123 456 7890

Suomen Cupin ja Veikkausliigan hallitsevat mestarit kohtaavat lauantaina, kun SJK isännöi IFK Mariehamnia klo 18:00 alkavassa ottelussa OmaSp Stadionilla. Vastakkain ovat kaksi edelliskausien mestaria. IFK voitti Suomen cupin 2015 ja Veikkausliigan 2016. SJK sen sijaan juhli liigamestaruutta 2015 ja cupin voittoa 2016. SJK pääsee otteluun neljän ottelun tappiottomassa putkessa, kun taas IFK Mariehamn hävisi viime tiistaina kotonaan FC Lahdelle.

OmaSp Stadionille kulkee jälleen lauantaina Stadionbussit joka puolelta Seinäjokea ja toisen kerroksen Carlsberg Sports Barissa aukeaa ovet jo klo 16:00. Tapahtumatorilla on Ilkka-lehden teltta, missä voit muun muassa kokeilla taitojasi pallon pomputtelussa. Ottelun järjestelyistä voi lukea lisää tämän otteluennakon loppupuolelta.

SJK:n kaksi edellistä kotiottelua on päättynyt voittoihin nollapeleillä ja lähellä oli putken kasvaminen myös keskiviikkona KuPS:n vieraana. SJK johti ottelua aivan erotuomarin antamalle lisäajalle asti, mutta lopulta KuPS onnistui tasoittamaan ottelun 1-1:een. Tasoitus oli kirvelevä, mutta samalla se lisää taistelutahtoa lauantaina otteluun.

Espanjalaispuolustaja Chema Antón on pelannut kaikki kolme edellistä ottelua. Entinen Real Madridin ja RB Salzburgin pelaaja siirtyi Seinäjoelle maaliskuussa. Hän on pelannut seitsemässä ottelussa, saalistanut yhden syöttöpisteen ja ollut mukana järjestelemässä paria muuta osumaa.

Olen sopeutunut tänne yllättävän hyvin, eikä minulta mennyt oikeastaan ollenkaan aikaa tottua suomalaiseen jalkapalloon sen kummemmin, sillä meidän joukkueemme on hyvä ja se pelaa aika samantyylistä jalkapalloa mihin olen tottunut Espanjassa. Tyylimme on hyvin viihdyttävä ja meillä on paljon samanlaisia kombinaatioita, mitä olen tottunut pelaamaan jo Espanjassa, sanoo Chema Antón. Hänen oikea etunimensä on Jose Maria, mutta Chema on tuosta lyhenne.

Seinäjoki sopii minulle hyvin myös kaupunkina, sillä nautin tästä rauhasta mitä täällä on. Ja minä tykkään suomalaisten ihmisten ajatusmaailmasta ja asenteesta. Ilmasto ja ruokakulttuuri on toki täysin erilainen kotikaupunkiini verrattuna, Chema kertoo.

Lauantain ottelusta tulee varmasti vaikea, mutta meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin ottaa voitto ja kolme pistettä siitä. Jos jaksamme keskittyä ja teemme asiat siten kuin me osaamme, uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa ottelu. Mutta kuten sanoin, siitä tulee varmasti vaikea peli, sanoo Chema lopuksi.

SJK:n päävalmentaja Sixten Boström on vieraana SJK TV:n videoennakossa perjantaina.

SJK – IFK Mariehamn lauantaina 27.5. OmaSp Stadionilla klo 18:00.

Ottelun ennakkoliput saat edullisimmin SJK:n verkkokaupasta sekä SJK Shopista.

Chema Antón on sopeutunut Seinäjoelle hyvin.

Suomen mestari IFK Mariehamn vieraaksi

Kauden 2015 Suomen cupin voittaja pisti uuden valmennuksen johdolla vielä paremmaksi ja voitti Suomen mestaruuden kaudella 2016. Ensimmäistä kauttaan päävalmentaja toiminut Peter Lundberg ei olisi voinut paremmin aloittaa. Mestaruus ratkesi päätöskierroksella kotiyleisön edessä. Toki virallisesti päävalmentajana oli Kari Virtanen, sillä Lundbergilla ei ollut tarvittavaa lisenssiä. Virtanen toimi Lundbergin mentorina.

Viime kaudelle IFK muuttui minimaalisesti, eikä suurta pelaajaliikennettä ole tänäkään talvena nähty. Lähtijät ovat kuitenkin olleet sitäkin raskaampia menetyksiä. Dever Orgill (12+8) ja Diego Assis (6+2), ovat vaikeita korvattavia. Ykkösmaalivahti Walter Viitala lähti Tanskaan. Hänen tilalleen hankittiin Viron maajoukkueryhmään kuuluva 20-vuotias Andreas Vaikla, joka pelasi viime kaudella Allsvenskanissa kolmanneksi sijoittuneessa IFK Norrköpingissä 13 ottelua.

Uusi hankinta Robbin Sellin on pelannut viisi edelliskautta Sundsvallissa, niistä kolme Allsvenskanissa. Hänestä odotetaan tähtipelaajaa Veikkausliigaan ja merkit ovat olleet toistaiseksi hyvät, sillä Sellin on iskenyt yhden maalin ja syöttänyt kolme. Lauantain ottelusta Sellin on kuitenkin sivussa, sillä hänen korttitilinsä täyttyi tiistaina pelatussa FC Lahti-ottelussa.

Grönvittin paras maalintekijä alkukaudesta on ollut viidellä maalillaan Aleksei Kangaskolkka. Kangaskolkka kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta oli silti yksi joukkueensa tehokkaimpia. Kunnossa ollessaan mies pystyy koviin maalimääriin, kuten kaudella 2012, jolloin hän teki 16 maalia.

Viime kaudella Manner-Suomessa odoteltiin koko kauden ajan, milloin IFK Mariehamn romahtaa. Tuota romahdusta ei lopulta tullut ollenkaan. Tällä kaudella alku on kuitenkin hieman takellellut ja kahdeksasta ottelusta on tullut vain kaksi voittoa.

IFK Mariehamn vierailee tällä kaudella ainoastaan tämän ottelun Seinäjoella. Kaksi seuraavaa kohtaamista pelataan Maarianhaminassa. Viime kaudella Saarelaiset kaatoi SJK:n kerran Seinäjoella Jouppilanvuorella luvuin 1-0 ja samoilla luvuilla kotonaan. Kauden viimeinen kohtaaminen päättyi OmaSp Stadionilla SJK:n 1-0 voittoon. Tuo ottelu oli kenties koko kauden tasokkaimpia jalkapallo-otteluita koko Veikkkausliigassa.

IFK Mariehamnin Amos Ekhalie ja SJK:n Billy Ions viime kaudella OmaSp Stadionilla.

Pelaajia saattaa olla sivussa

SJK:n vierailu Savoon oli katkeransuloinen myös loukkaantumisten muodossa, kun kaikki kolme vaihtoa jouduttiin tekemään loukkaantumisten vuoksi. Aristote Mboma, joka syötti ottelun johtomaalin, loukkaantui jo puolentunnin pelin jälkeen. Maalin tehnyt Johannes Laaksonen loukkaantui toisen jakson alkupuolella ja ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana myös Dani Hatakka joutui jättämään kentän. Kokoonpanosta oli sivussa myös Richie Dorman, jota alunperin odoteltiin mukaan.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa onko tuo nelikko mukana ensi lauantaina kokoonpanoa valittaessa. Tarkempia tutkimuksia ainakin Aristote Mboman osalta tehdään vielä perjantain aikana ja siten vasta lauantaina ennen ottelua olemme viisaampia pelaajien terveystilanteen suhteen. Joka tapauksessa pelikieltoja ei ole ja muu miehistö on pelikunnossa.

Pelaajaringistä löytyy myös tarvittaessa laajuutta, jolla poissaoloja pystytään korvaamaan, jos sellaisia tulee.

Lauantain ottelun lipunmyynti, järjestelyt ja Stadionbussit

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Lauantainta se aukeaa klo 16:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Tapahtumatorilla, OmaSp Stadionin edessä, on Ilkka-lehden teltta, jossa pääsee testaamaan taitojaan pallon pomputtelussa, sekä tutustumaan maakunnan suurimman sanomalehden tuotantoon. Teltta aukeaa klo 16.30 mennessä.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ottelua ennen ja samoja reittejä kotiin ottelun jälkeen. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Mahdollisesti paikalle tulevat IFK Mariehamn -kannattajat voivat sijoittua Eteläkatsomon lohkoon 115 ja he voivat käyttää Eteläkatsomon palveluita. Itäpäätyä ei avata yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n kannattajaryhmän seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!