123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut pelaajasopimuksen Mehmet Hetemajn kanssa. Sopimus kattaa alkavan kauden ja siinä on optio seuraavasta kaudesta. Sopimuksessa on ulkomaansiirtopykälä. Hetemajn sopimus italialaisen AC Monzan kanssa purkaantui joulukuussa.

27-vuotias keskikenttäpelaaja Hetemaj on HJK:n kasvatti ja hän on pelannut ammattilaisena HJK:n lisäksi Kreikan pääsarjassa sekä Italian Serie B:ssä yli 120 ottelua.

Hän on edustanut Suomen maajoukkuetta ja pelasi Suomen U21-maajoukkueessa Ruotsin EM-lopputurnauksessa vuonna 2009. Viime kauden hän aloiti Espoon FC Hongassa, mutta jo kesällä hän lähti takaisin Italiaan ja siellä kolmannella sarjatasolla pelaavan AC Monzan riveihin.

kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Hetemajn pelipaikka löytyy keskikentän keskustasta ja hän on pelannut satunnaisesti myös keskuspuolustajana. Pelityyliltään hän on periksiantamaton taistelija ja taitaa tarvittaessa myös kovan pelin

Sopimuksen myötä SJK:lla on kasassa 22 pelaajasopimusta kaudelle 2015.

Mehmet Hetemaj

Suomen maajoukkuetta, sekä Kosovon maajoukkuetta edustanut Mehmet Hetemaj on syntynyt 8.joulukuuta 1987 Jugoslaviassa, mutta muuttanut jo vuonna 1992 Suomeen, ollen tuolloin vasta viisi vuotias.

Mehu -lempinimellä tunnettu keskikentän keskustan mies aloitti pelaajahistoriansa HJK Malmin juniorijoukkueessa vuonna 1996, yhdessä isoveljensä ja nykyään Italian pääsarjassa Chievossa pelaavan Perparim Hetemajn kanssa. Ura jatkui HJK:ssa ensin reservijoukkue Klubi 04:n riveihin ja lopulta kaudella 2006 HJK:n edustusjoukkueeseen, jossa hän teki ensi esiintymisensä Veikkausliigassa.

Tammikuussa 2008 hän siirtyi Kreikan pääsarjaan ja siellä Panioniosin riveihin 3,5 vuoden sopimuksella. Kaudeksi 2009-2010 hänet lainattiin Italian toisen sarjatason, Serie B:n, U.C. AlbinoLeffeen. AlbinoLeffe tarjosi lopulta Hetemajlle neljän vuoden sopimuksen ja vuosina 2010-2013 hän pelasi lähes 100 ottelua joukkueen riveissä.

Hetemaj nousi tuolloin Suomen U21-maajoukkueen avainpelaajaksi ja teki ensiesiintymisensä Suomen maajoukkueessa helmikuussa 2009 Japania vastaan. Kaikkiaan maajoukkuepelejä on kertynyt tilille kolme ja U21-maajoukkueessa pelejä on parisenkymmentä.

AlbinoLeffe putosi Italian kolmannelle sarjatasolle Serie C:hen ja Hetemaj vuokrattiin kaudelle 2012-2013 Serie B:ssä pelaavaan Regginan riveihin. Regginassa hän pelasi koko kauden, lähes kolmekymmentä ottelua, kunnes lainasopimus päättyi ja AlbinoLeffe vuokrasi hänet jälleen eteenpäin. Tällä kertaa edessä oli paluu Suomeen, Veikkausliigan FC Honkaan tammikuussa 2014.

Hongassa hän ehti pelata viime kaudella 16 ottelua ja tehdä niissä yhden maalin. Hän oli Veikkausliigan parhaita keskikenttäpelaajia ja Shefki Kuqin valmentaman FC Hongan avainpelaajia. Sopimus kuitenkin päättyi heinäkuussa ja Hetemaj palasi Italiaan, Serie C:ssä pelaavan AC Monzan riveihin.

Monzassa pelit sujuivat loistavasti ja Mehmet esiintyi yhtä pelikiellosta johdosta missattua peliä lukuunottamatta jokaisessa ottelussa. Joukkue oli jo sijalla kolme, nousemassa sarjapykälää ylemmäs, kun seuran omistaja etsintäkuulutettiin talousrikoksista epäiltynä ja kaikki seuran rahavirrat katkaistiin. Seuran kannattajat kustansivat pelaajien vierasmatkoja kolehdeilla, jotta joukkueen toiminta jatkuisi. Seuran tie nousi kuitenkin pystyyn ja Hetemaj purki sopimuksen seuran kanssa viime vuoden lopulla.

Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2015 ja siinä on optio kaudesta 2016. Sopimus sisältää ulkomaansiirtopykälän.