123 456 7890

SJK:n pelaajalegenda ja kapteeni Mehmet Hetemaj päättää uransa ammattilaisjalkapalloilijana. SJK-paitaa kaudesta 2015 lähtien kantanut Hetemaj, on seuran kaikkien aikojen toiseksi eniten pelejä pelannut pelaaja ja voittanut SJK:n kanssa Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. Pelaajaurallaan hän on edustanut myös Suomen maajoukkuetta, ja pelannut ammattilaisena Suomen kenttien lisäksi Kreikassa ja Italiassa. Koko SJK väki kiittää täydestä sydämestä kapteenia ja legendaa kahdeksasta kaudesta.

Itselleni tämä on suuri asia, että jalkapallo loppuu. Tämä päätös lopettaa on tietenkin suuri itselleni ja perheelleni, ja rehellisesti sanottuna, vielä kauden mittaan ja lopussakin hieman ajattelin, että vielä jatkaisin, mutta nyt ollaan tässä pisteessä, kertoo Mehmet Hetemaj.

Olen kuitenkin saanut nauttia jalkapallosta aika pitkään. Matkaan mahtuu tietenkin huonojakin muistoja, mutta koitan aina keskittyä niihin positiivisiin, hyviin muistoihin. Ja vaikka ammattilaisura loppuukin, niin eihän jalkapallo tule elämästäni koskaan loppumaan. Nautin ja rakastan sitä edelleen yhtä paljon.

SJK merkitsee itselleni tosi paljon. Se tuki ja arvostus minkä sain täällä samantien ihmisiltä ja kannattajilta, merkkasi itselleni niin paljon. Vaikka tässä on uran varrella ollut mahdollisuuksia lähteä muualle, niin olen kokenut, että olen kiitollisuuden velassa heille. Kyllä SJK jää minulle ikuisesti sydämeen ja merkitsee minulle todella paljon läpi elämän ja tulevaisuudessakin, Hetemaj jatkaa.

Hetemaj pitää nyt pienen tauon ja keskittyy opiskeluun sekä perheeseen.

Olen palannut 17 vuoden tauon jälkeen kouluun, aloittanut opinnot Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa. Tietenkin se on hieman raskasta, kun on pari lastakin ympärillä häärimässä, heitä pitäisi kuskata treeneihin olla heidän kanssaan. Kouluavustajan hommia olen myös alkanut tekemään, ja olen nauttinut todella paljon. Sieltä saa intoa ja energiaa, ja lasten kanssa on tosi kiva olla. 

Vaimo on myös yrittäjänä täällä Seinäjoella ja lapsille tämä on hyvä paikka olla. Olen aina sanonut, että se miten minut on otettu vastaan täällä, niin ikuisesti olen kiitollinen heille. Ihmiset ovat lämpimiä ja auttavaisia, olen nauttinut joka hetkestä täällä. Mielellään asuisin täällä vaikka loppuikäni, mutta tulevaisuudesta ei ikinä osaa sanoa, Hetemaj pohtii.

Kaikki on itselläni nyt auki. Tällä hetkellä en nyt heti ole tulossa SJK:n toimintaan mukaan. Toivoisin, että joskus tulevaisuudessa olisin vielä jossain roolissa SJK:ssa. Mutta jos olen tulevaisuudessakin Seinäjoella, niin totta kai tulen aina katsomaan pelejä mielelläni, ja haluan mennä mukaan tuonne kannattajapäätyyn. Tässä kahdeksassa vuodessa olen jotkut heidän lauluistaankin jo oppinutkin. Eli varmasti tullaan näkemään vielä. Ja vaikka en asuisikaan täällä, niin kyllä minä tänne tulen vielä käymään ja kannattamaan SJK:a, päättää Hetemaj.

Katso alta videohaastattelu, jossa Hetemaj kertoo lisää ajatuksistaan.

Kosovossa, Skenderaj’ssa 8. joulukuuta vuonna 1987 syntynyt Mehmet Hetemaj pelasi ammattilaisurallaan yhteensä 435 ottelua, joista SJK:ssa 199. Jos mukaan lasketaan myös epävirallisiksi laskettavat Liigacupin ottelut, on pelejä SJK:ssa yhteensä 207. Pelimäärä on selvästi eniten Hetemaj’n koko uralla missään joukkueessa, ja vielä muhkeampi on maalimäärä, sillä puolustavassa roolissa keskikentällä yleensä pelannut Hetemaj, on tehnyt kaikkiaan 22 maalia SJK-paidassa. Edellinen ennätys missään muussa seurassa on kaksi maalia. SJK uran ensimmäinen maali syntyi mestaruuskaudella 2015, kotiottelussa VPS:n verkkoon, ja ikuisesti kaikkien muistoissa on tuon kauden toinen osuma FF Jaroa vastaan, sillä tuolla maalilla SJK varmisti Suomen mestaruuden. Seuraavalla kaudella Mehmet Hetemaj oli jälleen ratkaisemassa SJK:lle kunniaa, kun hänen antama viimeinen rangaistuspotku rangaistuspotkukilpailussa, ratkaisi Suomen Cupin voiton HJK:sta. SJK-otteluiden lisäksi, Hetemaj on pelannut myös SJK Akatemiassa, toimien näin tärkeänä esikuvana nuorille pelaajille.

Mehmet Hetemaj’n koko pelaajauraa ja muistoja SJK:n ajalta, tullaan käymään myöhemmin läpi Nottajoki-podcastissa ensi vuoden puolella. SJK:n on tarkoitus järjestää legendalleen vielä myös jäähyväisottelu ensi kaudella OmaSp Stadionilla. Lisäksi tänään tulee myyntiin rajoitettu erä Mehmet Hetemaj x SJK huiveja, joiden tuotto käytetään lyhentämättömänä Hetemaj’n osoittamaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Kiitos kaikesta Mehu!