123 456 7890

SM-Karsintasarjaan valmistautuva SJK U19 kohtasi lauantaina Wallsport areenassa pelatussa treeniottelussa saman ikäluokan hallitsevan Suomen Mestarin, eli Jyväskylän Jalkapalloklubin. JJK oli ottelun lopputuloksessa maalin verran parempi, mutta kentällä peli oli varsin tasainen ja kenties jopa hiukan SJK hallinnassa. Maalipuita lähemmäs SJK ei kuitenkaan palloa pelissä saanut ja siten voitto lähti Lakeuksilta JJK:n matkaan.

SJK U19 – JJK U19 0-1 (0-0)
72 min 0-1 JJK maali

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvätasoinen ja molemmat joukkueet pitivät pallon maassa lyhyillä syötöillä.
Varsinkin SJK piti koko ensimmäisen puoliskon pelin hyvin kasassa ja loppua kohden painostus siirtyi jyväskyläläisten päätyyn. SJK pääsi uhkaamaan JJK maalia ainakin viidesti ja kertaalleen Aleksi Ahde tykitti kuudentoista rajalta komeasti yläristikkoon. Maaliin pallo ei kuitenkaan uponnut ja kun JJK:lla ei parempia maalipaikkoja ollut, mentiin tauolle 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui melko saman käsikirjoituksen mukaan ja pallo pyöri pääosin kentän keskialueella molempien puolustaessa hyvin.

Kun peliä oli pelattu tunti, teki SJK valmentaja Max Peltonen ensimmäiset vaihtonsa ja kentän jätti Veli-Pekka Pajula sekä Elias Ahde. Vain muutama minuutti vaihdosta, Aleksi Ahde loukkaantui pallontavoittelutilanteessa, vääntäen nilkkansa ikävästi alastulossa. Ottelu oli muutaman minuutin pysähtyneenä ja Ahde jouduttiin taluttamaan kentältä pois.

Ylivoimaa hyväksikäyttäen JJK pääsi kertaalleen koittamaan debyyttiään maalissa tehneen Paavo Valakarin reaktioita, mutta Paavo torjui komeasti matalan vedon lähes maaliviivalta. Vain hetkeä myöhemmin kookas JJK hyökkääjä pääsi kuitenkin murtautumaan keskeltä yksin läpi ja tykitti pallon Valakarin ohi taka-alakulmaan. Pelikello näytti 72minuuttia.

SJK ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi painostusta saaden jälleen muutaman hyvän tekopaikan. Ensimmäinen tilanne tasoitukseen syntyi kun Niko Laaksonen pelattiin oikealta laidalta pystysyötöllä linjan taakse ja mies pääsi vastatusten JJK maalivahdin kanssa. Veto kuitenkin suuntautui hiukan takatolpasta ohi. Vielä ennen loppua SJK sai vapaapotkun oikealta laidalta, rangaistusalueen rajan tuntumasta ja sitä asettui antamaan Jesse Sarajärvi. Sarajärven keskitys löysi hienosti tilanteeseen nousseen Joona Lautamajan, jonka kova pusku kuitenkin epäonneksi pamahti ylärimaan.

Lisämaaleja ei pelissä nähty ja näin SJK joutui tunnustamaan JJK:n paremmakseen. Peli kuitenkin osoitti että SJK voi lähteä hyvillä mielin SM-Karsintasarjaan ja tekemisen taso on kova myös Seinäjoella.

SM-Karsintasarja Kerhon osalta alkaa 20.tammikuuta, vierasottelulla Kemin Junkohallissa, missä vastaan tulee Tornion TP-47.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias ahde (60′ Antti Palomäki), Niko Laaksonen, Roope Takala, Antti Viita, Aleksi Ahde (68′ Matti Rajala), Joona Ala-Hukkala (75′ Arttu Aromaa), Veli-Pekka Pajula (60′ Tuomas Lähdesmäki), Jesse Sarajärvi, Jaakko Vihanta (75′ Tuomas Rintamäki) ja Joona Lautamaja.