123 456 7890

SJK nousi Veikkausliigassa vain neljän pisteen päähän sarjaa johtavasta HJK:sta, kun neljä ottelua on vielä pelaamatta. SJK myös kohtaa HJK:n päätöskierroksella. Voiton takuumiehenä oli Roope Riski, joka teki SJK:n ainokaisen, kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia. Missään tapauksessa voitto ei tullut tänään helpolla, sillä KuPS piti unelmaansa mitaleista elossa antamalla kentällä kaikkensa. SJK jatkaa otteluita jo ensi lauantaina, kun se matkustaa Kemiin. PS Kemi – SJK näkyy suorana Seinäjoella, OmaSp Stadionin Carlsberg Sport Barissa, minne on järjestetty kaikille avoin tapahtuma. Ovet aukeavat klo 14.00 ja ottelu alkaa klo 15.00. Tervetuloa mukaan!

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – KuPS 1-0 (0-0)

1-0 74 min Roope Riski

Kauden ensimmäisellä Seinäjoen vierailullaan KuPS oli täysin aseeton. Nyt tahti oli toinen ja kuopiolaiset hallitsivatkin ottelua hetkittäin. SJK:n puolustuksessa etenkin Marc Vales katkoi jokaisen mahdollisen ja mahdottoman pallon. 16. minuutilla Mika Ääritalo pääsi laukomaan Juha Hakolan syötöstä täysin vapaasta paikasta, mutta SJK:n onneksi Ääritalon kauden ensimmäinen liigamaali jäi edelleen odottamaan itseään.

SJK:lla oli vajaan 20 minuutin kohdalla monta perättäistä kulmapotkua. Niistä syntyikin muutamia kelvollisia maalipaikkoja, mutta tilanne säilyi maalittomana.

26. minuutilla Matti Klinga nousi hienosti laidalta keskelle ja pääsi laukomaan yllättävän vapaasti hyvästä sektorista. Laukauskin oli hyvä, mutta Craig Hill torjui.

Toisen puoliajan alussa Mika Ääritalo laukoi kovan kudin noin 20 metristä, mutta Mihkel Aksalu torjui komeasti.

Vajaan tunnin kohdalla Tuco esitti kaksi upeaa yksilösuoritusta. Ensin hän rynnisti KuPSin vapaapotkun jälkeen pallon kanssa yli puolen kentän verran väistellen ympärillä pyörineitä kuopiolaisia, mutta joutui lopulta Mika Ääritalon torppaamaksi. Paria minuuttia myöhemmin Tuco dominoi boksissa KuPS:n puolustajia vastaan, mutta veto meni niukasti tolpan väärältä puolelta.

64. minuutilla Matti Klinga laukoi hyvin boksin rajalta, Craig Hill torjui eteensä ja Teemu Penninkangas oli ensimmäisenä reboundissa. Pennin laukaus kuitenkin epäonnistui ja tilanne säilyi edelleen maalittomana.

Ottelun ratkaisu nähtiin 74. minuutilla. Matej Hradeckyn upea läpisyöttö vapautti Roope Riskin täyteen vauhtiin. KuPS-topparit Babacar Diallo ja Azubuike Egwuekwe olivat kuitenkin boksissa hyvin sijoittuneena. Riskiä se ei hetkauttanut vaan hän harhautti ensin Diallon solmuun ja laukoi sen jälkeen vasurillaan pallon maaliin. Maali oli Riskille kauden 15. Ainoastaan Petter Meyer on tehnyt SJK:ssa yhden kauden aikana yli 15 maalia.

Matti Klinga väläytteli erinomaisia kaukolaukauksiaan tänään useampaankin kertaan. Jokaisella kerralla Craig Hill kuitenkin venyi pallon tielle. 2-0-maali oli lähellä myös ottelun loppuhetkillä, kun Hillin avaus epäonnistui pahasti. Teemu Penninkangas pääsi väliin ja eteni boksiin. Penni harhautti Hillin hyvin ulos tilanteesta, mutta sen jälkeen pallo karkasi ja tilanne kuivui kasaan.

Tämä oli tosi tärkeä peli molemmille joukkueille. Oli paha paikka meille. Lauantaina oli cup-finaali ja nyt taas pelattiin. Näkyi varmaan, että meiltä löytyy edelleen liigaa kohtaan, vaikka voitettiinkin cup. Ei ollut meiltä mikään paras peli tänään. Tänään varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hakemista. Pidettiin päät kylmänä ja saatiin luotua se yksi paikka ja maali. Oli kiva tehdä se maali, edellisestä liigamaalista oli vierähtänyt jo tovi. Voittomaalit tuntuvat aina entistä paremmalta, sanoi voittomaalin tehnyt Roope Riski.

Hieno ilta ja upea tunnelma meidän fanien edessä. Moni varmaan mietti, miten me reagoidaan cup-mestaruuden jälkeen. Ihan oikeasti en tiennyt. Tämä oli uusi tilanne meille. Aiemmin, kun ollaan voitettu, niin kausi on loppunut. Nyt meidän piti pelata kahden päivän jälkeen. Pelattiin viikon sisään kolme ottelua ja cup-finaalissa peräti 120 minuuttia. KuPS laittoi meidät tosi ahtaalle. Pystyttiin kuitenkin tarpeeksi kontrolloimaan ja puolustettiin koko joukkueena hyvin. Väsymys ehkä näkyi viimeisissä syötöissä, ne eivät olleet niin laadukkaita. Maalissa Hradeckylta kansainvälisen tason läpisyöttö ja Riskiltä kansainvälisen tason viimeistely. Matka jatkuu, syksy on futaajan parasta aikaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

– Tasainen ja vauhdikas peli. Simo (Valakari) on varmaan eri mieltä, mutta mielestäni oltais ansaittu ainakin piste, ehkä jopa kolme. Mutta tämä on maalintekopeli ja SJK teki yhden Riskin komealla yksilösuorituksella ja me ei itse onnistuttu, sanoi KuPS:n Mika Ääritalo.

Oltiin vähän niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla. Tuli ansaitusti paremmat paikat. Toisella puoliajalla SJK sai juonesta paremmin kiinni ja sai paremmat paikat. Meillä oli hetkemme ja paikat, joista olisi pitänyt laittaa sisään. Ero oli se, että Roope (Riski) pisti pallon verkkoon ja meiltä ei kukaan pistänyt palloa verkkoon. Periaatteessa olen tyytyväinen meidän pelaamiseen, yleisilmeeseen, pallolliseen pelaamiseen ja pyrkimykseen toteuttaa pallollista pelaamista. Kaikki oli kohdallaan, mutta SJK oli parempi, sanoi KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Richie Dorman, Henri Aalto, Johannes Laaksonen (58′ Matej Hradecky), Billy Ions (87′ Aimar), Ariel Tuco Ngueukam (58′ Teemu Penninkangas), Roope Riski, Matti Klinga, Marc Vales ja Mehmet Hetemaj.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Ottelun videokooste: