123 456 7890

SJK tasasi pisteet IFK Mariehamnin kanssa, vaikka voittokin oli lähellä. SJK aloitti todella pirteästi ja peli oli kenties kauden parasta. Johannes Laaksonen täräytti komean avausosuman ja kaikki näytti pitkään siltä, että SJK ottaa ottelusta voitoin. IFK Mariehamn onnistui kuitenkin tasoittamaan, ja vaikka SJK painoikin vielä sen jälkeen pelin vieraiden päätyyn, päädyttiin ottelussa pistejakoon. SJK:n uusi päävalmentaja Alexei Eremenko oli nostanut loukkaantumisista kärsivään joukkueeseen useita pelaajia akatemiasta ja avauksessa oli kolme seuran omaa kasvattia. Myös yleisö oli löytänyt otteluun ja OmaSp Stadionilla nähtiin lähes neljä tuhatta katsojaa. Suuri kiitos paikalla olleille.


SJK – IFK Mariehamn 1-1 (1-0)

1-0 8 min Johannes Laaksonen
1-1 70 min Aleksei Kangaskolkka

SJK:n pallollinen pelaaminen oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla huomattavasti aiempaa rohkeampaa ja parempaa. SJK pystyi pelaamaan hyvillä syöttökombinaatioilla keskustan kautta hyökkäyksiä. SJK oli aiempaa terävämpi myös keskialueen pallotaisteluissa.

Ensimmäinen SJK:n hyvä hyökkäys tuli kolmannella minuutilla, kun Jesse Sarajärvi ja Johannes Laaksonen pelasivat hyvin oikeassa laidassa. Johannes Laaksonen pääsi etenemään hyvään keskityspaikkaan, mutta syöttö hieman epäonnistui ja liigadebyyttiään pelannut Anton Lepola pääsi palloon.

Vahid Hambo syötti Jesse Sarajärven kaksi kertaa vastakkain Lepolan kanssa. Ensimmäinen oli paitsio ja toisessa Lepola pystyi torjumaan Sarajärven kudin.

Ottelun avausmaali nähtiin kahdeksannella minuutilla. Johannes Laaksonen sai pallon reilussa 20 metrissä, ja tykitti pallon komeasti ohi Lepolan. Maali oli Laaksoselle jo kolmas IFK Mariehamnia vastaan tehty maali boksin ulkopuolelta.

IFK Mariehamnin parhaat paikat tulivat erikoistilanteiden kautta. Ivan Tatomirovicin ja Aleksei Kangaskolkan vahva pääpelaaminen oli kertaalleen yllättää kotijoukkueen, mutta pallo vieri onneksi hieman ohi maalin.

SJK sai luotua muutamia vetopaikkoja pitkien hyökkäysten päätteeksi, mutta Johannes Laaksosen ja Joona Lautamajan vedot viuhuivat selvästi yli maalin.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka tuli Johannes Laaksoselle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pienen hässäkän päätteeksi. Laaksosen kova kuti kolahti ylärimaan.

IFK Mariehamnin Thomas Mäkinen teki näyttävän nousun, ja pääsi sen päätteeksi laukomaankin, mutta kuti meni hieman ohi maalin.

SJK:lla oli muutamia hyviä paikkoja mennä 2-0-johtoon, ja tappaa peli. SJK pääsi hyvään vastaiskuun Jesse Sarajärven pallonriistosta. Vahid Hambo sai harhautettua IFK:n puolustajan, mutta kulma jäi liian pieneksi ja Anton Lepola pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. SJK sai luotua loistavan maalipaikan myös kulmapotkusta, mutta Jesse Sarajärvi ei saanut palloa kunnolla haltuunsa, ja yritys meni yli maalin.

IFK Mariehamn pääsi peliin hiljalleen paremmin mukaan, ja SJK:n pelin hetkellinen sekavampi vaihe kostautui. Aleksei Kangaskolkka pääsi rokottamaan pienimuotoisen flipperi-pallon jälkeen ja laukoi pallon ohi Jesse Östin.

Tasoitusmaalin jälkeen SJK:n pelaaminen meni vähän liikaa puskemiseksi, eikä SJK meinannut päässyt aivan kunnollisiin tasoituspaikkoihin. IFK Mariehamn tyytyi lopussa odottamaan päätösvihellystä. Aivan ottelun loppuhetkillä SJK:n Aristote Mboma pääsi pari kertaa yrittämään maalintekoa. Ensin Danny O’Brien keskitti ja Mboma pääsi puskemaan, mutta pusku jäi hieman vaisuksi. Vähän myöhemmin Mehmet Hetemaj syötti Mboman puolittaiseen läpiajoon, mutta Mboman etukulmaa kohti lähtenyt laukaus meni sivuverkkoon.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Anders Bååth, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen (68’ Aristote Mboma), Vahid Hambo (78’ Daniel O’Brien), Joonas Sundman, Emile Paul Tendeng, Jesse Sarajärvi (86’ Maximo Tolonen), Joona Lautamaja ja Mehmet Hetemaj.