123 456 7890

Silloin kun SJK tarvitsee jonkun nostamaan joukkuetta harteilleen, astuu Mehmet Hetemaj esiin. Näin on käynyt kun SJK voitti Suomen mestaruuden 2015, ja Hetemaj teki silloin mestaruuden ratkaisseen maalin. Samoin Hetemaj iski ratkaisevan pilkun, kun SJK voitti Suomen Cupin kaudella 2016. Nyt SJK:n kapteenistoon kuuluva Hetemaj iski kauden toistaiseksi tärkeimmän osumansa, kun TPS kaatui 1-0 OmaSp Stadionilla ja SJK kasvatti putoamiskamppailussa piste-eron heihin nähden viiteen pisteeseen. Tänään myös muu joukkue osoitti taistelutahtoa ja vaikka peli ei jalkapalloilullisesti mitään suurta näytöstä ollutkaan, oli se sitä enemmän osoitus voiton- ja säilymisen tahdosta. Pelit eivät ole vielä missään tapauksessa ohi. SJK kohtaa seuraavaksi vierasottelussa IFK Mariehamnin, joka on mukana putoamiskamppailussa, neljän pisteen päässä SJK:n takana. Ottelu alkaa maanantaina 17.9. klo 19:00 ja sitä voi seurata Seinäjoella ilmaiseksi ja suorana OmaSp Stadionin Kisakatsomossa.

SJK – TPS 1-0 (1-0)
1-0 45 min Mehmet Hetemaj

Ottelun isot panokset näkyivät joukkueiden otteissa, eikä kumpikaan halunnut ottaa isoja riskejä. Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. SJK:lla oli muutamia lupaavia hyökkäyksiä Emile Paul Tendengin nousujen myötä. Viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin toivomisen varaa. Sen lisäksi SJK:lla oli muutamia erikoistilanteita.

TPS:n prässi tuotti pari kertaa ongelmia SJK:n puolustajille, mutta vierasjoukkue ei pystynyt hyödyntämään niitä tilanteita. Muutamat keskityspallot SJK:n puolustus hoiti helposti.

Hätäisimmät olivat jo hakeneet helpotusta janoonsa, kun ottelun ainoa maali syntyi ensimmäisen puoliajan lisäajan toisella minuutilla. Emile Paul Tendengin kulmapotku tuli Mehmet Hetemaj’lle, joka voitti kaksinkamppailun ja puski pallon ohi Jonathan Viscosin. Maali oli ”Mehulle” liigakauden toinen. Ensimmäinen tuli TPS:ää vastaan kauden alussa.

Toisen puoliajan alussa TPS:llä oli hyvä hyökkäys. Albert Prosa ja Mika Ääritalo pelasivat Sterling Yatekelle, mutta nuorukainen ei saanut kunnolla voimaa puskuunsa. Vähän myöhemmin tapahtui toisessa päässä. Emile Paul Tendeng meni heittämällä TPS-puolustajasta ohi ja syötti Shahdon Winchesterille, joka ei kuitenkaan päässyt kunnolla laukomaan. Pallo tuli taaemmaksi Johannes Laaksoselle, jonka laukauksen Jonathan Viscosi pystyi torjumaan.

Mehmet Hetemaj palasi tänään kentille lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Tulostaululla Hetemaj’n paluu näkyi voittomaalina ja pelillisesti johtajuutena. Hetemaj tuli vaihtoon 64. minuutilla, ja hänen tilalleen tuli Anders Bååth. Emile Paul Tendeng kuului ottelussa SJK:n parhaimmistoon. Hän pelasi itselleen hyvän vetopaikan 65. minuutilla, mutta laukaus epäonnistui pahasti.

TPS:n parhaat tasoituspaikat olivat Sterling Yatekella ja Niklas Blomqvistilla. Yateke sai pallon boksissa 72. minuutilla, ja laukaus meni vain hieman ohi takakulman. Blomqvist sen sijaan tykitti 84. minuutilla hyvän kaukolaukauksen, jonka Jesse Öst pystyi torjumaan kulmapotkuksi.

SJK:lla oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon ottelun lopussa, kun Denys Oliinyk ja Aristote Mboma pääsivät vastahyökkäykseen. Oliinyk laukoi TPS-puolustajien välistä, mutta Jonathan Viscosi sai käsiään sen verran väliin, että tuloksena oli kulmapotku.

Lopussa TPS haki vimmatusti tasoitusta ja nosti kaikki pelaajansa ylös vapaapotkussa. SJK pääsi palloon, ja Denys Oliinyk avasi laitaan Emile Paul Tendengille. Jonathan Viscosilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pysäyttää Tendengin meno laidassa. Viscosi sai tilanteesta varoituksen ja SJK vapaapotkun. SJK pystyi pitämään pallon hyökkäysalueella sen jälkeen loppuun asti, ja SJK otti tärkeät kolme pistettä.

Olen nyt väsynyt mutta onnellinen. Jännitys tuntui ilmassa ottelun aikana ja pelaajat olivat selvästi varovaisempia ja välttivät virheitä. Molemmat joukkueet yrittivät enemmän vartioida omaa maalia ja siksi tempo oli melko hidasta. Me myös otimme pelissä huomioon tulevan ottelun maanantaina ja siksi osaa pelaajista lepuutettiin, että saamme tuoreita jalkoja kentälle IFK Mariehamnia vastaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Haluan sanoa, että olen todella tyytyväinen että saimme pelaajan kuten Mehmet Hetemaj viimein takaisin. Ja että hän teki hienon maalin. Meille se oli myös viimein maali erikoistilanteesta, Eremenko iloitsi.

Meidän pelisuunnitelmassa oli että SJK pitää palloa ja isketään vastahyökkäyksillä. Siitä onnistui vain toinen puolikas. Puolustussuuntaan me pelattiin mielestäni loistavasti, sillä ei SJK:lla ollu yhtään paikkoja. Toisella jaksolla SJK pääsi sitten johtoasemassa pelaamaan. Pelillisesti ehkä tasaisin peli mikä meillä on ollut keskenään, mutta tuloksellisesti pettymys, sanoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Boris Kadio, Richie Dorman (87’ Jarkko Hurme), Joonas Sundman, Mehmet Hetemaj (64’ Anders Bååth), Peter Opiyo, Johannes Laaksonen, Emile Paul Tendeng, Shahdon Winchester (73’ Denys Oliinyk) ja Aristote Mboma.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla, tästä linkistä.

SJK:n seuraava ottelu on jo ensi maanantaina, kun se kohtaa IFK Mariehamnin vierasottelussa. Ottelu alkaa klo 19:00 ja se näkyy suorana OmaSp Stadionin Kisakatsomossa, Carlsberg Sports Barissa. Seuraava kotiottelu on saman viikon perjantaina 21.9. klo 18:30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Lahtea. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.