti seurannut erotuomari Vesa Toivola katsoi hyötynäkökohdan ja näin Pakola pääsi tekopaikkaan, jonka tänään maalilla loistavasti pelannut Luis Fernando kuitenkin selvitti upeasti.

Kerhon paras sauma ensimmäisellä puoliajalla osui Petter Meyerille juuri ennen taukoa, mutta veto painui pallonmitan ohi alakulmasta ja näin puoliajalle mentiin maalittomasti.

Sen verran lämpiminä jo perinteisesti kuumiksi muodostuneet väännöt FC YPA:n kanssa jatkuivat tälläkin erää, että kotijoukkueen Joni Pakola, Radik Akhmetkhanov ja Dragan Pejic katselivat keltaista vieraiden Tiitus Lehtisen tavoin.

Toisella jaksolla tuuli kääntyi mielenkiintoisesti ja isännät saivat sen voimakkaana selkänsä taakse ottaen siitä koko hyödyn irti. Pitkillä palloilla tavoiteltiin jälleen kauden melko tehottomasti aloittanutta, mutta aina niin vaarallista Dragan Pejiciä, joka pysyi tänään melko hyvin Tiitus Lehtisen ja Mikko Ylihärsilän huomassa.

Toisen puoliajan alun peliä hallitsivat vieraat. Mikko Väänänen pääsi jo parin minuutin kohdalla tulittamaan, mutta veto painui yli maalin. Aivan ottelun loppuhetkillä Dragan Pejic pääsi yrittämään maalintekoa alakerran virhearvioinnin jälkeen nokikkain Luis Fernandon kanssa, mutta Luffe poimi vedon kuin marjan konsanaan. Kieltämättä siinä kohtaa vilisi jo mielessä viime kauden kamppailu, jolloin juuri sama herra tasoitti matsin.

Vaikka peli ei varsinaisesti huikeita suorituksia tarjonnut kummaltakaan joukkueelta, taistelua oli tarjolla. Osa tilanteista oli sellaisia, että joku toinen tuomari olisi voinut hyvinkin vilauttaa useampiakin kortteja tai puhaltaa jopa pari pilkkua ottelussa. Monien mielestä kotijoukkueelta jäi rankkari saamatta ensimmäisellä puoliajalla pallon osuttua Chris Cleaverin käteen ja vielä useamman mielestä Antti Pehkonen kaatoi ottelu n lisäajalla Mikael Muurimäen selkeästi takaapäin alueella. Ehkä oli linjan mukaista, ettei palloa kiikutettu kummastakaan tilanteesta pilkulle.

Voitto pitää Kerhon yksinään Kakkosen Lohko C:n piikkipaikalla ilman tappioita. Koskaan aiemmin ei Kerho ole voittanut viittä ottelua peräkkäin. Nyt pistettiin sekin myytti historiaan.

Ottelunpalkintoraati jakoi Veikkauksen kolme tähteä vierasjoukkueen maalintekijälle, Petter Meyerille. Kaksi sakaraista meni isäntien rutinoidulle liigakonkarille Jani Sarajärvelle, joka oli topparina todellinen soturi. Yhden tähden pokkasi isäntien keskikentältä Henri Heikkilä.

Mielenkiintoinen valinta, mutta kenties ihan oikeutettu. Vieraista Meyerin ja Luis Fernandon lisäksi Mikko Väänänen oli toppariparin kanssa vahva.

Nyt tuntuu siltä, että Kerhon joukkue pystyy vääntämään voitot juuri niistä otteluista, jotka viime kaudella hierottiin tasapeleiksi. Yhden maalin voitot ovat elintärkeitä, jos kärjessä halutaan olla vielä syksylläkin.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Mikko Ylihärsilä, Timo Rauhala, Aki Sipilä (67. Ville Ylinen), Chris Cleaver, Christian Sund, Arttu Seppälä, Lee Brennan (77. Mikael Muurimäki)