123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on Ykkösen Mestari vuosimallia 2013. Se tietää samalla sitä, että se nousee ensi kaudeksi pelaamaan Suomen Mestaruudesta Veikkausliiigaan.

SJK:n sarjavoitto varmistui jo viime viikonloppuna kotikentällä Seinäjoella, kun se pelasi 1-1 tasapelin Valkeakoksen Hakaa vastaan, uuden ennätysyleisönsä edessä. 4798 katsojaa, on samalla Ykkösen kaikkien aikojen toiseksi suurin katsojamäärä, eikä vuodelta 1997 peräisin olevasta ennätyksestä jääty kuin 12 katsojalla.

Nousujuhlat on kuitenkin jo unohdettu tältä erää ja joukkue on valmistautunut normaalisti kauden päättävään Jippo – SJK peliin, joka pelataan tänä lauantaina 5.10. klo 16.00 alkaen Joensuun Mehtimäen tekonurmella.

Tuon ottelun jälkeen SJK saa myös Ykkösen voittopokaalin sekä kultaiset mitalit itselleen kotiin tuomiseksi.

Vaikka SJK:lle pelillä ei olekaan sarjan kannalta merkitystä, halutaan kausi lopettaa komeasti ja onhan joukkue komeassa 10 ottelun tappiottomassa putkessa.

Myöskään Jipolle ei ottelulla todennäköisesti ole mitään merkitystä, sillä vaikka tämän hetken sarjatilanteen mukaan toinen tippuja Kakkoseen ratkottaisiin juuri Jipon ja viivan alapuolella olevan OPS:n välillä, on Jippo todennäköisesti varmistamassa säilymisensä kabinettipäätöksellä. Jippo nimittäin teki edellisviikonlopun AC Kajaani – Jippo ottelusta protestin, jossa todetaan AC Kajaanin käyttäneen ottelussa pelikiellossa ollutta pelaajaa. Jippo hävisi kentällä ottelun 4-0 luvuin, mutta melko todennäköisesti se tulee samaan 3-0 voiton, kunhan Palloliitto antaa asiaan oman päätöksensä. AC Kajaani on myöntänyt virheen ja ei aio kiistää vastalauseen väitettä.

Kumpikaan ei lähde kuitenkaan otteluun neppailemaan, vaan pelaamaan täysillä ottelun voitosta. Tätä korostaa SJK päävalmentaja Simo Valakarikin.

Me pelataan aina voitosta. SJK ei pelaa koskaan ystävyysotteluita, eikä lähde hällä väliä asenteella yhteenkään peliin. Me lähdetään jo perjantaina Joensuuhun, keskitytään kunnolla ja halutaan voittaa tämä peli, sanoo Valakari vakavana.

Myös Jippo leirissä halutaan päättää kausi voittoon.

Vastalauseesta huolimatta joukkue keskittyy täysipainoisesti tulevan lauantain otteluun, sillä voitto sarjanousija SJK:sta jättäisi spekulaatiot sikseen, Jipon puheenjohtaja Jaakko Hirvonen totesi lehtihaastattelussa aiemmin tällä viikolla.

SJK juhli Ykkösen sarjavoittoa viime sunnuntaina Seinäjoen Keskuskentällä.

Jippo ei tipu koskaan

Joensuun Jippo on siitä erikoinen tapaus, että se on pelannut nyt kahdeksan vuotta putkeen Ykkösessä ja viimeisten vuosien aikana se on aina ollut kaikissa mahdollisissa sarjaennakoissa sijoitettuna viimeiseksi. Niin myös nyt. Aina joukkue on kuitenkin yllättänyt epäilijänsä ja se on selviytynyt mitä ihmeellisemmillä nousuilla kapuamaan pudotusviivan yläpuolelle.

Joukkueen valmentaja Jarmo Korhonen on saamassa jälleen yhden sulan hattuunsa tämän kauden päätteeksi, mutta miehen kolmevuotinen pesti Joensuussa päättyy kuitenkin tähän kauteen ja hän on jo ilmoittanut siirtyvänsä muualle.

Jippoa on vaikea kuvitella ilman Korhosta, sillä mies on tämän kolmen vuoden lisäksi valmentanut joukkuetta jo aiemminkin neljän kauden ajan ja samoin sen edeltäjää Joensuun JiiPee:tä. Korhosen ja Jipon tiet olivat erossa ainoastaan vuosina 2008-2010, jolloin mies valmensi Kokkolassa KPV:n vihreänuttuja.

Vaikka siis historia ei mitä ilmeisemmin muutu Jipon Ykkösessä säilymisen osalta, päättyy yksi aikakausi tähän otteluun, kun Korhonen johtaa joukkonsa ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa Ykkösen otteluun.

