123 456 7890

Mehmet Hetemaj ratkaisi pilkkukisan viimeisenä vetäjänä SJK:lle sen ensimmäisen Suomen Cupin voiton kaudella 2016.

SJK:n kapteenina Mihkel Aksalun kanssa toimiva Mehmet Hetemaj on valmiina kauden virallisiin otteluihin, jotka alkavat jo tänä perjantaina, kun SJK kohtaa oman Akatemia-joukkueensa Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussa. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 19:15.

Aika jännältä se tuntuu kohdata omat harjoituskaverit virallisessa ottelussa. Vähän kuin se olisi joku viikon fitness-peli, joita pelaamme keskellä viikkoa. On ne kovia pelejä kuitenkin ja kyllä tähän mennään täysillä pelaamaan, sanoo Mehmet Hetemaj.

Akatemian pelaajilla on nyt mahdollisuus näyttää valmentajille, että he pystyvät kamppailemaan ja pärjäämään omilla pelipaikoillaan pelaavia pelaajia vastaan, joten se on molemmille joukkueille aika tärkeä peli siinäkin mielessä.

Hetemaj ja edustusjoukkue ovat viime kauden Suomen Cupin mestareita ja SJK lähtee hakemaan koko kilpailusta voittoa jälleen tänä vuonna. Kun lohkovoittajat etenevät suoraan puolivälieriin, ei löysäilyyn ole varaa yhdessäkään lohkovaiheen ottelussa.

Koska me olemme tähän otteluun selkeästi ennakkosuosikkeja edustusjoukkueen kanssa, meille voisi olla se jonkinlainen ongelma, ettei ehkä latauduttaisi ihan 100-prosenttisesti otteluun. Mutta en usko siihen, sillä me olemme ammattilaisia, ja tässä seurassa ei voi sallia semmoista, että mentäisiin vain peliin. Kaikkiin otteluihin keskitytään huolella, ollaan hereillä ja annetaan kaikkemme.

Ja jos ajatellaan Akatemiaa, niin he tulevat aivan varmasti sata lasissa tähän otteluun, sillä tämä on heidän mahdollisuutensa. Osasta heistä tulee myös tulevaisuudessa edustuksen pelaajia, osa saattaa pelata jo tällä alkavalla kaudella edustuksessa. Siellä on monta erittäin hyvää nuorta pelaajaa, joten missään nimessä siitä ei mitään helppoa peliä tule, arvioi Hetemaj.

Hetemaj ei ole ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa saman seuran kaksi joukkuetta kohtaavat.

Muistan, että aikoinaan Klubi 04 kohtasi HJK:n edustusjoukkueen, ja se meni aika tiukaksi silloin. Voin muistaa täysin väärinkin, mutta muistaakseni se pysyi tiukkana aivan loppuun saakka. Itse nuorena, kun pääsi pelaamaan HJK:n edustusta vastaan, halusin aina näyttää ja vedin niin kovaa kuin pystyin, muistelee Hetemaj.

Italiassa oli tapana pelata keskellä viikkoa pelejä Primavera-joukkueita ja välillä nuorempiakin junioreita vastaan. Siellä kun on pelaajien vaikea saada pelipaikkaa, niin nuoret ovat näihin peleihin tulleet aina innolla ja kyllä ne osasikin olla ärsyttäviä vastustajia. Muistan sen hyvin, naurahtaa Hetemaj.

Hetemaj palasi joukkueen treeneihin heti tammikuun alussa ja hän oli mukana kaatamassa Ilvestä harjoitusottelussa viime viikonloppuna. Joukkue alkaa muodostumaan parhaillaan muotoonsa ja Hetemaj on tämän hetken tilanteeseen jo varsin tyytyväinen.

Jos vertaa viime vuoden tammikuuhun, niin mielestäni esitykset JJK:ta Ilvestä vastaan harjoitusotteluissa ovat olleet paljon kypsempiä ja varmempia. Sehän on tämän seuran ja joukkueen ensisijainen tavoitekin, että joka vuosi kehittyisimme paremmaksi, joten siinä olemme onnistuneet.