Jippo pääsee peliin melkein täydellä ryhmällä, kun aiemmin pelikielloissa olleet palasivat jo aiemmin tai palaavat viimeistään tähän otteluun mukaan. Santeri Sjöblom on kuitenkin pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi, saatuaan edellisessä ottelussa kauden neljännen keltaisen. Myös pieniä kolhuja on, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan semmoisia että estäisivät pelaamisen lauantaina.

Koska Palloliiton päätöstä ei vielä ole tullut tuosta vastalauseasiasta, lähtee Jippo varmasti parhaalla mahdollisella ryhmällä peliin ja koittaa varmistaa sarjapaikkaansa.

Kuvassa pallosta SJK paidassa taistelevalle Timo Tahvanaiselle lauantain ottelu merkitsee varmasti paljon, sillä Jippo on hänen entinen seuransa ja paikalla on varmasti paljon sukulaisia ja kavereita.

SJK lähtee tosissaan myös

SJK ei aio lähteä lauantain peliin puolivaloilla, vaan voittamaan ottelua ja hakemaan siten hienoa loppua upealle kaudelle.

Kaikki pelaajat ovat Richie Dormania ja pitkäaikaisloukkaantuneita lukuunottamatta käytössä ja pelikieltoja ei ole.

SJK lähtee kohti Joensuuta jo päivää aiemmin perjantaina, joten valmistautuminenkin otetaan ottelussa huomioon kuten mihin tahansa muuhun tämän kauden otteluun.

Silti kentällä saatetaan nähdä hieman muutoksia aiempiin kokoonpanoihin ja moni semmoinen joka on jäänyt viime peleissä vähemmälle peliajalle, saanee näyttöpaikkoja tässä ottelussa.

Kaikki meidän pelaajat ovat olleet tärkeä osa tätä kautta. Meillä on ollut laaja rinki käytössä koko kauden, joten haluamme päättää kauden myös samalla tavalla, kertoo päävalmentaja Valakari.

SJK ei ole tällä kaudella vielä menettänyt pistettäkään Jipolle, sillä molemmat aiemmat kohtaamiset on päättynyt SJK:n 2-0 voittoon. Kerran Seinäjoella ja kauden ensimäinen kohtaaminen Joensuussa.

Viime kaudella Jippo oli kuitenkin kotikentällään SJK:lle melkoinen kanto kaskessa, sillä ensimmäinen Joensuussa pelattu ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen ja toinen tappioon 2-0 luvuin. Seinäjoella Jippo kuitenkin kaatui tuolloinkin 3-1 nimeroin.

Yhteensä kohtaamisia on siten nyt kasassa viisi ja näistä kerran on pelattu tasan. SJK on voittanut kolmasti, Jippo kerran. Maalisuhde näistä SJK:n hyväksi yhteensä 8-3.

Maalivahti Mihkel Aksalu ja puolustaja Pavle Milosavljevic, ovat ainoat pelaajat tällä kaudella, jotka ovat pelanneet jokaisen ottelun alusta loppuun.

SJK organisaatiolla on sinäsä harvinainen tilanne tänä viikonloppuna, että ensimmäistä kertaa kaikki kolme miesten joukkuetta pelaa samana päivänä ottelunsa ja lisäksi SJK Junioreiden B-juniorit pelaavat Ykkösen sarjapaikastaan sunnuntaina. Tuo B-junioreiden ottelu alkaa Rovaniemellä jo klo 12.00, joten siihen mukaan mahtuvat SJK U19 joukkueessa pelanneet pelaajat eivät ole siten käytettävissä lauantaina. Tästä syystä junioreita ei nähdä myöskään edustuksen mukana lauantaina.

Kerho 07:n päävalmentajana ja SJK edustuksen valmentajana toimiva Max Peltonen jää tällä kertaa Seinäjoelle valmentamaan Kakkosen Pohjoislohkon päätösottelua, eikä lähde mukaan pokaalinhakureissulle Joensuuhun. Kenties Max näin koittaa välttää tänä vuonna tukanleikkaus rituaalin? Nimittäin aikoinaan vielä vuonna 2011 pitkää tukkaa kantanut Peltonen, menetti tuon kauden päätteeksi takapiiskansa armottomissa nousujuhlissa. Sama toteutui uudelleen myös kauden 2012 päätteeksi, kun Kerho 07 nousi Kakkoseen.

Jospa tällä kertaa olisi Simon vuoro lyhennyttää hiuksiaan, vihjailee Peltonen virnistellen.

Ykkösen päätösottelu, JIPPO – SJK, Joensuun uudella Mehtimäen tekonurmella, lauantaina 5.10. klo 16.00.

Paikanpäältä on luvassa Twitter seurantaa Kloppien Twitterissä, sillä Kloppeja on lähdössä omiaan paikalle kannattamaan kauden viimeiseen otteluun.

Lyheneekö Simo Valakarin tukka tänä viikonloppuna? Vai jatkuuko perinne ja Max Peltosen tukka lähtee?