Taso on ollut harjoituksissa paljon parempi kuin viime vuonna. Ja meidän joukkue on pysynyt hyvin kasassa, olemme saaneet pidettyä kaikki runkopelaajat, pois lukien Roope (Riski) joka lähti Saksaan. Mutta on vielä mahdollisuus, että hänkin palaa tänne takaisin kesällä. Varmasti seura tekee myös Simon kanssa hommia, että saamme tänne vielä muutaman vahvistuksenkin.

Joten kyllä minä uskon, että me olemme todella vahvoilla tällä kaudella. Pitää vain nöyrästi tehdä sen eteen vielä töitä. Ja tuo viime kauden pronssi söi miestä todella paljon, joten meille jäi paljon nälkää tälle kaudelle. Odotan innolla Veikkausliigan alkua, mutta käytetään tämä aika hyväksi, parannetaan entisestään meidän peliä ja joukkuehenkeä, sanoo Hetemaj.

SJK ei ole muuttunut merkittävästi sitten elokuun siirtoikkunan. Mutta jos vertaa joukkuetta viime vuoden tammikuuhun, on joukkue muuttunut paljonkin. SJK pystyy siis jatkamaan tälle kaudelle lähes samalla joukkueella, jolla se pelasi erinomaisen syyskauden viime vuoden puolella.

Viime elokuussa joku toimittaja kysyi voitetun Vepsu-pelin jälkeen, että mitä teillä on nyt muuttunut tammikuusta, niin mun mielestä meillä on tässä nyt jokainen pelaaja semmoinen SJK-henkinen pelaaja. Mielestäni on tärkeää, että tänne tulee sellaisia pelaajia, joilla on ura vielä niin sanotusti edessään ja joilla on nälkää paljon. Nyt kaikki tulee todella hyvin toimeen keskenään, enkä sano, etteikö näin olisi ollut myös viime tammikuussa, mutta nyt kukaan ei ole tavallaan stara, vaan kaikki kuuntelevat toisiaan ja voimme antaa toisillemme neuvoja. Opimme toisiltamme, kuvailee Hetemaj joukkueen sisäistä kemiaa.

Edustusjoukkueeseen on viime aikoina nostettu paljon nuoria lupaavia pelaajia ja Hetemaj näkeekin, että tämä on oikea suuntaus ja seuralla on siinäkin mielessä valoisa tulevaisuus.

Toivon, että tänä vuonna seuran nuoret ottaisivat isompaa roolia ja kamppailisivat tosissaan avauksen paikoista ja peliajasta. Se kehittää meitä vähän vanhempia ja nuoria itseään, sekä koko tätä seuraa. Meillä on nyt monta todella potentiaalista nuorta mukana ryhmässä ja tiedän, että lisää on tulossa.

Olin katsomassa seuran 14-vuotiaiden peliä ja mielestäni he pelasivat todella hyvin. Juttelin valmentajan kanssa pelin jälkeen ja hän kertoikin, että tämä ikäluokka kamppailee KäPan ja HJK:n kanssa Suomen kärjessä. Joten kyllä sekin puoli on meillä mennyt kovasti eteenpäin. Junnuvalmentajien taso on noussut ja siitä kaikki lähtee. Ei voi tietenkään olettaa, että 10-vuotiaalla seuralla olisi vielä hirveästi omia pelaajia. Mutta sanoisin, että 20 vuoden jälkeen täällä nähdään vasta se todellinen realiteetti, missä tämä seura menee ja miten kaikki on onnistunut. Miten olemme kasvattaneet omia nuoria ja miten Akatemia on onnistunut.

Luotan tässä myös omaan intuitiooni ja uskon, että kun junnuja tuodaan joka päivä treeneihin tuon komean Stadionin ohi, niin kyllä jo pelkästään siitä se palo tehdä entistä enemmän treeniä vain kasvaa ja halu päästä Stadionille pelaamaan kasvaa, sanoo Mehmet Hetemaj lopuksi.

Pääseekö Hetemaj ja SJK nostelemaan Suomen mestaruusveistosta kauden 2017 päätteeksi?